Måneformørkelsen 28/10-04
Tatt gjennom dørsprekken på arbeidrommet mitt ved 6-tiden i morges, iført pysj og kamera. Fy, så kaldt det ble på tærne!
Bildet inngår i albumet Natthimmel m.m. - Nattbilder med hovedfokus på himmelen.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetDobbelteksponering, da det ikke var mulig å få månen og huset riktig eksponert på samme bilde. Men månen sto plassert der den står!
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger368
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112130} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Tom A. T.

Ryddig og fin komposisjon og bra utført rent teknisk. Mange som helt sikkert har mye å lære av å kikke litt på dette.
Severdig bilde.
mvh Tom T
Knut Ådne F.

Månen er vel litt overeksponert, og regner med at det huset egentlig skulle ha vært hvitt?
Synes alt virker en smule uskarpt også.
pluss for motivet!

Mvh
Knut
Anders F. R.

Takk for tilbakemeldinger, begge to!

Hyggelig å høre at det er et severdig bilde! Det er som sagt en ''dobbelteksponering'', dvs. ti bilder lagt sammen i PS. Jeg har brukt 1/15 s på månen og 15 s på huset, ISO 200 og blender 4 i begge tilfeller. Uskarpheten i månen skyldes at det var nokså disig, og uskarpheten på huset skyldes at jeg fokuserte på månen, uten å tenke på at den skulle jeg erstatte med en annen måne. Selv synes jeg ikke månen er overeksponert, men gjengitt nokså riktig slik den så ut. ''Mannen i månen'' var uansett ikke synlig p.g.a. disen. Og nei, huset er ikke hvitt, men varmgrått. Ja, litt gulstikk er det i det, men jeg synes også det er ''riktig'' gjengivelse av huset i gatebelysning, i motsetning til den kaldhvite månen. Men for all del, dere må gjerne synes noe annet.

En liten ting har ingen kommentert, men jeg kan jo nevne den likevel: Huset er tatt med 90 mm, og månen med 300 mm. ''Juks'', med andre ord. Men jeg har ikk flyttet månen. Den sto faktisk der i forhold til huset.

Selv er jeg ikke helt fornøyd med PS-arbeidet heller. Månen på 15 s-eksopneringen var så overeksponert at et stort område rundt var utbrent. Jeg har ikke greid å fjerne det helt pent nok. Men jeg lærer vel.

Mvh. Anders F. R.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu