UFO 06/06
Bildet inngår i albumet UFO - Uidentifiserte Fotografiske Objekter - Det er mer enn vi tror mellom himmel og jord. I denne serien, tatt med filmbasert speilreflekskamera, har jeg prøvd å fange noe av det. Disse motivene er ikke av fysisk eller stofflig art. Her eksisterer det rett og slett ingenting å ta eller føle på. Bildene er heller ikke manipulert digitalt i etterkant.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger243
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112817} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kristoffer L.

Jeg sa at jeg ville forklare hvordan jeg har laget disse bildene.

Blant dem som har forsøkt å gjette, er Mikal Strøm den som har kommet nærmest, i sin kommentar under det første bildet i serien.

I stedet for kameraets optikk brukte jeg forskjellig annen optikk, alt fra løse linser, til et omkring 100 år gammelt defekt optisk instrument hvor en av linsene var slått på skjeve. Dette siste instrumentet ble min favoritt, og er objektivet jeg brukte til disse bildene - håndholdt foran kamerahuset, i forskjellige kombinasjoner med andre optiske og ikke-optiske elementer.

Bildene er av lys og lysbrytning, manipulert fram ved å bruke denne meget lite perfekte optikken på forskjellige måter.

Bildene ble tatt for omkring 20 år siden. Heldigvis har jeg tatt vare på instrumentet. Uten den optiske defekten dette eksemplaret har, vil det sannsynligvis ikke være mulig å gjenskape akkurat disse formene. Responsen på denne serien har imidlertid inspirert meg til å gjøre noe mer ut av dette. Kanskje vil det komme nye bilder etterhvert.

- Kristoffer
Avsluttet .

Ahhhha....utrolig spennende greie når jeg hører forklaringen din. Ikke verst å få til noe så spennede med ''så lite''. I og med at du brukte film blir prestasjonen desto større...men nå har du ikke fortalt hvor mange filmruller/eksponeringer du brukte for å få til disse 6 bildene da...hehe:-)
Kristoffer L.

Takk for det, Tommy. ;-)

På den tiden jeg tok bildene, var jeg en purist, og mente det skulle holde med bare én eksponering pr motiv.

Derfor komponerte jeg bildene ferdig i søkeren, og tok i alt bare 7 bilder. Resten av filmen er det pinhole-eksperimenter på.

(Det syvende i UFO-serien, som er ganske likt dette siste bildet, står i et diasmagasin som akkurat nå er utilgjengelig pga flytting.)

- Kristoffer

PS. Apropos purisme. Når jeg ser tilbake på de gamle bildene mine, slår det meg hvor mye tettere det var mellom hvert (i mine øye) gode bilde den gangen, enn det er i dag. Nå har jeg fotografert digitalt en tid, og vent meg til å sløse med eksponeringene, i håp om å ende opp med noen virkelige blinkskudd. Etterhvert har jeg gått utrolig lei av å måtte vade gjennom store mengder dårlige bilder for å finne fram til disse få gode.

Etter å ha gjort en lykkelig konvertering tilbake igjen til film nå, merker jeg at bevisstheten omkring opptaket av hvert bilde, øker igjen. Det opplever jeg som rett for meg, og gledelig. Kanskje kommer jeg til å ende opp som en skikkelig purist på mine gamle dager?

Jørgen Berntsen L.

Tusen takk for forklaringen - endelig. Likte disse bildene dine og at du ikke fortalte hvordan du gjorde det, bare hintet - det var spennende til siste slutt!

Keep up the good work!

Jørgen
Avsluttet .

Herlige saker dette, gleder meg til avsløringen. :)
Avsluttet .

Interessante betraktninger som jeg nok er ganske enig i....en utvikler vel som oftest sin selvkritiske sans i takt med økt erfaringsgrunnlag, ja. Bra gjort å ''beregne'' slike lysrefleksjons-ting så bra gjennom et tradisjonelt filmspeilrefleks - hvor en jo ikke ser det endelige resultatet før en får filmene tilbake fra fremkalling. Men komposisjonen kan en jo uansett beregne på forhånd da, skjønner det. Men det er vel denne (i en viss grad) uforutsigbarheten som gjør tradisjonell film spennende - synes jeg. Men nå er jo jeg en av de som jo synes det er ganske så spennende i seg selv å vente på å få tilbake film som er innsendt til fremkalling. Tror du er litt purist allerede nå jeg...og det er bra! Blir sikkert mere puristisk og selvkritisk med mere erfaring jeg og - får en håpe...
Kristian S.

Er det himmel der...? Nei....
Kul serie. Likte ikke dette best, men det var jo kult.

KES
Ritva F.

Spennende og flott serie som setter fantasien i sving! Kreativt forografert! Skikkelig imponert! Masse andre flotte bilder her også! Dette bildet ser for meg ut som en engel som slår vingene ut og flyr mot en selvlysende fugl... Får lyst til å fly med :o)
Ritva :o)
Johan K.

Heisann

Har fulgt med på denne serien din, og fundert ganske mye over hva det er du har gjort, uten å komme fram til noen logisk forklaring eller teori. Så jeg har bare ventet spent på å høre forklaringen.

Det er en ganske så kreativ serie dette, og teknikken du har brukt virker ganske så fascinerende. Tenkte først at dette kunne vært digitale bilder som rett og slett bare var leket med i et eller annet behandlingsprogram. Men, det er det jo ikke. At du har brukt film er da ganske imponerende og.

En flott serie dette, som har satt tankene i sving. Abstrakt er dem jo i grunn. En sjanger jeg ikke er så voldsomt inne på. Men det har vært fornøyelig å fulgt med på denne serien. Et litt gammeldags sci-fi preg over bildene.

Johan
Christer B.

Artig denne ufoserien, slike abstraksjoner får fantasien igang. Gøyal fremgangsmåte.
Kristoffer L.

Tusen hjertelig takk for tilbakemeldingene!

Det gleder en halvgammel mann å høre at disse bildene har skapt engasjement. ;-)

Det er sunt å eksperimentere og skape bilder som ligger et stykke utenfor allfarvei. Jeg håper noen kanskje kan ha fått litt inspirasjon, og griper tak i noe nærliggende å eksperimentere med.

Det var ganske så inspirerende for min egen del også, dette her. Blir nok litt eksperimentell bildeskaping igjen snart nå ja.

- Kristoffer
Roy S.

Dette bildet var etter min smak det beste og mest spennende i serien. I alle fall bør du vurdere å ta ut serien på papir. Så er det bare å finne fram gamle optiske gjenstander, å jobbe videre da Kristoffer. Bra jobba.

Roy
Anniken S.

Hei Kristoffer.
Disse bildene skjønner jeg ingen verdens ting av...
Ser jo at mange digger disse bildene og syntes du har fått frem mye spennende. Jeg får bare slenge meg med og si at du er kreativ og at det, ja, er viktig å ekperimentere med kamera. Det er viktig å leke og det holder deg ung :-)
Bjørn H.

Beste i serien din Kristoffer .)

Veldig spennnende å høre om måten du har gjort dette på ... døds kreativt -

Så hyggelig å høre at du hadde tatt turen til Jeløya da... men samtidig dumt at du ikke fikk sett ...

Sier i fra en annen gang jeg ... så kan vi jo kombinere det med en kaffetår også :)

god ettermiddag ...

Bjørn ;¤

Kristoffer L.

Tusen takk for tilbakemeldingene!

Roy: Papirversjoner er under forberedelse nå, og ''optikken'' er standby. ;-)

ASE: Jeg satte stor pris på tilbakemeldingen din, selv selv om du ikke fikk så mye ut av bildene denne gangen.

BH: Jeg ser fram til å høre fra deg om den neste utstillingen. En kaffetår og en prat hørtes trivelig ut!

- Kristoffer
Avsluttet .

Hei -Kristoffer.:D
Dette bildet var det desidert beste. veldig morsomt å se.
Jasså ja, så jeg var nermest? det var gøy:D Jeg liker bildene dine (generelt) veldig godt!!
Dette bildet likte jeg best fordi det er her det er mest dybde og spenning.. jeg likte det at det ser ut som det er en ful her, men at det allikevel ikke er det!!
Fortsett med det du gjør!!! BRA!!

Mvh
Mikal Strøm

:D
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu