2021-83-FujiFilm X-T10
Gamlebyen, Fredrikstad.
Jeg føler at jeg ennå ikke helt har dreisen på å redigere RAF-filer, - hvis det noen gang skjer, men tror at jeg lærer etter hvert. - Håper jeg...
Bildet inngår i albumet " Rundtomkring i Østfold " - stort sett med landskapsbilder fra Ytre Østfold.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T10
  • Samyang 2.8/14 mm ED AS IF UMC
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1132578} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Walter S.
Det første jeg legger merke til er plassens brosteinsbelegg, de store steinplatene som ligger tett opp til fortauet på nedre siden. For en flott variasjon i farger som du har fått frem her!

- Nå kan ikke jeg RAW i det hele tatt, fordi jeg kun fotograferer i JPEG, men jeg tror ikke at en (direkte fotografert) JPEG kunne gjegi slike fine nyanser ...?

- Og jeg vet at mange RAW-fotografer (som bruker Fuji) har gått fra Lightroom og over til ON-1 ... kanskje det er en grunn til det?

Mvh,
Walter
Roar K.
Flott når ei gammel husrekke blir vedlikeholdt og hvert av husene har sin egen farge uten at noen av dem skiller seg ut ved å vøre skrikende.
Fint utsnitt og komp.
Jeg var litt inne på tanken at kanskje ramma kunne gått innenfor det lyse huset til høyre, men ser da at pipa på det gule hadde fått et kutt.

Roar
Olav Bjarte K.
Takk for oppmerksomheten!

@Walter: Jeg forsøker flere måter å redigere RAF-filene på. Dette bildet er konvertert fra RAF RGB til TIF RGB 1998 i RAW Therapee med noen justeringer, deretter sendt som TIF RGB til Lightroom for ytterligere behandling. Sluttbehandling i Photoshop CS.1 og nedskalert til JPEG sRGB. Strukturen i brosteinene er behandlet med verktøyene i CS.1. Egentlig artig at det tar litt tid.

@Roar: Jeg ser poenget. Jeg brukte lang tid for å rette opp forvrengningene, og burde ha redusert utsnittet ytterligere.

vh, og god helg til begge!

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu