DESEMBERLYS
Utstyr
  • NIKON COOLPIX P330
  • -
  • Brennvidde25.5mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger177
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1129496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Avsluttet .
Desemberlyset kan være vakkert, men utfordrende for fotografen. Her er det vakkert, og utfordringene er håndtert på en utmerket måte i en meget tiltalende komposisjon. Strandsonens form er meget godt utnyttet, og den ensomme vandrer perfekt plassert i bildeflaten. Dette er også et spesielt tema, ensom vandrer på strand med de tidløse bølger foran seg. Det er tankevekkende. Et usedvanlig fint bilde, synes jeg. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Per L.
Det står i en viss bok om en som gikk på vannet! Nydelig, veleksponert bilde med vakker lys, behagelige farger og god komp! Mvh Per
Keshav N.
Dette bildet blir beskrevet på en utrolig fin måte av Kjell Øyvind. Helt enig.
mvh Keshav
Emil C.
Stemnings fylt lys. Fine plasseringer av personene i bildet
Jostein S.
Hei
Takk for kommentarer Kjell Øyvind, Per, Keshav, og Emil
Kjell Øyvind, tror dine utfyllende kommentarer er noe mange setter pris på.
Kjekt å få respons. At det er noen som engasjerer seg og gir kommentar på bildene.
Det er alt for få fotografer som engasjerer seg synes jeg.
Det er et problem for foto.no at det er så lite engasjement
I grunnen er det bare et knippe fotografer som holder denne siden oppe.
Det synes jeg er synd, for alle trenger å få inspirasjon og innspill på det fotografiske plan.
Geir F.
Et meget flott lys. Mørke fjell og mørkt landskap kler bildet godt, og jeg savner ingen detaljer her. Det magiske lyset i vannet "gjør" bildet. Flott med personen ute på stranden. Kanskje et fotostandpunkt lenger ute på den siden bildet er tatt fra slik at du hadde fått med hele strandlinjen på venstre side hadde gjort bildet enda bedre.
Geir
Oddvar S.
Vakkert med bølgene som sklir innover fjæra. Personen ute i vannet et pluss. Fint motlys.
Geir K.
Et meget flott bilde fra Farstadsanden.
Nydelig Desemberlys og flott komposisjon.
Personen som går på stranden gjør bildet tankevekkende som Kjell Øyvind nevner i sin så velformulerte kommentar.

Geir
susanne j.
Hej Jostein fint motiv her med masser af god atmosfære mvh Sus
Anders S. H.
Du har fått mange fine kommentarar til det gode lyset i dette bildet Jostein. Det vil eg berre seie meg samd i. Etter sola har gått ned er det ikkje lenge før vi har dette lyset du har i bildet ditt, no i desember. Dei mørke partia er med og skape ein roleg fin stemning i bildet.
Helsing Anders S
Anne-Kristin B.
Dette bildet stoppet jeg ved med en gang. Vakkert og stemningsfullt. Flott bevegelse i vannet. Nydelig lys både i himmel og hav.
Roar K.
Flott lysbruk.
Modellen perfekt plassert i flata.

Roar
Øyvind B.
Merker meg ditt svar kommentar nedenfor Jostein.
Noe og fundere over inngang 2021.
Det er vanskelig å bli motivert da kommentar miljøet snevres inn. Jeg svikter og personlig i mangel av motivasjon. 50% av mine kommentarer til fotografer bilder blir hverken takket for eller mot kommentert hvis jeg påpeker forandring.
Bildet?
Kult, tøft, signatur, skiller seg ut.
Tenkte først at personen helt alene uten skyggene bak hadde forsterket ensomhets følelsen som for meg preger bildet.
De bak er to og to i lag og den ensomme våt-vandrer blir ytterligere isolert, som i sin egen verden.
Veldig bra!
Mvh Øyvind
Gunnar F.
Stemningsfullt og vakkert fra Farstadsanden. Godt komponert.
Godt nyttår, Jostein!
Mvh Gunnar
Roar B.
Jeg tror at dere 'etablerte" som nå fortsetter inn i det nye året bør tenke nytt. Ikke bare kommentere en liten trygg vennegruppe med sedvanlig ros. Men også SE nykommerne og andre mer anonyme med større raushet og åpenhet - med kommentarer - uten å være så opptatt av å motta tilsvarende tilbake. La forumet forbli 'bildekritikk', ikke kun en koseklubb for de få som også der! stadig blir færre. Hvis ikke.. ja, da ser dere sjøl hvilken vei dette går.
Nyttårshilsen til deg, Jostein, for nok et fint bidrag.
Jostein S.
Hei
Takker for kommentarer Geir F, Oddvar, Geir K, Susanne, Anders, Anne-Kristin, Roar K, Øyvind, Øyvind, og Roar B.
Kjekt å høre fra deg Roar B. Jeg er helt enig i det du skriver. Nå føler jeg meg ikke blant de "etablerte", heller tvert i mot. Jeg gjør ting på min egen måte, og går min egen vei rent fotografisk. Derfor føler jeg på ingen måte inne i folden av de etablerte fotografene.
Det gjør ikke noe. Jeg er opptatt av å skape et uttrykk, en følelse, fange en stemning slik jeg ser den.
Synes dette forumet nærmest er blitt døds-kjedelig. Det gjør at en mer eller mindre taper interessen
Roar B.
Bare en tilleggsopplysning, Jostein. Med 'etablert' mener jeg altså ikke det innholdsmessige. Mer generelt, de som har vært her over tid og har planer om å fortsette. Her ligger det et klart forbedringspotensiale, for flere..
Avsluttet .
Roar Brødsjøs innlegg fortjener en replikk. Det er ikke første gang han uttrykker sin misnøye med Foto.no, og de av oss som ikke holder mål kvalitetsmessig, men denne gangen fremstår hans kommentar som lite konkret. Selv om hans kritikk ikke er eksplisitt rettet mot undertegnede føler jeg et visst ubehag ved dette innlegget. Jeg innser at jeg er blant de amatørfotografer som ikke oppnår hans forventinger om deltakernes kunstneriske standard. Det er gammelt nytt. Derfor har jeg også redusert omfang og hyppighet av publisering av bilder på Bildekritikken. Jeg skal redusere omfanget ytterligere. Jeg skal også redusere omfanget av kommentarer, men jeg lover ikke å trekke meg helt ut av Foto.no.

Forrige gang vi hadde en slik diskusjon her, fremmet jeg forslag overfor redaktøren om å splitte Bildekritikken i to deler: en for ekspertene som Herr Brødsjø og en for de av oss som ikke holder deres standard. Forslaget ble blankt avslått. Det synes jeg var synd. Men hadde det blitt iverksatt, ville kan hende antall fotografer på ekspertsiden blitt ganske begrenset. Til slutt et spørsmål til Brødsjø: hva gjør du konkret for å styrke Foto.no?
Hilsen Kjell Øyvind Kronborg
Roar B.
Jo, det skal jeg fortelle deg, herr Kronborg: Jeg melder meg foreløpig ut av hele forumet. Slik at dere i koseklubben Grei uforhindret kan fortsette i samme lei. Og ikke bli forstyrret av oppviglere som meg -og alle de andre som forlengst har gitt opp Bildekritikken som en arena for det som var tiltenkt: Nemlig å bedrive bildekritikk.
 
Ser du tar fram 'offerrollen', et velkjent grep for å tilegne sympati. Men det er for seint, Kjell Øyvind. Vi veit jo allerede svaret fra de få som fortsatt er igjen og forfekter det samme som deg. Og virket å følge blindt uansett argumentasjon.

Sier en som har bidratt med noen tusen utførlige kommentarer godt utenfor kategorien 'vakkert' og 'meget godt'. Og begrensa meg til 318 bilder! gjennom 20 år!! med rimelig stor kunstnerisk variasjon.

Beklager, Jostein, at dette kommer under bildet DITT. Men K.Ø. stilte et spørsmål, noe jeg syns måtte besvares.






Avsluttet .
Som jeg selvsagt burde ventet går Roar Brødsjø godt utover normal debattskikk med bruk av usakligheter som "Dere i Koseklubben Grei" og påstander om "offerrolle". Her er det åpenbart om å gjøre å ta spilleren i stedet for ballen. Jeg har absolutt ikke bedt om eller forventet noen form for "sympati", men jeg reagerer på den debatteknikk Roar Brødsjø anvender, det man gjerne omtaler som "hundefløyteteknikk". For øvrig har jeg aldri forstått hvordan "Koseklubben Grei" har hindret den aktivitet Brødsjø og andre eksperter ønsker å utøve på Foto.no.. For øvrig vil jeg ikke kaste bort mer tid på debatter med Brødsjø.
Kjell Øyvind Kronborg
Roar B.
Og det tror jeg du skal slippe, Kjell Øyvind. Føler nå å ha fått fram det vesentlige både om tilstanden til Bildekritikken - og hvorfor.
Jostein S.
Hei
Det er dumt at en velger å droppe ut etter meningsutvekslinger
Det er plass til alle mener jeg. Og dette forumet trenger alle de som engasjerer seg fotografisk
Et fotografisk uttrykk kan det være mange meninger om, og det ene kan være like bra som det andre. Det kommer an på øyet som ser.
Det er ingen fasit på et godt bilde. Vurderinger er subjektive. Det kan være liten forskjell på et bilde som får 1.prisen, til det som havner på sisteplass.
Mangfoldet, og forskjellige uttrykksformer gjør fotografering spennende. Da er det bra fotografene engasjerer seg
Roar B.
Som du kanskje så hadde jeg allerede truffet den avgjørelsen under det siste bildet mitt. Og har således ingenting med nevnte meningsutveksling å gjøre. Men å legge ut foto, der tar jeg en pause..
Terje J.
Flott Desemberstemning med få farger og passe mørk stemning. Lekkert.
Mvh Terje
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu