Matterhorn i det fjerne
Utsikten på vei opp til Mönch, fjellet som ligger mellom Eiger og Jungfrau. I det fjerne kan man se Breithorn-rekken, Klein Matterhorn, Matterhorn og Weisshorn.
Bildet inngår i albumet Sveits - Bilder fra Sveits.
Utstyr
  • Canon G1-X
  • -
  • Brennvidde60.4mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1126617} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Geir K.
Du verden for et flott fjell landskap.
majestetisk vakkert.

Geir
susanne j.
Flot ser det ud..ligner jo næsten som om at der er lavine på vej...Hvor højt står du får at tage dette billede ? Hilsen Sus
Keshav N.
Flott bilde av det majestetiske fjellandskapet i vinterdrakt.
mvh Keshav
Geir B.
Takk til Geir, Susanne og Keshav for positive kommentarer.
Til Susanne: Jeg regner med at jeg her er på ca. 3800-3900 m.o.h.
Utgangspunktet (Mönchjochshütte) ligger på ca. 3600 m og toppen av Mönch er på 4107 m.o.h.

Til Keshav:
Det kan se ut som vinterdrakt, men dette bildet ble tatt i august 2013. Siden vi ser sørover er det nordvendte fjellsider vi ser, og de er ofte dekket av is og snø hele året.

MVH

Geir
Roar K.
Does it Matter?
Foreslår en beskjæring nede så den mørke fjellknausen lett trekker litt mye oppmerksomhet med sin strategiske plassering.
Scroll ned så den forsvinner for å se om du synes det har noe for seg?

Roar
susanne j.
Du har vel taget bilen der op :-D
Helge A.
Også morsomt bilde. Her er altså topper på litt over 4500 meter i grenseområdene mellom Sveits og Italia. Mulig man ser en skibakke/bre, og da har man kanskje vært på en restaurant på Klein Matterhorn først, men den ser man neppe.
Geir B.
Hei Helge,

Takk for kommentar.

Flere av toppene i det fjerne ligger på grensen mellom Sveits og Italia. Faktisk alle de i bakre rekke: Roccia Nera, Breithorn-rekken, Matterhorn og Dent d'Hérens (til høyre for Weisshorn) ligge på landegrensen. Weisshorn er eneste topp i bildet over 4500 m, og den ligger helt inne i Sveits.

Klein Matterhorn er også synlig i bildet, som en liten svart "knatt" til høyre for Breithorn West.

MVH

Geir
Geir F.
Meget vakkert fjellandskap, Geir. Godt utsnitt bortsett fra at jeg kun ha tenkt meg et noe større kutt nede (synes breen trekker oppmerksomheten noe bort fra "Majesteten" Matterhorn i bakgrunnen). Bildet virker skarpest i forgrunnen, men det var kanskje meningen. Slike bilder vekker gode følelser. Flott med utfyllende tekst. Har du vært på Matterhorn?
Geir
Geir B.
Takk til Roar, Susanne og Geir for kommentarer.

Til Geir: Fokus her er nok på uendelig. Fjellet i forgrunnen (Kranzberg, 3740 moh)) er 4 km unna. Matterhorn er 70 km unna, og da kan nok turbulens gjøre sitt til å viske ut de skarpeste detaljene.
Jeg har dessverre aldri vært på Matterhorn. Mye kø og steinsprang fra klatrere høyere opp. Har vært på tre topper helt til venstre i bildet: Breithorn Vest, Breithorn Central og Roccia Nera plus et par topper til venstre for det igjen som er utenfor bildet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu