Veistandard
Veistandarder kan være så mangt. I Norge er vi ofte fornøyde dersom vi har en god vei å kjøre på og en kombinert gang- og sykkelvei ved siden av. I andre land tenker de gjerne litt annerledes. Her fra Polen, der bilveien ses lengst til høyre, etterfulgt av en gangvei, en sykkelvei og en egen bane for brukere av rulleskøyter og liknende. Veldig ryddig og praktisk, og veldig lite fare for at de ulike brukerne kommer i veien for hverandre.
Bildet inngår i albumet Polen -
Utstyr
  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus 12-100mm
  • Brennvidde12mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt sent på kvelden, og jeg så mindre med det blotte øye enn bildet viser. Selv om jeg fotograferte på frihånd uten støtte kunne jeg bruke 1600 ISO og 1 sek. lukkertid uten fare for at bildekvaliteten ble for skadelidende. Dette skyldes en kombinasjon av bildestabilisering i kamerahuset og i objektivet. Ett sekund med min kombinasjon av kamerahus og objektiv er like stabilt som bruk av 1/30s uten bildestabilisering, og det gjør en stor forskjell når lyset er svakt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger51
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1102833} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Har vel nevnt det før men kameraet ditt imponerer med en bildekvalitet av de sjeldne når lukkertiden håndholdt er sekundet. ISO 1600 tåler vel de fleste i dag uten nevneverdig tap i bildekvalitet. Komposisjon er bra i mitt øye og budskapet ditt kom godt frem. Og ja vi har nok litt og lære fra veibygging nedover selv om ting blir bedre her også.
Keshav N.
Godt bilde med fine farger fint lys god dybde.godt sett og godt presentert. Når det det gjelder veger er noen det reneste marerittene men det kommer seg her også..
mvh Keshav
Keshav N.
Godt bilde med fine farger fint lys god dybde.godt sett og godt presentert. Når det det gjelder veger er noen det reneste marerittene men det kommer seg her også..
mvh Keshav
Jostein S.
Hei
Helt FANTASTISK
Her har du virkelig fått frem hvordan det kan gjøres
Slikt er vel bare å drømme om her til lands!
Fylkesveg 247 på indre Averøy blir som en krøttersti å samenligne
Liker at noen setter fokus på aktuelle ting
Arild T.
Ja, man kan ta gode bilder uten at man ser det aktuelle motivet når man tar bilder, men med litt flaks og god etterredigering kan resultatet blir bra, som i dette tilfellet. Imponerende bilde både når det gjelder utsnitt og det tekniske. Veldig bra!
Hilsen Arild
Avsluttet .
Her er en fin komposisjon som dokumenterer både veistandard og landskap på en utmerket måte. Lyset og teknisk kvalitet for øvrig er imponerende. Bildestabiliseringen i Olympus er meget verdifull. Men personlig må jeg si jeg har mindre gode erfaringer med Olympus' evne til å håndtere høye iso-verdier (jeg bruker selv vanligvis OM DE 5 M mark II). vennlig hilsen Kjell Øyvind
Bjørnar P.
Kjell: Jeg ser en del er lite fornøyd med bildestøyen fra Olympus sine kamera på høy ISO. Med samme teknologi og etterbehandling vil et bilde tatt med m4/3 ha 2 trinn dårligere ISO-ytelse enn 34x36, og det høres jo mye ut. Siden dybdeskarpheten er 2 trinn større på m4/3 med samme utsnitt, kan dette faktum brukes til å kompensere for dette. Bruk f/4 med m4/3 der du ville brukt f/8 på 24x36, og ISO-verdien kan holdes 2 trinn lavere med samme lukkertid.
Alt dette gjør at du langt sjeldnere trenger høy ISO med m4/3 enn med større bildebrikker, og dermed blir problemet borte i mange situasjoner.
En annen sak er at Olympus bruker mindre støyreduksjon på sine bilder (også med RAW) enn mange andre kameraprodusenter. Det kan derfor være lurt å legge på en liten dose støyreduksjon i etterkant når du må bruke høy ISO, men ikke så mye at bildet mister viktig detaljgjengivelse.
Harald N.
Godt utstyr pluss ein dyktig fotograf kan få fram dette resultatet i vansklege forhold.
Mvh Harald
Bjørnar P.
Takker for alle kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu