Kristendom i Iran.
Tatt i en kristen kirke i Iran. Å ende i helvete var tydeligvis ingen spøk for kristne. Kirken var dekket med motiver fra bibelen nærmest fra gulv til tak.
Slike bilder finnes selvsagt i mange land blant kristne som tar det gamle testamentet bokstavelig.
Det bemerkelsesverdige for meg var at en kristen kirke befant seg midt i en stor Iransk by, åpen for alle som ville besøke den. Ikke helt slik jeg trodde muslimer forholdt seg til kristendommen. Der forsvant enda en fordom.

Bildet inngår i albumet Iran -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-10-04 22:05:24
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-10-04 22:13:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-10-04 22:15:45
    Versjon #4
Utstyr
  • Olympus E-M1 Mark II
  • Olympus 12-100mm
  • Brennvidde44mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • Annet1600 ISO. Frihånd.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger189
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1111299} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Bjørnar P.
Se bort fra v3. Den er identisk med originalen.
Agnar H.
Fantastisk utsmykning på versjon 2. Trolig en armensk-ortodoks kirke dette. Slik kirkekunst er sjelden å se i vestlige kirkebygg. Ser mange også er fremme med sine mobiler for å ta bilde eller video. Ble neppe like bra resultat som med din Olympus. Svært god skarphet med 1/13 sek.

Jostein S.
Hei
Interessante bilder
Spektakulært dette her
Avsluttet .
Dette var flotte kunstverk, både arkitektur og malerier. Flott å få se, må ha vært en spennende opplevelse. Skarpt og fint gjengitt.
Keshav N.
Fin bildeserie av den praktfulle utsmykningen i kirka med fine farger og gode utsnitt. Jeg er blitt fortalt en rekke ganger at jeg kommer til å brenne i helvete i all evighet siden jeg tilhører en annen religion så det er ikke uvanlig blant kristne.
mvh Keshav
Robert L. S.
Flott serie, dette. Fint at du fikk med versjon # 4 som gir en god oversikt over det som skjer. Enig med at dette er fint tatt i 1/13 sek.
Mvh.
Robert



Harald N.
Får håpe på å kome til himmelen som i v4. Intressant bilde og forteljing.
Teknisk som det skal vere frå di hand.
Mvh Harald
Per L.
Original: Kunstneren har tydeligvis hatt en livlig fantasi basert på datiden rådende forestillinger om det omtalte stedet! Godt arbeid både av kunstner og fotograf! Mvh Per
Hans Rich. A.
Uvant å se en slik utsmykning i en kirke. Og som vanlig fra deg i en utmerket fotokvalitet.
Mvh Hans Richard
Roar K.
Ja, noe har vel fått overleve fra tiden før den såkalte revulosjonen da Sjahen ble fjernet.
Var jo i Teheran i -72 på vei østover og februar -73 hjemover igjen.
På vei østover var vi på restaurant med magedans og ei som hadde en stokk liggende på puppestellet som tok seg en runde og salto opp i lufta og landa på samme sted uten å bli berørt av hender eller falle ned. Den slags er nok helligbrøde idag.

Roar
Erik L.
Fantastisk dokumentasjon med god kvalitet. Man kan sannelig undres over hvordan religionene har blitt tolket og hvordan folk har folholdt seg til dem over tid.
mvh. Erik
Stein C.
Dette er et velkjent kristent motiv. Ikke dårligere utført av Michelangelo vil jeg mene, http://no.wikipedia.org/wiki/Dommedag_(Michelangelo)#/med...ngelo).jpg
jon b.
Interresant nok som dokumentasjon. Det har blitt mye bilder av bilder, grafitti og div verk utført av nåværende og tidligere kunstnere. mye av dette er bilder man kan finne utmerket dokumentasjon på andre steder på nettet. Jeg skjønner det kanskje er jeg som er på viddene ettersom dette er et av bildene med mest kommetarer og "klikk". Men jeg forstår allikevel ikke at det er slike turistbilder som får mer kred. enn bilder som er teknisk fullkomne og innholdsmessig interresante og orginale.
Mvh.
Jon
Bjørnar P.
Jon: Jeg tror du bommer på min intensjon med å vise disse bildene.
De dokumenterer, men de dokumenterer noe de færreste av oss er klar over selv om vi i teorien kunne googlet tilsvarende bilder. I praksis gjør vi jo ikke det.
Poenget med bildene er å vise at selv i et muslimsk land kan kristendommen utfolde seg ved å bygge kirker og utsmykke dem etter kristen tradisjon. Mange nordmenn tror kristne blir mislikt og sågar forfulgt i land som Iran, men retten til å praktisere sin religion er definitivt til stede også der, noe bildeserien bekrefter.
Jeg mistet en fordom av å se kirken. Det håpet jeg noen andre også ville gjøre av å se bildene mine.
At du ikke opplever bildene som innholdsmessig interessante likevel, godtar jeg selvsagt. Kanskje fortalte de deg ikke noe du ikke visste fra før?
jon b.
Joda ser den bortsett fra at det du skriver om de kristne konvertittene i Iran desverre ikke er så rosenrødt som fremstilt her. De blir stadig fengslet, forfulgt og sjikanert både fra myndigheter og andre.
Men dette er kanskje underordnet på en Norsk fotosiden, hvor etter min mening bildene skal i fokus.
Jon
Bjørnar P.
Jon: De fleste reportasje-liknende bilder sier lite uten å bli satt inn i en sammenheng. Selv de mest ikoniske bildene trenger ofte støtte fra en tekst eller supplerende bilder. Hvor et bilde er tatt og hvorfor, anser jeg som vesentlig informasjon for reportasjebilder.
Andre typer bilder står ofte fjellstøtt på egen hånd, og dersom det er slike bilder du foretrekker, håper jeg du tar deg tid til å kommentere de bildene jeg har lagt ut av denne typen også.
jon b.
Vil fortsette og kommentere de bildene jeg synes gir meg noe, som jeg alltid har gjort. Uavhengig av navn, returkommentarer eller andres mening.
Ha en fin kveld.
Mvh.
Jon
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu