Hjertøya II
Fra dagens tur til Hjertøya. Bilde tatt med Nikon D5300. Versjon 2 tatt med iPhone 11. Så kan det diskuteres hvilket som er best. Uansett greier dagens mobilkamera å ta utmerkede bilder for visning på Facebook, Instagram - eller her på foto.no
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2021-10-05 20:34:22
    Versjon #2
Utstyr
  • NIKON D5300
  • Nikon 18.0-200.0 mm f/3.5-5.6
  • Brennvidde20.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/640s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger92
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1140545} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Walter S.
Fargedybden i den grunne, stille sjøen er nok best i V1, likeledes gradsvis (og mere behagelig på øyet!) overgangen fra lys til mørk i kontrastrike omgivbelser, er bedre tjent med i V1 - skulle bare mangle også, med den forskjellen på sensor-størrelsen. Bedre kontrast og flere detaljer i de tørrlagte flekkene hvor det gule sjøgress "gløder" i V1, mens det er "dødt" i V2 ...
:o)

- Men, alt over skogskanten (himmel - skyene) er faktisk bedre utnyttet i V2
Mvh,
Walter

Jostein S.
Hei
GODT motiv Agnar
Effekten i originalen er overtruffen synes jeg
Keshav N.
Malerisk og fint med nydelige farger.
mvh Keshav
Per L.
Flott kystmiljø! Jeg ser ikke mye forskjell på billedkvaliteten her - mobil eller ikke - begge bilder er fine! Jeg er videre helt overbevist om at mobiltelefonene sine kamera innen få år vil utkonkurrere våre store Nikon, Canon osv! Mvh Per
Knut N.
Til bruk på face..insta eller sånt, mer en godt nok med mobil..men systemkamera gir mange flere muligheter med forskjellige linser og innst. og kvaliteten?? den tror jeg ikke kan sammenlignes. Har hørt at grunn til at mobilbildene (med sine små sensorer) lager såpass gode bilder, er programmet der ett bilde på en måte blir gjort om til kanskje 10 og lagt på hverandre..men jeg er ikke ekspert på dette. Jeg velger derfor orginalen ;o)
Knut N.
Jo..jeg trur også at det går leeeenge før vi får se fotografer på fotballkamper stå med mobilkamera ved sidelinja :o)
Hans Jørgen L.
2 gode versjoner begge to. Gode farger og komposisjoner. Og ikke minst et flott motiv :-)

Det er jo bare oss fotografer som klarer og se forskjell på disse, og da må man omtrent ned på pixelnivå for å se at større sensor gir skarpere bilder. Og selvfølgelig når det printes ut, så er forskjellen litt mer merkbar. Printet ut for noen år siden(2017) et panorama på veggtapet (320x240cm) tatt med iPhone. Når man står ca 30cm ifra veggen så ser man at det kunne vært litt skarpere, men sett fra der det var ment og se bildet.... ingen ser forskjell. :-)
Agnar H.
Mange takk til Walter, Jostein, Keshav, Per, Knut og Hans Jørgen for interessante kommentarer. Spesielt dette om kvalitet på mobilbilder vs fra dedikert kamera. Vanskelig å forutse hvordan dette tar veien og hvor vi er om 10-20 år. Det som er klart er at fler og fler lar kamera ligge og greier seg med mobilen når de er på tur. Det er klart det er forhold der stor sensor og god optikk er langt å foretrekke, men i mange tilfeller (les: statisk motiv, godt lys og ikke kraftig zoom) kan mobilbilder fungere utmerket. Som her. Dessuten har de en teknologi som gjør at resultatet blir veldig lett å like, Stor dynamikk, kraftige farger etc. I dag tas et utrolig stort antall bilder, og de fleste havner i SoMe. Da holder mobil i mange tilfeller, innen gitte rammer.
Erlend S.
temmelig forskjellige bilder både med tanke på lyset og perspektivet. Jeg liker v1 klart best. Både pga komposisjon, lys , pespektiv men også teknisk. Det føles mer tredimensjonalt mens det er noe flatt og rart med v2.
Arild T.
Et nydelig motiv, godt presentert! Velger originalen, men ville personlig ha klonet vekk steinen ved høgre hjørne da den drar mye oppmerksomhet.

Arild
Agnar H.
Mange takk til Erlend og Arild for tredimensjonale kommentarer
Per Inge Ø.
Jeg synes at bildet ditt forteller en spennende historie om bosetting og livsstil utenfor byene; En implisitt påminnelse om at det er den spredte bosettingen i eneboliger i distriktene som er faktisk mest robust mht infrastruktur som kan bygges og vedlikeholdes av innbyggerne selv, og som derfor gir resiliens og reell miljøvennlighet.

Dette budskapet er knyttet til bildeinnholdet.

Når det gjelder den tekniske kvaliteten, ser man lett at versjon 1 som er tatt med systemkameraet gir en langt rikere synsopplevelse. Strukturen i de fine detaljene i trær, vegetasjon og bygninger gjengis langt tydeligere og mer levende i bildet fra systemkameraet, mens mobilkameraet "smører" ut detaljene i stor grad.

For meg gir systemkameraets bilde en større lyst til å se lenge på bildet, dvele ved det og nyte det.

Forskjellene mellom mobilkameraer og systemkameraer har ikke blitt nevneverdig mindre, og disse bildene illustrerer det helt tydelig.
Agnar H.
Mange takk til Per Inge for utfyllende bildekommentar; både om bildeinnhold og det rent tekniske.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu