2021-218-Nikon D800E
Kornet modnes.
Har klonet bort noe pikselering på et lite felt i skjøten.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon D800E
  • AF-S Nikkor 1.8/28 mm G
  • Brennvidde28.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1137478} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Olaf M.
Flott panorama. Bra komposisjon, lys og farger. Spennende med fuglen oppe til venstre
Olaf
Roar K.
Ja, fortsetter dette klimaet framover så blir det muligheter for to avlinger pr. år i østfold også.

Roar
Per L.
Bugnende, gylne korn-åkrer lover godt for bondens lommebok og forbrukernes matforsyning. Veleksponert bilde med naturlige farger! Mvh Per
Walter S.
En dynamisk og elegant sving over kornåkeren gir den oppmerksomhet, og en motsatt "sving" fra de høye trærne i Telemarks-lunden gir dobbelt opp eleganse. Du er flink til å "se" slike posistive detaljer i landskapet og utnytter dem fotografisk. Imponerende kornåker med sin størrelse, farge, struktur og nevnte elegansen.
Jeg tror nok at den varmen vi har hatt i nesten hele juli, har fremskynet kornets modning en god del. Før vi vet ord av det, kommer skurtreskerne til å ødelegge hele denne elegante skjønnheten ...

Mvh,
Walter

P.S.: Glemte selvfølgelig å påpekat at hele scenen er mesterlig fotografert og presentert!
:o)
Olav Bjarte K.
Takk til alle for hyggelige ord!
vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu