Lykt på Aspøya skole
Bildet inngår i albumet En vandring i Jugend-byen Ålesund -



''Karakteristika ved jugendstilen:
Arkitekturen er preget av en dynamisk og plastisk behandling av bygningskroppen. Bygningsdelene har en glidende rytme, og ofte myk avrundning av bygningspartier.
En forkjærlighet for asymmetri, det være seg i fordeling av bygningsmassen eller ved plassering av arkitektoniske elementer.
Karakteristisk for linjeføringen er de buete linjene, enten slake kurver eller skarpe buer.
Mye av stilens ornamentale formspråk har sitt utgangspunkt i naturen og dens formverden, enten det er i naturalistiske former eller i mer abstrakt utforming.
Stilen har ofte en frodig dekorglede, hvor planteornamentikk eller nasjonale dragestilsornamenter (Norge) er fremtredende.''
Utstyr
  • HP Photosmart 912
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger285
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110567} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Peter V.

fint og rent dette, likte fargene. kanskje dett kjunne blitt enda ''renere'' hvis du hadde fjærnet ledningen og kontakten?
mvh Peter
Odd Arild E.

Fint bilde, harmonisk - og lærte dessuten om jugentstilen.
Odd A
Avsluttet .

Dette ble temmelig bra. Men jeg synes ikke du helt fikk vist ''potensialet'' i skolen hvis det var meningen, den er veldig spesiell mtp. stilen. Du fikk hvertfall med den karakteristiske gulfargen og den spesielle lykta. Jeg synes at de ''nye'' elementene som har blitt tilført huset(de ledningene man ser osv), ødelegger litt for et slikt stildokumentasjon bilde.

-Svein Ove-
Caroline M. S.

Dette ble bra synes jeg - liker fargene, vinkelen og flateinndelingen. Ja, også selvsagt selve motivet. Kunne vel vært fristende å klone bort de nye ledningene og bryteren, men jeg liker det i grunnen slik som det er. Et bilde som viser hvor lite som skal til for å skjemme en fasade. Ellers er jeg enig i Svein Oves kommentar om at bildet kanskje ikke slår meg som et bilde av jugendstilen (stildokumentasjon).
May-Lise L.

Jeg regner med at lampen også hører med til denne stilen. Er enig i at ledningen skjemmer, men den er nå engang der. Det kommer flere bilder som dokumenterer Art Nouveau ganske bra. Bare vent og se :)

Takker for kommentarer!
Arnstein P. F.

Synes du her har plassert elementene på en svært så god måte. Reine fargeflater som går godt sammen og gir et bilde med dokumentarisk verdi. Synes ikke at elementer burde vært tatt bort ford de ''kanskje'' ikke passer helt inn i den stil som her avbildes. Likte bildet godt.
Mvh Arnstein
Roy S.

fint komponert. Bra bilde
May-Lise L.

Takk til Roy og Arnstein :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu