Lost in time.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-04-26 01:23:04
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-04-26 02:51:55
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 7D Mark II
  • Canon EF16-35mm f/2.8L USM
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/16
  • Lukker2.5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1120202} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Walter S.
Så absolutt best med stokken, som gjør akkurat det du selv sier - den leder blikket inn i landskapet, samtidig som den øker interessen og dybden i bildet.

Flott levert i Versjon #2! Godt håndverk med det tekniske også.

Dette liker jeg!

Mvh,
Walter
Thomas J.
Tusen takk Walter. Jeg er både enig og uenig fordi stokken bidrar med å lede deg inn i bildet og øke interessen men synes kvaliteten på V1 er mye mer tilfredsstillende å se på da klarheten på vannet er bedre og teksturen er mindre, V1 har 2.5 sekunder lang eksponering mens V2 har 4 sekunder, noe jeg synes er merkelig fordi V2 burde hatt mye gjevnere vann. Konkluderer dette med å si at V2 er bedre rent teknisk sett men har for mye fjas i form av små bølger på vannet som forstyrrer litt, mens V1 har et mer behagelig vann hvis det går an å si det, men er litt dårligere teknisk sett. Eller kanskje begge versjonene er like bra siden det ene veier opp for det andre?
Avsluttet .
Bildet er pent med fin komposisjon og eksponering. I mitt syn er originalen den fineste fordi den har den klareste overflata, peneste strukturen og speilingene på skydekke kommer best frem i vannet. Lange eksponeringer på nesten stillestående vann er ikke alltid like vellykket. Stokken blir for mye i forgrunn synes jeg da stenene ligger pent og i originalen leder de øyet innover i bildet grunnet klarheten i vannet, sammen med skyene. Så jeg holder på den mest minimalistiske og reneste versjonen som blir originalen. Pent lys som skinner i åssiden oppe til venstre.
Thomas J.
Tusen takk Christer! Vil si at versjonene har litt forskjellig virkning fordi på V1 er det steinene, klarheten og gjenspeilingene på vannet som spiller hovedrollen i fotografiets dybde mens på V2 og V3 er det steinene og stokken som leder synet inn inn i bildet. Mener det blir feil å fastslå at det ene er bedre enn det andre fordi de har som sagt forskjellig virkning.
Emil C.
Fint foto med god skarp forgrunn!!
Thomas J.
Mange takk, Emil! Var rimelig nærme forgrunnen for å få frem skarpheten og detaljene i steinene, brukte blender på f/16 for å forsikre meg om at hele bildet ble tillatende skarpt, og det ser heller ikke ut som det ble noe særlig defraksjon. Kunne allikevel muligens blitt skarpere hvis jeg hadde gjort focus stack, men har ikke plass til hverken Photoshop eller Lightroom på datamaskinen min, noe som er ett problem.
Emil C.
Thomas: Jeg synest steinene i forgrunen er særdeles fint og skarpt gjengitt i bildet!
Thomas J.
Jada, og det er fordi jeg fokuserte 1/3 inn i bildet men som sagt så hadde det nok blitt et hakk bedre med focus stack grunnet den korte avstanden mellom kamera og forgrunn.
Emil C.
Til Thomas: fin effekt med vannet rundt steinene i forgrunnen i bildet
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu