Obelisken på Tranby
Monumentet er reist for å minnes Kong Fredrik Vs besøk på Tranby 25. juni 1749. På stedet ble det utvunnet marmor som blant annet ble brukt til Marmorkirken i København. Øverst på den 8 meter høye obeliksen pryder en kongekrone 3 av sidene. På den fjerde siden kan leses: "Da dend stormægtigske Konge og herre Kong Friderich den femte første gang besøgte sit kongerige Norge og tillige D 1749 benaadede dette marmorverk med sin allerhøyeste nerverelse er denne obeliscum til evig afmindelse opreist for dermed skiøndt ufuldkommen at underrette efterkommerne om dend mer end faderlige forsorg aleerhøyst Hans Majestet har haft for verkets opptagelse og fremvext."
Utstyr
  • OLYMPUS E-M10MarkII
  • OLYMPUS M.12-40mm F2.8
  • Brennvidde17.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/400s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1118958} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Ragnar S.
Dette var nytt for meg. Flott presentasjon, og teksten minst like viktig som selve bildet. Takk for presentasjonen.

Mvh Ragnar
Vidar Magnus J.
Fin presentasjon av monumentet, med god komposisjon og fint våraktig lys. Jeg har hørt at det står en slik på Tranby-Gjellebekkområdet, men vært usikker på hvor den evn. er.
Torstein H.
Takk for hyggelige kommentarer Ragnar og Vidar. Vil du finne Obelisken kan du bruke koden: R76M+WF Tranby på Google maps.
Per Anton B.
Fint historisk minne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu