Morgenfly II
Det ble en etterslenger nær flyplassen i Bangkok fra i morges.
I virkeligheten er sola rød, noe som ikke framkommer her. Jeg har prøvd ulike etterbehandlinger, men uten resultat. Så hvis det er noen som vet hva det skyldes, tar jeg gjerne imot det med takk.
Bildet inngår i albumet Thailand - Reisefoto fra Thailand
Utstyr
  • Canon EOS 6D Mark II
  • EF100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM
  • Brennvidde200.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/1000s
  • Nei
  • AnnetISO 640, Raw, håndholdt m/støtte.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1116510} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Jostein S.
Hei
Luftig og fin solmorgen i dobbelt forstand det der
Egon Ø.
Stemningsfuldt billede med flyet på en smuk himmel.
Hilsen Egon.
Roar K.
Sola har antagelig allerede kommet så høyt at lyset blir sterkere enn det ser ut til å være. Man kan oppleve det samme ved solnedganger.
På bildet ser det ut til at det er like før sola hekter seg på nesehjulet til Finnair og blir med.

Roar
Keshav N.
Fint og artig bilde. ser ut som flyet flyr over Sola. .
Hadde det samme problemet med rød sol i går og har ikke noen forklaring.
mvh Keshav
Avsluttet .
Sammenstillingen av flyet i lav høyde og solen er bare helt suveren, elegant og dertil med glimrende tekniske kvaliteter som lys og skarphet. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Elisabeth B.
Fint og artig bilde.
Hans Rich. A.
Mange takk skal dere ha for kommentarer.
Mvh Hans Richard
SveinM M.
Artig med sola som nesten blir et "nesehjul"... Sliter med d.s. mht. farge på sola... :)
Avsluttet .
Stilig bilde...ellers er det nok noe i det derre med at sola nok tilfører mer lys enn man skulle to. Da er det ingen enkel øvelse å få korrekt eksponering over hele bildet. For meg fremstår bildet helt greit, men se hva som skjer om du endrer kontrastforholdene.
Hans Rich. A.
En sein takk til SveinM og Norulf.
Norulf: Har prøvd å endre kontrasten, men det hjalp dessverre ikke.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Hans, om det enkle med å regulere kontrast ikke fungerer, kan du prøve et verktøy som tilsvarer "Levels" eller "Curves" i Photoshop. Vanligvis bruker vi dette i RGB, men i mange programmer, bla Photoshop, kan du splitte på R....G....eller B og jobbe mot en grunnfarge av gangen. Tenk på fargehjulet når du jobbet...vips...så har du det resultatet du ønsker! Et NB: skal lite til....dette er kraftige verktøy!
Hans Rich. A.
Hei Norulf,
ble ikke helt klok på hvilket verktøy i PS du tenker på som tilsvarer "Levels" og "Curves"? Jeg har forsøkt å splitte i "Levels", men fikk likevel ikke sola rød slik den så ut i virkeligheten.
Mvh Hans Richard
Avsluttet .
Hans, jeg uttrykte meg nok litt kjapt: det er ikke så mange som bruker Photoshop lenger, det jeg tenkte på, var verktøy som muligens tilsvarte dette i det programmet du bruker. Når du bruker Photoshop, er det kurrant: du finner "curves" under samme rekka som "levels". Her er forklaringen på verktøyet på nynorsk: "The Photoshop Curves tool is one of the most powerful commands you have in the digital darkroom. ... The Photoshop Curves command is your most powerful tool for adjusting tones to brighten, darken, add contrast and shift colours, yet many users choose to avoid it." Prøv deg litt frem, finn eventuelt en oppskrift på nett, "colour correction" og "curves" gir deg mange treff. En enklere løsning er forøvrig fargebalanse, der følger tankegangen med fargehjulet helt av seg selv, men dette er ikke i nærheten av å være et like kraftig verktøy som "curves".
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu