Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger282
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1139970} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Hans Rich. A.
Helt enig Pål M.
Mvh Hans Richard
Per L.
Tiltredes! Mvh Per
Gunnar F.
Min samvittighet er ren :-)
Fredrik N.
Enig!
Putt det på framsiden av foto.no
Roar B.
Gjennomtenkt komposisjon, som trekker en diagonal tvers gjennom et mørke av tystnad.
Lennart T.
Hej
Jag kan, med gott samvete, påstå mig vara 'oskyldig' samtidigt som jag instämmer med Pål M.
Mvh Lennart
Øyvind B.
Det er fint mulig og uttale seg på forumet ang. bildekritikken men min erfaring er at de ivrigste på bildekritikken ikke er interessert i forumet.
Pussig egentlig. Ville tro det handler om samme sak.
Genuin interesse for fotografi.
Her var det lite men ser noe skrevet i den store mørke tomme flaten mellom de reflekterende ordene.
En ordløs frustrasjon.
Mvh Øyvind
Knut N.
Jeg prøver også etter beste evne, å justere og legge ut ny versjon.
Roar K.
Vet ikke om det holder, men jeg takker gjerne alle under ett til slutt om det ikke underveis er noe jeg ønsker å poengtere eller fortelle at jeg er uenig i.
Tar ofte forslag og tips videre.
Men ofte er det beste svaret du kan gi er å gi de som har kommentert en kommentar tilbake for det er nok av de som legger ut bilder uten selv å skriver kommentarer tilbake.

Roar
Jostein S.
Hei
Enig med Roar K. Man bør gi en kommentar tilbake.
Synes det er viktig med den dialogen som oppstår.
Det går an å kommentere bilder enten det er slik eller sånn.
Bildekritikken er til for å gi kommentarer og engasjere seg
Vidar Magnus J.
Jeg er enig, jeg takker alltid for seriøse kommentarer til mine bilder, noe som vanlig folkeskikk. Jeg har et par ganger opplevd å få negative tilbakemeldinger fra enkelte som har vært medlemmer i mange år men aldri har lagt ut bilder, de har kommet med negative kommentarer der de angriper meg og andre som har kommentert mine bilder. Disse nettrollene overser jeg, de er ikke vedt tilbakemeldinger, de kommer bare til å lage mer bråk ut av det. De seriøse medlemene her gir jeg alltid tilbakemeldinger til. Av og til kan det gå noen dager uten kommentarer siden jeg ofte jobber nattskift, men jeg gir alltid tilbakemelding enn om det blir et par dager i etterkant.
Pål M. S.
Ingen kommentar….bare konstaterer.
Arild T.
Helt enig.
Og spesielt viktig om du får endringsforslag. Da bør du kommentere endringsforslaget, eventuelt legge ut en ny versjon eller rett og slett si at du ikke er enig i endringsforslaget. Å ignorere totalt et endringsforslag eller kontruktiv kritikk, er dårlig folkeskikk. Har inntrykk av enkelte her inne opplever konstruktiv, saklig kritikk som nærmest mobbing. Det er trist.
Å takke for hver enkelt kommentar man får, virker veldig snodig, men bedre en ingen resrespons:)

Et spørsmål til alle her inne: Hva synes dere om 1 til 1-kommentarer? Må man nødvendigvis gi en kommentar tilbake som en vennetjeneste dersom man har fått en kommentar fra en av brukerne på dotten?

Til slutt: Bør man totalt ignorere medlemmer som stadig legger ut bilder, men som aldri kommenterer selv. "Har lagt inn 100 bilder på Bildekritikken, har fått 200 kommentarer. Har skrevet 40 kommentar, hvorav 40 under egne bilder".


Hilsen Arild
Bjørn Eirik B. H.
Jeg er enig i at det kommenteres for lite.

Arild Thingvoll: En regel med 1til1 er jeg dessverre uenig i. Skal prøve å begrunne hvorfor jeg tenker det. Jeg mener at bildekritikken bør være et fora hvor fotografer kan utvikle seg gjennom tilbakemeldingene de får. Da jeg mener det er litt for lite trafikk her inne, så innrømmer jeg at jeg er litt på begge siden av gjerdet - og er veldig glad for hver og en kommentar jeg får.
På den ene siden så synes jeg det er for mye av typ "Dette var flott", og skulle ønsket meg mere dybde og nyanser i tilbakemeldingene enn som så. Det mener jeg hadde bidratt til å utvikle folk i riktig retning. På den andre siden så synes jeg det er bedre med skryt enn ingenting :).

Så litt til poenget; Selv liker jeg og interesserer jeg meg for landskapsfoto/nattfoto, og føler selv jeg kan komme med konstruktive ting når jeg kommenterer innenfor disse kateogriene.

Jeg synes makro, portretter og en sjelden gang til og med abstrakt-kategorien er flott og interessant å se på - Men jeg KAN det ikke, og på bakgrunn av type tilbakemeldinger jeg nevner over her, så føler jeg ikke jeg bidrar til utvikling av vedkommende om jeg kommenterer på et felt jeg ikke kan noe om. Ser jeg noe jeg føler jeg kan med kunnskap kommentere innen de kategoriene, så gjør jeg gjerne det, men det er ikke ofte jeg kan det. Ved en 1til1-ordning så ville jeg følt meg tvunget til å komme med kritikk uten et bakteppe av kunnskap. Mener det kunne blitt "farlig" når folk kanskje tar det til seg og utvikler seg i feil retning på bakgrunn av "vranglære".
Bjørn Eirik B. H.
Arild Thingvoll; Nå sa du riktignok ikke at du mente det ene eller det andre, så blir feil av meg å si jeg er uenig med deg - men jeg mener at en 1til1-regel ikke hadde vært kunstig :)
Bjørn Eirik B. H.
*gunstig. Herregud, var vanskelig å holde tunga rett i munn idag.
Øyvind B.
Hva er problemet?
Dette teamet har vært satt lys på kjedelig mange ganger, bla. av meg.
Hadde forventet et kritisk motsvar via forumet.
Som…
«Kan de som kritiserer bildekritikken slutte med det?»
Hva vil man egentlig med å legge ut bilde for kritikk?
Jeg vet jeg mestrer det tekniske.
Bilder med uskarpe etc er bevisst.
Føler jeg er en av de heldige.
Kommentarene har gjennom en del år vært av den ærlige sorten. Dvs ros og ris.
Gå til forumet kjære brukere av bildekritikken og men noe.
Tausheten er stort sett øredøvende fra de mest aktive bildekritikken når det blir belyst via forumet.
Tolker det slik hen at de fleste mest aktive er fornøyd med dagens tilstand.


Arild T.
Kommentar til Bjørn Eirik Hansen:
For å gjøre det helt klart; jeg er ikke for 1:1-kommentarer.
----------------------------------------------------------------
Og til alle andre:
Jeg brakte opp en del problemstillinger i mitt innlegg. Må si at det er overraskende at ikke flere har synspunkter.

Arild
Pål M. S.
@Arild, 1-1 kan fungere, men ikke alltid. For egen del ser jeg an kommentaren, men ofte blir det et samlesvar, der en kanskje tar 1-1 innbakt.
Ignorere brukere som ikke responderer. Jeg har begynt å gjøre det. Ikke fordi jeg føler meg krenket over manglende respons, men mer oppgitthet over at høfligheten ikke er tilstede.
Er brukere her inn, og noen ganske så aktive, som ikke ser seg bryet med å responderer. Jeg lurer på hvorfor… Har mine teorier, men kanskje jeg skal holde disse for meg selv.
Knut Georg F.
Fotografiet fremstår som en jevn svart flate med bokstaver organisert som en tekster avsluttet med flere punktumer, kanskje for å skaffe ekstra ettertanke/oppmerksomhet.
Teksten er innlysende nok, slik svært mange av fotografiene er for tida på denne nettsida - dermed av en slik art at man ikke føler nok til å gi en meningsfylt kommentar.
Jeg vil legge til at det ikke vil øke interessen fra min side om teksten fremstår ute av fokus, eller med veksling av store/små bokstaver (kanskje kyrillisk alfabet ville trigget en smule:-)
Mvh Knut
Anders S. H.
Eg vil også få sagt med samd i kommentarane som kjem inn på Pål M sitt innlegg.
Kvar gang nokon tek seg tid og bry med å gje meg ein kommentar til eit bilde eg har lagt ut gledar det meg. Det er sjølvsagt fint med ein konstruktiv tilbakemelding med framlegg til endringar, men sjølv nokre få ord er kjekt. Då er det nokon her på Foto.no som har stoppa opp ved bildet mitt.
Når det gjeld tilbakemelding er det sjølvsagt at ein takkar - noko eg brukar å gjere når bildet har lege ute ein dag. Er det endringsframlegg bør nok endringsframlegg komme før.
Helsing Anders S
Arild T.
Pål: Takk for at du responderte på mitt innspill!
Hadde vært interessant å vite hvilken teori du har hvorfor folk her inne ikke responderer på kritikk.

Hilsen Arild
Pål M. S.
Det som er veldig synd, er at der er en god del flinke fotografer, som leverer både flotte og kreative bilder, men ikke responderer på kommentarer. Hvilke motiver de har for dette, skal jeg ha usagt, det kan være flere.
Har vært kritikk på at enkelte fotografer kommenterer hverandres bilder i ren høflighet. Synes dette er feil vinkling. Og ha et kameratskap her inne, der en bakker opp hverandre, er kun positivt. Disse er flinke til og respondere på hverandres kommentarer, noe som er forbilledlig. Ingen gjør seg større enn de er, og rir på sin høye hvite hest.
At det noen ganger koker litt på kommentarer, for vi ta på kontoen for engasjement. Tror ikke det stikker så dypt om en er uenige her inne. Bør hvertfall ikke gjøre det. Vi skal ha plass til alle, og et stort mangfold.
I en del tilfeller, kunne det jo være interessant med en utdypende kommentar fra fotografen, både når det gjelder innhold og teknikk.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu