Strekker se etter lyset
Utstyr
  • Olympus E-M1MarkII
  • OLYMPUS M.60mm F2.8 Macro
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/125s
  • ja
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger31
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1121407} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Bjørnar P.
Fint komponert, der vi virkelig føler at planten strekker seg. Ryddige omgivelser. Behagelig lys. Fine fargekombinasjoner. Ikke så detaljert som jeg kunne ønske. Mulig litt ekstra oppskarping hadde gjort noe med det, om ønskelig. Kan dos se ut som det er dybdeskarpheten som begrenser mest her. Fokusstabling kunne fikset det, også med større blenderåpning.
Noe bildestøy på bakgrunnen. Ser du har brukt 1250 ISO, noe som ikke gir støyfrie bilder. Her kunne du dog lett fjernet støyen ved å bruke en maske i ettertid.
Torstein H.
Takk for hyggelig kommentar Bjørnar.
Enig med deg om skarpheten, en blender eller to mindre kunne nok ha gjort susen... Ellers tror jeg ikke det er støy du ser, den har jeg fjernet! (DxO Prime tar det meste av den enkelt på ISO 1250 )
Bjørnar P.
I dette tilfellet ville jeg ikke blender mer ned, men mer opp i kombinasjon med fokusstabling. Kraftigere nedblending ville ført til høyere ISO med all det medfører, og i tillegg en mer påtrengende bakgrunn.
Blender 2.8 i kombinasjon med fokusstabling ville gikk deg laveste ISO i kombinasjon med en trygg lukkertid, en mindre urolig bakgrunn og alt du ønsker i fokus. Med andre ord; alle fordelene og ingen av ulempene.
Avsluttet .
Jeg synes dette er et velkomponert makrobilde, fine farger og god behandling av lyset. Etter min erfaring er det en utfordring å fotografere slike detaljer med makroobjektiv utendørs hvor lys og særlig vind vanskelig kan kontrolleres. Under de omstendigheter synes jeg detaljeringsgrad og skarphet er bra. Jeg synes ikke det er et problem at stilken løper ut i et hjørne i nedre kant av bildet (selv om jeg vet at noen er veldig opptatt av akkurat det). vennlig hilsen Kjell Øyvind
Arild T.
Et bra makrobilde! Savner ytterligere skarphet som Bjørnar nevner.

Arild
Roar K.
Her ville jeg tatt med litt mer luft nede så stilkene kommer rent ut fra høyre ramme med litt luft ned til hjørnet da dette ofte gir mer spenning i bildet.
Ellers god skarphet i fint lys der farger og detaljer kommer fint til sin rett mot den grønne bakgrunnen.
Her ser jeg Bjørnar nevner støy. Sjøl kegger jeg ofte til støy på bakgrunnen i slike bilder for at den ikke skal virke for glatt.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu