Stjerneskudd
Tatt i den botaniske hagen i Tromsø
Bildet inngår i albumet Tromsø og omegn - Bilder tatt i og rundt Tromsø.
Utstyr
  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus 60mm makro
  • Brennvidde60mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/350s
  • Nei
  • Annet200 ISO. Frihånd. Focus stacking.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger67
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1106832} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Fredrik N.
Kanskje ikke så originalt motiv.
Men for all del et fint utsnitt.
Og som alltid fra deg er det tekniske på topp!
Mvh Fredrik
Avsluttet .
Imponerende skarpt og presist bilde av en spennende blomst som danner en linjeføring som gir fin illusjon av dybde. Komposisjonen med de grønne blad i bakgrunnen og blomstens innplassering i bildeflaten blir meget god. Vennlig hilsen Kjell Øyvind
Bjørnar P.
Kjell: Her er det ikke en illusjon av dybde, det er reell dybde. Uten Focus stacking hadde dette bildet ikke vært mulig.
Per L.
Nok et macro blinkskudd med fenomenal skarphet og naturlige farger! Mvh Per
Avsluttet .
Hei, Bjørnar. Jeg kan ha blitt misforstått. Jeg skal forsøke å forklare min tenkemåte: Et bilde, særlig et foto, enten det vises på en skjerm eller er printet på papir er per definisjon todimensjonalt. Det har for så vidt ikke dybde. En skulptur eller et relieff og noen malerier, er tredimensjonale og har dybde. Når man som betrakter opplever at bildet "har dybde", er det en illusjon som frembringes av bildets linjeføring. Jeg synes det er viktig å være klar over dette og tenke over det når man tar bilder, vil man at bilde skal gi en forestilling om dybde, må man innrette linjeføringen deretter. Det samme gjelder hvis man ikke ønsker at bildet skal fremstå som flatt. Det er derfor upresist å si at et bilde har dybde.

Når jeg opplever en dybdevirkning i et todimensjonalt verk, sier eller skriver jeg alltid at det skapes en illusjon av dybde. Jeg fastholder for så vidt at min formulering er mest presis og i samsvar med realiteten, men det er for all del ikke ment som noen kritikk av bildet. Det er slik at jeg liker å uttrykke meg presist så langt det går. Jeg kan ikke huske at jeg noen gang har skrevet i en kommentar på Foto.no at et bilde "har dybde".

Det er kanskje dumt eller unødvendig presist å uttrykke seg slik jeg forsøker å gjøre. Jeg har også trappet ned omfanget av kommentarer og er svært usikker på i hvilken grad jeg kommer til å delta på Foto.no fremover.

Jeg er som sagt imponert over bildet og ser utmerket godt at bruken av focus stacking er avgjørende for bildets høye kvalitet og bidrar sterkt til at bildet fremstår "med bybde". Jeg bruker selv denne teknikken aktivt, og den er alltid brukt i de makrobildene jeg har publisert her. Rett nok ligger i funksjonen i mitt kamera, men jeg bruker funksjonen i PS,

vennlig hilsen Kjell Øyvind
Avsluttet .
Beklager her ble det noen trykkfeil. Nest siste setning i første avsnitt skal lyde: Det samme gjelder hvis man ønsker at bildet skal fremstå som flatt.
Siste setning skal lyde: Rett nok ligger i funksjonen ikke i mitt kamera, men jeg bruker funksjonen i PS,
Beklager, vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Joda, god macro.
Kan bli mye fint fra botanisk hage hvis man drar på tider da det ikke er for mye folk.
Har ikke fått sett på mine siste enda fra en lørdag med mye folk.

Roar
Bjørnar P.
Kjell: Det jeg mente med "reell dybde" henviser til virkeligheten, ikke selve bildet. Bildet har, som du så presist beskriver det, ingen reell dybde i kraft av å være en todimensjonal avbildning av et tredimensjonalt motiv.
Jeg trodde du henviste til motivet når du skrev "illusjon av dybde", og at du mente det var liten fysisk avstand mellom det nærmeste og det fjerneste delene av planten.
Min kommentar var ikke er korreksjon til deg, men en presisering ment for de som ikke kjenner til mulighetene focus stacking gir.
Kortversjon: Du har gitt en god og presis kommentar til bildet. Jeg ønsket å gi en tilleggsopplysning for de som måtte trenge det.
Du gir grundige og personlige kommentarer Kjell, som en av veldig få. Slutter du med det, vil det være et stort tap for Bildekritikken. Blir din kommentar misforstått, er det bare å gå inn i en dialog. Det kan noen ganger være minst like lærerikt som selve bildekritikken for alle parter.
Keshav N.
Jeg er enig med det andre her. Er også helt enig vedrørende Kjell Øyvinds utmerked kommentarer.
mvh Keshav
Bjørnar P.
Takker for alle kommentarer.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu