Flo i Oppstryn
Den lille bygda Flo ved Oppstrynsvatnet en Juni ettermiddag. Komplett vindstille med perfekt speiling i vannet. Jeg liker ikke helt slike blå og grønne bilder, så jeg har litt ambivalente følelser for fargene her. Men motivet er jo helt postkort da. :-)
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2021-05-02 16:34:40
  Versjon #2
Utstyr
 • NIKON D7000
 • 24.0-70.0 mm f/2.8
 • Brennvidde24.0mm
 • Blenderf/13
 • Lukker1/320s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1134421} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Snorre T.
Motivet er, som du sier, «helt postkort»! U-dalen etter en gammel isbre som gjentas i vannspeile er interessefokuset i bildet. Husene i forgrunnen, himmelen og de grønnde dalsidene blir rammen. Veldig bra komposisjon! Du liker ikke helt slike grønne og blå bilder, skriver du. I så fall foreslår jeg et par ting du kan prøve. Dra ned litt på fargemetningen, spesielt av det grønne. Dra hvittbalansen en anelse varmere. Og - kanskje viktigst - det ser ut som du har løftet skyggene ganske mye. Prøv å dra den litt ned - eventuelt øk svartnivå/kontrast noe. Kanskje hele bildet også har godt av å være en anelse mørkere.

Hans Jørgen L.
Takk for god kommentar, Snorre.
Jeg har dratt ned grønnfargen så langt det går uten at det grønne på venstre siden av bildet blir feil, men det er ett eller annet med grønnfargen på andre siden av vannet som ikke blir riktig. Har prøvd mer gult, mer magenta, mer kontrast, mindre kontrast, men slik det er lagt ut ble mest riktig i mine øyne.
Har dratt opp skyggen litt, ca 50, men er ikke helt enig at det kommer til å gjøre noe med grønnfargen.
Jeg tror min greie med blå og grønne bilder har mer med tida på dagen bildet er tatt. Liker meg best de to timene rundt soloppgang og solnedgang.
Prøvde en svart/hvitt versjon med litt mer kontraster
Olaf M.
Nydelige naturbilder begge to
Mvh Olaf
Arild T.
Jeg syne dette er et flott bilde! At det er kraftige grønn- og blåfarger er karakteristisk fram mot St.Hans, så fargene er ganske troverdige her.
Det eneste jeg har å bemerke, er at det er litt lite luft i forkant av bildet.


Hilsen Arild
Hans Jørgen L.
Takk for kommentarer, Olaf og Arild
:-)
Harald N.
Vakkert, fargesterkt med klare metta fargar. Velkomponert med god dybde.
Mvh Harald
Hans Jørgen L.
Takk for kommentar, Harald
:-)
Emil C.
Nydelig " postkort"
Hans Jørgen L.
Takker, Emil
:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu