Blåmanet tatt med mobilkamera under vann II
Driver å tester ut bruk av mobilkamera til undervannsfoto. Er greit å vite hvordan neste generasjons dykkere kommer til å forevige naturen under havflaten :). Ikke helt som proffutstyret jeg ellers bruker, men det duger til sitt bruk og er vel en kvart årslønn billigere.
Bildet inngår i albumet Små ting det er ubehagelig å få i munnen - Insekter etc.
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriUndervannsbilder
  • Lastet opp
  • Visninger30
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1134465} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Olaf M.
Ikke mye å utsette på kvaliteten her heller. Regner med at du også her bruker en ekstra lyskilde?
Mvh Olaf
Rune Edvin H.
Hei. Takk for hyggelig kommentaer. Her har jeg brukt en nokså liten undervannslykt som lyskilde. Ville nok kunne gjøre ganske mye mer om jeg satte på to, men tenkte det var greiot å prøve ut mobilkameraet med samme utstyr som de fleste som vil benytte det kommer til å bruke.
Walter S.
Mobil-foto under vann ...! Er det mulig?
Uansett - imponerende når man tenker på "kamera".
Mvh,
Walter
Rune Edvin H.
Takker, Walther. Må inrømme jeg ikke kom på å begynne med mobilkamera under vann helt selv. Det var sånn at en fabrikant sendtwe meg ett for å få testet det ut i kaldde farvann. Ville f. eks knappene som treffer skjermen virke? Så da må det jo prøves og bildene og erfaringene deles:)
Rune Edvin H.
For ordens skyld: Jeg fikk tilsendt et universalt undervannshus fra en fabrikant av de billigste undervannshusene til mobilkameraer og ikke fabrikant av en mobiltelefon - den måtte jeg stille med selv :)
karin s.
Ganske utrolig! Og bra;)
Geir B.
Jeg ville tro at lyssetting er viktigere enn hvilket kamera du bruker. Mobil-kamera har etterhvert blitt ganske så bra. Når Steven Soderbergh kan lage en Hollywood-film (Unsane) med iPhone 7 (riktignok med profft lysutstyr), da kan man sikkert få bra bilder og video under vann så lenge man har godt med lys.

MVH

Geir
Rune Edvin H.
Takker for kommentarer igjen. Når det gjelder muligheter og bildekvalitet så kommer iphonen (på stillbilder) ganske langt bak modærne kompaktkameraer og definitivt profesjonelle kameraer, kanskje aller mest på grunn av manglende mulighet tiol å håndtere store kontraster. I de bildene der jeg hadde mye høylys og skygger hadde høylysene en tendens til å brenne fullstendig ut uten at jeg fikk justert det inn med eksponeringskompensasjon. I tillegg dreper bildekompresjonen de fletste små detaljer. Fordelen med dette er at det er mye enklere å lage litt artyfarty effekter som f. eks denne romskipmaneten. Når det kommer til video så er nok historien en litt annen. Der har mobilene nokså mye mer å gi. Skal utforske det nærmere gjennom våren.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu