Drizzle
Gatefotografering i London
Bildet inngår i albumet Gatefoto -
Utstyr
  • Panasonic DMC-GF7
  • LUMIX G VARIO 45-150/F4.0-5.6
  • Brennvidde150.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1108435} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Fredrik N.
Hei. Flott bilde!

Men jeg lurer litt på dette med gatefoto. Kan man bare ta bilde av fremmede mennesker på gata og legge det ut. Må man ikke spørre først om tillatelse?
Hvor går grensen?

Lurte bare

Mvh
Fredrik
Marius Foss H.
Hei Fredrik.
Jeg lurte lenge på det samme. Jeg leste litt (og så at det varierer veldig i praksis).
"Det offentlige rom" er på en måte fritt frem for alle, men fotografier der man viser ansikt tydelig, slik som dette, er det nok lurt å få en form for aksept.
Jeg skal ikke kommentere hva som er rett eller galt, men personlig velger jeg å ta kontakt med vedkommende på en eller annen måte. Noen ganger i form av en liten prat, der jeg forteller at jeg tar gatebilder. Andre ganger opplever jeg at jeg blir møtt med "en tommel opp", uten å slå av en prat. Jeg har også valgt å lage mine egne visittkort, som jeg finner frem, om de ønsker dette. Der står nettadressen min. Ønsker de bildet slettet, så gjør jeg naturligvis det. Min erfaring, og erfaringen hos de jeg har forhørt meg hos (mere drevne gatefotografer), er at man som regel blir møtt med et "ok/aksept".
Det finnes garantert grenser. Hvor store folkemengdene er, hvor mange personer det er på bildet osv. Jeg skal ikke komme med en oppskrift på regler. Jeg føler jeg har funnet min løsning, som passer for meg, i form av en bitteliten prat, et visittkort jeg kan gi i hånden, eller lignende.

Utover dette, vet jeg det diskuteres mye rundt dette, og andre kan sikkert skissere opp klarere regler.
Fredrik N.
Ok. Takker for svar.
Ble litt klokere nå.
Arild T.
Et fint gatebilde med gode kontraster!

Hilsen Arild
jon b.
Glimrende av dama med paraply foran solstolene.
Bra sett og tatt. Fin konvertering.
Jon
Keshav N.
Fint gatebilde som passer fint i svart hvitt. Ser at benken er også et minnesmerke, noe som også er vanlig her i India. Her i India vil folk gjerne fotograferes, men vil gjerne se bildet før du drar videre. En gang var det en dame som insisterte på at jeg tok bilde av henne siden hun mente hun var det eneste gode mennesket i den gata.
mvh Keshav
Knut Georg F.
Gode/spennende elementer i bildeflata som skaper dynamikk og dybde. Fine sh-toner. Et foto som gir et håp om at gode øyeblikk fortsatt kan dukke opp her på sida:-)
Mvh Knut
Arvid O.
Stram og god komposisjon med de repeterende stolene,fint uttrykk på dama samt godt teknisk gjør dette til et bilde godt over gjennomsnittet bra.
Arvid.
Marius Foss H.
Takk for alle positive kommentarer på dette bildet :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu