Odd Bjørkgård, ny styreleder i Kongsberg jazzfestival. Bilde til portrettintervju. Er glad for tilbakemeldinger på hvilken versjon som fungerer best, og gjerne med forbedringsforslag.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-20 21:39:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D1
  • -
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/60s
  • Filmtypeiso200
  • Nei
  • AnnetSeksti eksponeringer under fotosession ga lite annet enn stive smil og uinteressante bilder. Over restaurantbordet senere på kvelden bød det seg plutselig en anledning til å ta et avslappet bilde. Fotoapparatet opp av gulvet, blitzen indirekte via taket, senke synsvinkelen ved å bøye seg ned, vente i fire sekunder på det rette ansiktsuttrykket, og klikk! - der var'n. På den neste eksponeringen er han klar over meg, og alt er ødelagt. Slik er det å jobbe med mennesker.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger885
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Paal A.
Veldig bra Pål!

Beste jeg har sett fra deg, og uvanlig bra bilde på bildekritikken. Utrykket og det meste er råbra, men litt Corbijn da..
Christoffer A.
Utrolig stilig bilde. Liker versjon #1 best. Mange elementer, men det passer sinnsykt bra her.

Chris
Eirik D.
Synes v2 er best, litt for mange elementer i enern som trekker til seg oppmerksomheten...
Kanskje en mellomversjon...?
Thomas R.
Liker versjon 1. Alle elementene i forgrunnen er såpass uskarpe at jeg ikke synes det er forstyrrende, de blir bare en del av miljøbeskrivelsen. Velplassert fokus på hovedpersonene og lyse fine omgivelser passer med utrykket til mannen som er lett og fint. Meget bra bilde. Synes mørket i versjon gir en dyster stemning som ikke kler motivet.
Joachim T.
Trodde jeg skulle være enig med E.D. i og med at det er så mange elementer i bildet. Men nei, jeg liker versjon 1 best, og jeg ville egentlig ikke gjort noe anderledes. Selv om det er mye som slåss om oppmerksomheten går oppmerksomheten fort til ansiktet og uttrykket. Veldig bra.
Avsluttet .
flottt bilde!! forgrunnen er definetivt best på verson 1... men panna og kinnene er overeksponert... det er de derimot ikke i verson 2. litt mer nøye jobbing i ps og det sitter som et skudd. veldig bra!! hans
Avsluttet .
Herlig uttrykk. Holder meg til versjon 1.
Pål N.
Takk for innsiktsgivende kommentarer! Bildet fikk dessverre et veldig blåskjær, og i deler av opplaget mispass, da det sto på trykk.
Odd Eirik S.
Du valgte så absolutt helt riktig. Hadde jeg sett disse bildene før det stod på trykk så hadde jeg gått for v1 uansett.
For utdype det noe mer. Min mening er at elementene som man skulle tro virker forstyrrende i v1 - nettop er det som forstyrrer i v2. Der blir man sittende og gruble på hva det er. Noe som tar fokus fra personen.
I v1 sorterer man ut stemningselementene ganske så raskt som uinteressant og hele fokusen dreies mot personen i bildet. Men glassene og lysene hører så absolutt med for stemningens skyld.
Odd er jo en gammel arbeidskolega fra min tid i KV. Han har et vinnede vesen og en personlighet man ikke glemmer så lett. Jeg synes du formidler dette svært så bra i bildet ditt.

La merke til det du nevner vedrørene blåskjær. Men trøst deg med det at jeg har i allefall aldri koblet slike misfarginger med fotografen eller orginalen. Det får trykkeriet ene og alene ta skylden for. Vi har vel alle sett det meste av slike ting i alle dagsaviser en eller annen gang.

mvh
OddES
Tarjei Ekenes K.
et veldig flott flikk

meget god stemning i dette bildet

mine tips:
ville kuttet vekk litt av kaoset i bunnen
og fjernet den hvite firkanten til venstre for hodet hans

:-D ! son tarjeiav !
Ole Walter S.
Flott bilde, likte også v2 best, modellen kommer best frem her.

mvh/Ole Walter Sundlo
www.sundlofoto.net
Merethe W.
Godt bilde. Liker det uskarpe virrvarret i forgrunnen, det levende uttrykket på fyren, og versjon 1 synes jeg er best. Kunne ha fjernet den lyse firkanten øverst til venstre, som tiltrekker seg litt for mye oppmerksomhet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu