499 = Måke i Botanisk hage = _29A3098

Måker er visst en truet art selv om vi ser dem ganske ofte - og de er vel like bra som alt annet som modeller?

http://WWW.pbase.com/kneppen
Se gjerne mot mørk bakgrunn på fullskjerm.
Utstyr
  • Canon EOS 7D Mark II
  • TAMRON 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD B016
  • Brennvidde300.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1139396} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Gunnar F.
Måker er fredet, men også en truet art som du nevner. Lett tilgjengelig som modeller, så hvorfor ikke. De har jo invadert de urbane strøk - her i det grønne. Er det en gulbeingråmåke? Litt skjemmende fargestikk, ellers bra utsnitt og komp i kledelig ramme.
Mvh Gunnar
Olaf M.
Gressende måke eller?
Olaf
Roar K.
Nå har jeg vel gjentatt det mange ganger at jeg lager bilder og ikke nødvendigvis perfekt foto som gjengir virkeligheten slik den var der og da. Derfor vil fargestikk og avvik ofte forekomme - spesielt der forskjellige toner av hvit o.l. forekommer vil ofte avarter av blått og/eller lilla/violet dukke opp.
De som er opptatt av slike nyanser må gjerne bruke tid og kreativitet på å få det nøyaktig slik for de er sikkert mye bedre enn meg til å få det til også.

Roar
Jostein S.
Hei
En fin en det der
Måke i det grønne ble jo kledelig
Har vel nesten blitt som "husdyr"
SveinM M.
Fargestikk eller ei, fint og severdig er det, okkesom! :)
Arild T.
Severdig på alle måter!

Arild
Avsluttet .
Tror de fleste er klar over etter mange år her inne at du lager bilder samt at de ikke er perfekte, noe som er helt ok. Men det betyr ikke at vi ikke kan kommentere ting som vi oppfatter som negativt med et bilde som du har. Tror ikke du får nye brukere inn i kommentarfeltene dine med slike svar som dette. Når det gjelder bildet så er det helt ok men jeg som Gunnar synes også at fargene ikke kler bildet helt og tenker da spesielt på den lilla måka. Det grønne er også noe oversaturert, synes jeg. Fint komponert. Fargestikk og avvik vil ofte forekomme i bildene dine, som du sier. Men vi som ser på det må også få lov til og kommentere det. Farger kan enkelt endres, hvis ønskelig. Stort sett bare rosende ord under bildene dine, så litt negativt innimellom tåler vi.
Roar K.
Helt greit det du sier, Christer for det gir jo noe til de som trenger å lære noe om teknisk foto selv om det ikke er noe jeg driver med for jeg lager bilder på samme måte som maleren gjør det, Men så det er sagt så holder jeg meg til foto når jeg kommenterer andres bilder.
Hadde det ekstistert sider for det jeg spesielt driver med så hadde jeg vært der og ikke her. Men fotosidene er det nærmeste jeg kommer når jeg bruker kamera og lager bildene i etterarbeidet.
Derfor ser du aldri at jeg leverer bilder i f.eks,. konkurranser da jeg vil falle utenfor om jeg leverer ting som jeg er fornøyd med.
Fant for noe sånt som 45 år siden ut at jeg ikke hadde det talentet som skal til for maling, men har altså funnet min vei i det jeg nå holder på med så får folk like det eller ikke for fargeavvik blir det nok ofte både villet og fordi jeg ikke gidder å pirke med å finne det helt riktige via f.eks. filtre som fotofilter etc. der man kan rette opp og tilnærme seg det "riktige" fordi jeg drar hardt i spakene og da kan man ikke unngå at avvikene kommer. For meg er det gøy det jeg holder på med. Men kanskje bør de som kommenterer under mine bilder ha i bakhodet at jeg skiller meg litt ut fra vanlig foto selv om jeg også presenterer bilder som vel kan falle innunder det noen kaller perfekt foto selv om jeg ikke streber etter det. Mottar gjerne kritikk uten at det betyr at jeg alltid vil være enig for slik er det jo svært ofte med de forslag jeg legger igjen under andres bilder også. Det er faktisk fullt tillatt å tenke å mene at nei, det er akkurat slik jeg vil ha bildet mitt uten at det betyr at det ofte kan komme tips å forslag som inneholder ting man faktisk ikke har sett og tenkt på for man ser seg jo ofte blind på egne bilder.
Sånn er det nå end gang.

Roar
Gunnar F.
Konklusjonen må da bli at du ønsker kun ros og ikke bildekritikk!
Mvh Gunnar
Jorunn V.
Absolutt! Et flott bilde av måsen med fine, sterke farger!
Roar K.
Takker så mye for kommentarer.
Fint med litt kritiske kommentarer også
Har savnet det.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu