Powerscourt waterfalls 5/5
Sistemann er på vei gjennom, mens førstemann allerede har erobret toppen.
Bildet inngår i albumet Powerscourt - Ikke langt utenfor Dublin ligger Powerscourt, et enormt, vakkert hage-/parkanlegg. Her finner du også Powerscourt waterfalls, Irlands høyeste foss.<br><br>Serien består av 5 bilder.<br>
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger126
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_110865} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Kristoffer L.

Det var en litt merkelig opplevelse å være til stede og ta disse bildene. Selv om jeg på de to første bildene var svært nær guttene, var det ingen av dem som enset meg. Så opptatt var de av å utforske fossen og disse store steinene.

Alt skjedde så raskt at det knapt var tid til å komponere bildene. På denne tiden brukte jeg et Nikon F2AS, et på alle måter fantastisk kamera, men med manuell fokus og uten eksponeringsautomatikk (selv om kameraet hadde en glimrende lysmåler).

På denne tiden hadde jeg også ofte med en løs lysmåler. Denne kan måle både reflektert og innfallende lys. Måling av innfallende lys er spesielt nyttig, ettersom en da måler selve lyset, og ikke refleksjonen av det, som jo påvirkes sterkt av hva slags flate lyset reflekteres fra. (Mørk flate gir overeksponering, mens lys flate gir undereksponering.)

Det innfallende lyset, derimot - lyset som objektiv størrelse - kan en praktisk talt alltid stole på.

Nå visste jeg det jeg trengde å vite om lysforholdene. Etter å ha stilt inn blender og lukker, kunne jeg trygt satse på at dette ville holde for alle bildene (de mørke bergene ville ikke lure lysmåleren til å overeksponere bildene, og de bare overkroppene ville heller ikke kunne føre til undereksponering). Dermed kunne jeg konsentrere meg om komposisjon og skarphet, og skjøt kun disse fem bildene. De er presentert nøyaktig som de ble tatt, uten beskjæring overhodet, bare en smule levels og skarping etter scanningen.

Min gamle Gossen-lysmåler er et funn. Jeg har den fortsatt ofte med, stiller kameraet (bruker nå en F3/T) over på manuelt, og eksponerer etter lyset, i stedet for etter refleksjonene. Skulle jeg også ønske å måle reflektert lys med den, har den søker og innstillbart måleområde fra spot og til 30 grader. En slik kjekk liten tass kan jeg uforbeholdent anbefale enhver fotograf å ha med i sitt obligatoriske utstyr. Den vil rett og slett garantere for betydelig flere korrekt eksponerte bilder.

- Kristoffer
Egil E.

Fin serie. Mange gode linjer i bildene, gjorde det litt estetisk å se aktørene utfolde seg.
Bildene inneholder også en tanke til ens egen (og kanskje pågående..) barndom hvor perspektivene ikke nødvendigvis sammenfaller med hvordan en forespeiler hvordan en skal ''nå opp her i livet''...:-)
Du har et godt blikk for situasjoner.
Avsluttet .

Teknisk veldig bra gjennomført, men innholdet er det som gjør dette og de foregående bildene i serien bra. Liker fremdriften og sammenhengen i personenes bevegelse fra bilde til bilde. Samtidig med at det viser en historie, dokumenterer du flott natur. Synes du er god på sv/hv-bilder. Kontrastbruken i denne serien opplever jeg som litt mere spenstig enn i mange av dine andre sv/hv-bilder det er veldig ok i mine øyne. Bra serie.
Kristoffer L.

Tusen takk skal dere ha!

Det er hyggelig at noen har fulgt med på hele serien, og tatt seg tid til å gi slike tilbakemeldinger. Det setter jeg meget stor pris på!

Jeg tror kontrastene TN skriver om, rett og slett skyldes bruken av lysmåleren for innfallende lys. Har forresten også brukt den på mange av bildene fra serien ''People and places'' - synes kontrastene fungerer godt i de fleste av de bildene også.

Skal innrømme at min bruk av lysmåleren i de siste få årene på langt nær har vært omfattende nok. En blir fort lat av å bruke et kamera med lukkerautomatikk og AE-lås. Å få gravd opp alle disse eldre bildene har fornyet min glød for lysmåleren igjen. Til min glede slår det like positivt ut på eksponeringene nå som før.

- Kristoffer
S. N.

Skriver under på TN sin kommentar.
Veldig bra.
Silje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste