Beyond the horizon.
Mitt aller første forsøk på «seascape»
Vannet burde kanskje vært gjevnet ut enda mer men ND filteret jeg brukte var variabelt og oppførte seg merkelig, hadde heller ikke mulighet til å redusere lyset for en lenger eksponering uten å la det gå på bekostning av bildekvalitet, da lysforholdene var relativt brutale - som også gjorde at jeg strevet med å fange opp optimal data i bildet. Prøvde så godt jeg kunne med å redigere dette, og er delvis fornøyd. Ønsker gjerne å høre hva du mener om dette bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 7D Mark II
  • EF16-35mm f/2.8L USM
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/20
  • Lukker4s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1119332} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.
Jeg hadde forventet jevnere flate på vannet med 4 sekunders lukkertid. Men det funker jo slik også.
Signaturen ville jeg sløyfet da den rapper mye ufortjent oppmerksomhet der den skriker nede ved ramma strategisk plassert i renna enda så liten den er.
Dermed ville jeg tatt en beskjæring nede så den forsvant og en beskjæring oppe så alt blått forsvant.
Da senkes blikket og dybden kommer bedre fram.
Svært ofte dreper for mye himmel og/eller blått over skyene dybden i bildet.

Roar
Thomas J.
Signaturen er plassert nøyaktig på samme sted på alle mine bilder og tilfeldigvis valgte jeg også å plassere denne renna midt i bildet, var absolutt ikke påtenkt at den skulle ta for mye oppmerksomhet. Kunne sikkert laget signaturen i en nøytral men mindre synlig farge og kappe vekk øverste del av bildet.
Bjørn Eirik B. H.
Hei,

Jeg synes ikke signaturen tar så mye oppmerksomhet, og er såpass liten at det gjør ingenting. Effekten på vannet filterbruken/lukkertiden gir verken fugl eller fisk etter min mening, men synes det skaper liv i bildet og bidrar positivt uansett.

På den mer kritiske siden vil jeg si at jeg ser hva du har prøvd på, men at motivet etter min mening blir kjedelig og lite givende - som at øynene søker etter noe men ikke finner det. Jeg ville også ha klonet vekk den lille steinen i høyre midt samt den sollyse steinen som såvidt stikker frem nede til venstre. Til slutt; Oppe i høyre hjørne er det noe rart. Det er noe som ser gul/gråaktig ut iforhold til resten av bildet. Mulig det er highlights som er stilt ned lokalt?

Lurer på om dette kunne tatt seg bedre ut om det var tatt i blåtimen? :)

Ser at jeg nå virket pirkete og kritisk, men er nå mine meninger og mener det bare godt:) Har tatt drøss med bilder selv, der jeg ønsker å prøve ut en spesifikk effekt etc, men glemmer av resten. "Nerri fjæra" i galleriet mitt her er et eksempel på dette. Skulle prøve ut exposure-blending, men ser i ettertid at motivet er ganske kjedelig da blendingen var alt jeg hadde i tankene.
Thomas J.
Tusen takk for tilbakemelding Bjørn Eirik. Er enig i at dette ikke er verdens mest spennende motiv men en slik bakgrunn eller tilsvarende var alt Bygdøy sjøbad hadde og by på, kunne helt sikkert greid å fått til noe bedre som hadde vært annerledes men fokuserte i hovedsak på utsikten mot havet da dette var første gang jeg prøvde ND filter og seascape. Blir for all del ikke siste gangen jeg tar slike bilder, så sjansene for at jeg får til noe bedre senere er svært høy, gjelder bare å ta bilde av riktig motiv på riktig tidspunkt men det krever planlegging, selvsagt. Har ikke stort mer å si enn; bedre lykke neste gang!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu