From an old Man's Sandbox 1637

Forståelig nok ikke så stor interesse for mine utenomjordiske abstrakter lenger.
Ikke så stor interesse for denne kattungen knipset innimellom gress og busker i Goa i India 3. desember 2006 heller.
De som har forsøkt å forbedre gamle allerede redigerte bilder vet at det sjelden er lett så jeg endte altså opp med noe som skal illudere et kopperstikk.
Take it or leave it.

http://pbase.com/kneppen
Se gjerne mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet og tast deretter F11 for fullskjerm.
Utstyr
  • Canon EOS 300D DIGITAL
  • -
  • Brennvidde300.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1117323} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Knut N.
Blei meget vellykket spør du meg :o)
Jostein S.
Hei
Et litt uvanlig katteportrett
De vekker oppsikt i alle fall
Per L.
Her fikk jeg assosiasjoner om et kobberstikk før jeg leste underteksten! Kobberfargen er god, men jeg ville ha dempet høylysene litt! Mvh Per
Roar B.
Syns kommentarene innledningsvis (under bildet ) er unødvendige og etter mitt syn har lite med objektiv, uavhengig bildekritikk å gjøre.
At responsen uteblir kan jo ha sine grunner.
Avsluttet .
Et bilde som fanger oppmerksomheten. Så leser jeg Roar Bs kommentar. Og jeg undrer meg hva vil du med din kommentar Roar B? Gjøre folk oppmerksom på hva du synes om Roar Ks bilder? Irritere folk? Såre folk? Briljere med kunnskaper? Gjøre deg bedre enn andre?Vi som har fulgt med her en stund er veldig klar over dine synspunkter både om hans bilder og andres. Hvorfor gjenta det til det kjedsommelige? Roar K har svart deg tidligere og forklart hva han har for mål med sine bilder. Etter min mening bommer du på kommentarene dine i forhold til hva fotograf vil. Kommenter heller de bildene til fotografer som er av den sjangeren du selv synes om. Det er ikke opptakskrav for å være medlem her. Alle har sin rett til å være her. Og folk er forskjellige, og har ulike mål med sine bilder. Du har mye å bidra med Roar B. Og har innimellom interessante bilder. Men kommentarene dine er noen ganger særdeles feilplasserte.
Roar B.
Så er vi i gang igjen da...med flengende kritikk mot en som da tillater seg å ha divergerende synspunkter.
Les gjerne teksten under bildet på nytt, Evelyn. Det er DEN jeg snakker om. Og som åpenbart antyder stort mishag over at forventet respons uteblir. Dette har vi sett fra vedkommende før, og det opp til flere ganger. Ennå ikke opplevd andre som bruker tilsvarende taktikk.
La folket selv bestemme, ikke bli forhåndsannonsert til å "like" et bilde. Dette har vært og vil alltid være min mening ang. bildekritikk.
Walter S.
Første gang jeg har sett en katt som motiv fra deg, Roar. Blitt litt pus på dine gamledager ...?

Spennende etterbehandling er det som kjennetegner både deg og også dette bilde, og som har sin plass her på foto.no hvor vi har en høy port av forskjellige smaksretninger.

- Det at noen forstå-seg-påere ikke liker bildet er så en ting, men at man, gang på gang, blir gjort oppmerksom på at man ikke strekker til, er bare til irritasjon for mange av oss, og som egentlig bare slår tilbake på vedkommende's barnslige oppførsel her inne ...

Fortsett med det du brenner for, og er god på, Kneppen! Jeg personlig har lært utrolig mye av dine kommentarer og setter pris på deg og dine bilder - kanskje nettopp fordi de utfordrer meg på en spesiell måte.

Mvh,
Walter

@ R.B.: Slutt mens leken er god - og du har en liten rest av troverdighet og velvilje igjen her inne - med dine sårende kommentarer, som for det meste går på person og andres meninger om bilder. Det er noe du i hvert fall ikke har noe med!
Walter S.
P.S.: Glemte helt å skrive at jeg fullt og helt støtter Evelyn Selsaas sin meget treffende kommentar! Godt at noen voksne mennesker tar stilling her.
Takk, Evelyn!

Walter
Roar B.
Og så var det deg igjen da Walter, som for n'te gang tar ord ut av sin sammenheng og i kjent stil bruker de mot meg for alt det de er verdt.
Jeg sier til deg som til Evelyn; det er teksten UNDER bildet jeg har reagert på, Ikke engang et lite punktum om selve motivet. Herregud, kan det så vanskelig å forstå, selv om du ikke akkurat har en forkjærlighet til meg og mine smørerier. Som jeg forresten ser har ganske stor apell her inne med visninger og kommentare milevis foran det enkelte andre sjølærklærte amatører klarer å få til med sine bildrag. Unntatt når det stormer som værst da, i kommentarfeltet.
Ps. Avslutningsvis strekt janteloven til det ytterste, ja - og det svært bevisst. Samt tillagt en stor dose ironi, men det er det ikke alle som vil eller kan forstå, har jeg erfart fra tilsvarende anledninger.

Og med det gir jeg ordet videre til Walter, eller andre, som verker etter å sette på trykk sine mishagsytringer om meg, denne STRÅLENDE og ANNERKJENTE kunstneren fra nedre Telemark som av visse personer oppfører seg som selve Solkongen.
(Var beskjeden nå, men for spare litt på superlativene, til seinere..)

OBS, Vestfold Telemark heter det visst, beklager.
Avsluttet .
Roar B: Dine kommentarer har ikke noe med billedkritikk å gjøre.
Roar B.
Tror faktisk jeg er en av de (få) som setter bildekritikk foran hensynet til hele tiden å være innbydende, nærmest smiskende. 'Ryggslikking' er et ord som har blitt brukt, ikke av meg. Men etter års erfaring er det ikke vanskelig å være enig.
Ps. Nå begynner antallet visninger å stige. I hvertfall grei måte å la bildet få publisitet.
Ragnar S.
Dine bilder er jo som oftest spesielle i den forstand at du utnytter bilderedigeringens mangfoldige muligheter. Her har du funnet din egen stil, og med oppfinnsom kommmet fram til mange interessate resultater. Og som du selv skriver "take it or leave it".

Selv ser jeg for meg er bronseplate med en katt omkranset av smågreier(strå. Slett ikke ueffent i mine øyne.

Mvh Ragnar
Roar K.
Se her ble det liv etter sekker å ha i.
Artig at en liten pusekatt eller kanskje snarere et par setninger under bildet skulle avstedkomme så mye liv.
Per nevner høylyset og kan jo nevne at jeg prøvde meg fram her og endte opp slik fordi da jeg dempet lyset kom motivet svakere fram så da ble pusen litt glitrende.
Får jeg leve 22 måneder til så kan jeg feire 15 års jubileum her inne på godt og ondt.
Jeg har jo gjennom alle disse årene vært innom diverse fotosider og fått erfart at alle sidene mer eller mindre har minst en slik som "vår" "superkommentator".
Jeg ble f.eks. etter 6 år som fast bidragsyter på Photosight.org kastet ut fordi jeg tok igjen med ikke mindre enn minst 3 mobbere som mer eller mindre skulle fremheve seg selv. Det sier seg jo selv at jeg måtte tape da to av disse satt som moderatorer.
Men den værste jeg har vært innom var en amerikansk/canadisk side der man ble blokkert for et tidsrom hvis man svarte en drittsekk med samme mynt og språk som hans egen kommentar for det var jo av en eller annen grunn alltid menn.
Jeg hadde en på fotosidan.se som begynte å drite meg ut etter at jeg hadde sagt min hjertens mening om hans drittkommentarer. Etter en stund rapporterte jeg, men han kom seg inn igjen og fortsatte en stund før jeg kopierte et par av kommentarene og sendte administrasjonen. Da ble han varig blokkert.
Stort sett velger jeg å overse slike kommentarer for det er jo ikke det negative i seg selv, men språket det blir gjort med som ofte er av en slik art at det går på personen bak bildet.
Ikke alle, men en del gjør nok dette for å fremheve seg selv uten å se at de gjør seg selv en bjørnetjeneste og da med gammel riktig forståelse av ordet.
Å diskutere med disse "superkommentatorene" er bortkastet for det bare fyrer dem opp enda mer slik vi ser her med ikke mindre enn fire innlegg.
Noen ganger morer jeg meg med å svare bare for moro skyld for å fyre opp enda litt mer for å se hva som kommer.
Nå vet jeg jo hvor jeg har majoriteten så da gjør det meg ingenting.
Faktisk så medfører det jo enda mer besøk på bildet enn hva jeg ville fått uten at det av den grunn medfører at flere kommenterer. Kanskje fører det t.o.m. til at noen som ellers ville kommentert lar være.
Jeg har lært mye av det lille jeg kan på fotosider gjennom kommentarer og råd som ble lærdom i tillegg til det jeg visste om malerier fra før så nå er det ofte jeg som gir disse rådene videre slik at de som finner noe nyttig i dem kan gjøre bruk av dem.
Jeg mener en kommentar skal inneholde både de positive og de negative sidene.
Noen ganger ender jo kommentaren opp bare som en hyggelig hilsen eler en kommentar om motivet fordi man ikke finner noe spesielt å påpeke i den ene eller andre retningen istedenfor å bare skrive fint bilde som ikke sier noen verdens ting.
Når kommentaren inneholder negative ting bør den kanskje inneholde forslag om hva og hvordan ting kunne vært gjort anderledes slik jeg har lært av kommentarer til mine bilder opp gjennom årene.
Jeg har vel funnet min egen stil som noen liker og andre ikke har sansen for og slik bør og skal det vel også være.
Språkbruken til de som vil vise at de kan får vi heller bare overse slik som en Dagbladjpournalist som skrev kommentar etter en delfinale i Grand prix der en av deltakerne ble fortalt at han aldri burde vært født - eller hvertfall var det slik det ble oppfattet av flertallet så Dagbladet måtte beklage.
Dermed ender vi opp med at det er måten språket blir brukt på som er essensen - ikke alltid innholdet.
Jeg kunne mange ganger under bilder skrevet svært negative ting, men blar meg heller videre hvis jeg ikke ser at jeg har noe å komme med som kan være til hjelp for fotografen annet enn å drite han/henne ut.
Jeg ser ikke bort fra at det nå kommer et svar til det jeg nå har skrevet, men jeg har sagt mitt så noen replikk kommer det ikke fra meg.

Roar
Knut N.
Hm...der var herr Brødsjø igang igjen!
Du skriver at teksten under bilde har fint lite med bildekritikk å gjøre, da må jeg få spørre deg om hvorfor du til stadighet henviser til Bob Dyland eller andre artister under dine bilder? Jeg trenger vel ikke si at jeg forøvrig er enig med Evelyn, siden du kanskje husker hva jeg har ment om språkbruken din her inne tidligere...
Roar B.
Hei på deg Knut ! Satt akkurat og titta på et av de siste bildene dine. Kommer tilbake med kommentar..
Keshav N.
Er enig med at det ligner kobberstikk. det at det er en katt på bildet er alltid pluss for meg.
Evelyn, jeg er helt enig med deg her, du skriver saklig og fint men er redd for at her blir du ikke hørt og det gjelder visst alle andre også.
mvh Keshav
Knut N.
Ikke ta deg bryet Roar B. Jeg klarer meg utmerket uten dine kommentarer.
Roar B.
Vet det Knut.
Men du glemmer en viktig ting, at andre også leser det samme som deg. Og med stor sansynlighet er mer åpne og villige til å trekke lærdom, både fra mine og andre sine kommentarer. Husk det.
Hans Rich. A.
Katt med god blikkontakt med fotografen, og i et kledelig kopperstikk. Stråene rammet den inn.
Og til slutt, på fotballbanen var det noen som ropte, ikke ta ballen, ta mannen. De fikk rødt kort!
Mvh Hans Richard
Vidar Magnus J.
Flott kattemotiv og fin utnytelse av motivet.
Arild T.
Et eminent fotoarbeid dette, Roar!

Arild
Roar K.
Takker så mye for at det etterhvert ble litt livat under et bilde som kanskje ikke fortjente så mange kommentarer. Tror det må være første gang jeg har hatt over 200 besøk på et bilde her på dotten.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu