2021-182-Nikon D800E
Fra vegkanten.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon D800E
  • Tokina AF 3.5-4.5/20-35 mm Mk I
  • Brennvidde22.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 125.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1136300} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Walter S.
Hundekjeksen er, for meg, begrepet på av at månedene juni / juli og sommeren er over oss.
Spennende forgrunn, fin og ledende diagonal i bakgrunn, og vi ender opp ve det hvite huset helt bakerst. Litt blomstrende kløver helt nederst og de midterste, lilla blomstene kejnner jeg ikke navnet på!

Gode, friske grønn-valører!

Mvh,
Walter
Olav Bjarte K.
Det skal du få vite, Walter: De røde blomstene er blodskorkenebb (Geranium Sanguineum). Her hos oss kaller vi den for strandstorkenebb. Når den blomstrer kan makrellfisket begynne. Mengden blomstrer ble tidligere koblet til hvor rikt fisket ville bli. Kanskje er det slik, fortsatt. Hvem vet... Takk for kommentaren!
vh, - bj.
Olaf M.
Flott naturbilde. Blomstene i forgrunnen skaper dybde i bildet. Lys, farger og eksponering er på plass
Mvh Olaf
Jorunn V.
Flott sommer/landskapsbilde! Fine farger og god dybde i bildet.
Keshav N.
Flott sommerbilde.
mvh Keshav
Jostein S.
Hei
Nydelig og sommerlig
FLOTT landskapsbilde
Interessant botanikk
Arild T.
Sommerlett bilde med skogstorknebb og hundekjeks i framkant og som sammen med lanskapet i bakkant, skaper en fin komposisjon!


Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu