Eiger og omegn
Fra ventre: Wetterhorn, Mättenberg, Schreckhorn med Lauteraarhorn såvidt synlig bak og i høyre halvdel av bildet: Eigermassivet. Jungfrau og Silberhorn kan skimtes helt ute til høyre.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2020-10-09 11:43:20
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2020-10-09 11:45:19
  Versjon #3
 • Lagt inn: 2020-10-09 11:46:49
  Versjon #4
Utstyr
 • Nikon D850
 • Sigma 24-35 mm f/2
 • Brennvidde24mm
 • Blenderf/5.6
 • Lukker1/160s
 • Nei
 • AnnetPanorama satt sammen av 5 bilder tatt på høykant.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1126387} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Agnar H.
Vekslingen mellom lys og skygge fungerer flott her. Googlet litt og ser at Wetterhorn ligger på 3692 moh. Så da er det nok mer snø her om vinteren. Kanskje bildet er tatt nå og at det er nysnø i fjellene? Fint var det uansett :-)
Helge A.
Flott bilde. Kanskje ser man Gleckstein-hytta med bedre oppløsning? Fra annen vinkel kan man kanskje se de to breene og kanskje spesielt den øvre har vel vært en turistattraksjon i gamle dager, for nå er vel mye tint bort.
Keshav N.
Flott landskapsbilde der den vakre forgrunnen hever bildet betraktelig.Fine farger.
mvh Keshav
Avsluttet .
Mektig fjellparti du viser her, imponerende landskapsbilde.
Mvh Gunnar
Emil C.
Fine snødekte majestisk fjelltopper dekt av nysnø
Roar K.
Fint utsnitt og komp i vekslende lys og skygge.

Roar
Geir K.
Mektig landskaps bilde. :-)

Geir
Ragnar S.
Mektige fjell, mektig landskap !

Mvh Ragnar
Oddvar S.
Flott bilde av de mektige alpetoppene. Gjorde seg godt med kveldsolen (eller morgen?) på de snødekte fjellene og skygge i dalbunnen.
Bjørn Eirik B. H.
Nydelig landskapsbilde. Liker komposisjonen og god bruk av polariseringsfilter (?) som lager gode kontraster på skyene.
Geir B.
Mange takk til Agnar, Helge, Keshav, Gunnar, Emil, Roar, Geir K., Ragnar, Oddvar og Bjørn Eirik for hyggelige kommentarer. Dette er jo et takknemlig motiv. Folk kommer fra alle verdenshjørner for å nyte naturen her.

Til Agnar: Bildet ble tatt den 18 februar i år. Lite snø i fjellet. Se mitt andre bilde med grønt terreng rundt skiløyper dekket av kunstsnø.

Til Helge: Takk for tips om Glecksteinhütte. Faktisk er den i bildet, og når jeg zoomer inn er det faktisk mulig å se den, men man må vite hvor man skal lete. Jeg tok også bilder med en 105 mm. Originalen her er tatt ved 24 mm, men flere bilder er stitchet sammen, så originalen har en bildevinkel omtrent som en fish-eye. Jeg har lastet opp tre nye bilder tatt av Wetterhorn ved 105 mm der jeg har beskåret mer og mer for å zoome inn på Glecksteinhütte, ringet inn med en rød sirkel.

Til Oddvar: Dette er kveldssol. Tatt rett før solnedgang.

Til Bjørn Eirik. Ja, her er det brukt polafilter. Jeg bruker nesten alltid polafilter til landskap.

MVH

Geir
SveinM M.
Flott og interessant serie! :)
Helge A.
Takk for titten. Noen ganger kan man nok melde seg på fellesturer for å nå topper i Alpene, når man ikke er på en privat tur med eller uten guide. Så mine to små vandreturer til Glecksteinhütte og Schreckhornhütte holdt i massevis og drømte ikke om å nå høyre opp. Men ser på bildet at det er mulig. Og langs stiene møter man folk med tau og isøks som skal til hytta eller er på tur ned.
Thom U.
Landskapsbilder er det mange av, og de fleste ligner kjedelig på hverandre. Dette bildet synes jeg rett og slett er lekkert. Sola treffer perfekt, og dybden i landskapet er gjengitt nydelig. Bildet gjengir atmosfæren i bygda denne dagen. En bondegård med bakker er krevende, men de som bor der nyter nå varmen inne. Tankene kan jobbe en stund rundt i bildet. Bra utsnitt, komposisjon og flotte kontraster.
Geir B.
Takk Svein, for positiv kommentar.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Helge,
Jeg har ikke vært på de to hyttene du nevner. Høres ut som fine dagsturer med en del klyving. Har vært på Mönchjochshütte (i 2013) i forbindelse med bestigning av Mönch. Skal legge ut noen bilder fra den turen etterhvert.

MVH

Geir
Geir B.
Hei Thom,

Mange takk for positiv kommentar. Ikke ofte jeg får så mye ros for et bilde. Det at det er sent på dagen og rett før sola går ned gjør sitt til å skape fine kontraster. Stitching av panorama gir bra perspektiv. Ellers så må det vel sies at motivene står i kø i dette området.
Jeg benytter anledningen til å "reklamere" for et par andre bilder fra samme område:
bilde nr. 1061719
bilde nr. 1126222

Jeg skal legge ut noen flere Eiger-bilder jeg har liggende på lur.

MVH

Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu