Mørke
Bildet inngår i albumet Lys -
Utstyr
 • Nikon D700
 • Nikon Nikkor 35-105mm f/3.5-4.5 AI
 • Brennvidde35.0mm
 • Blenderf/22
 • Lukker10s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriDiverse
 • Lastet opp
 • Visninger58
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1114184} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Mørke kan ikke drive ut mørke, bare lyset kan det. Tror det er noe av tanken din bak bildet, jeg ser det slik ihvertfall. Stien leder pent gjennom bildet fra lys til mørkt. Ligger alltid en tanke bak slike bilder og det kan være vanskelig og tolke dem eller forklare hvorfor man tar dem. Noe man ser eller føler der og da i forhold til motivet man har fremfor seg.
Roar F.
Takk for dine betraktninger. Min tanke var at lyset her framhever mørket. En sti med lys kontra en skog med mørke. :-)
Keshav N.
Flott og velkomponert vinterbilde som passer godt i svart hvitt.
mvh Keshav
Roar F.
Takk for det, Keshav. Jeg tok flere bilder på den fototuren der, hvor tanken var å ta bilde av både naturlig lys og juledekorasjonene, men det jeg sitter igjen med som favoritt, er dette som uten tvil gjør seg best i s/hv. Jeg liker mange bilder som andre, også du, tar i farger, men selv fungerer jeg i s/hv-modus, føles det som :-)
Arild T.
Typisk vinter dette. Et bilde som skaper assosiasjoner og tankesprang. Gode gråtoner.

Arild
Roar K.
Sikkert en smaksak når jeg tenker en beskjæring oppe så lampa øverst ute til venstre forsvinner og stolpen og ledningen kuttes tydelig av øvre ramme for å øke spenningen.
Scroll opp, dekk til og se om du synes det har noe for seg?

Roar
Roar F.
Takk til Arild og Roar også. Tror ikke jeg ser noen fordeler med forslaget til kutt i toppen. For meg ligger spenningen i bildet i mørket i bakgrunnen, mellom trærne, i kontrast mot ledningen foran. Men takk for at du så på bildet mitt! :-)
Øyvind B.
Er i perioder mer av enn på og gjennom kommentarer mine bilder blir jeg oppmerksom på hva du har lagt ut slutten av 2019.
Liker dette svært godt. Kontrastene mellom kunstig lys og det totalt mørklagte 500 meter innover i skogen er enorm. Uten å bli overdrevet filosofisk er faktisk lys og mørket i det vanskelige menneske sinnet den første tanken som slo meg inn når jeg så bildet.
Den andre tanken er det menneskeskapte i front (stolper-vei) mot det bestående varige (forhåpentligvis) bak, som også inneholder store kontraster. Stopper der...
Flott!
Mvh Øyvind
Roar F.
Takk Øyvind for dine tolkninger. Det var primært nummer to, altså stien som en tynn stripe av lys i det altomfattende mørket, som var min direkte tanke for bildet, med mørket mellom trestammene som motpol til lyset. Men lys/mørke har åpenbart også en overført betydning, og jeg har slitt med en del depresjon den senere tid, noe særlig bildet "Kronglete vei" mer enn antyder.
Jostein S.
Hei
Fin virkning av lyset som treffer
Det blir lyslinjer og lysformasjoner ut av det
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu