September i byen / høyde- eller bredde-format?
For å si det helt ærlig - jeg liker ikke portrettfomatet, og 99% av mine bilder er i "vanlig" landskapsformat, men akkurat her tror jeg jeg foretrekker høyden, eller er kompromisset (originalen) best ...?
X-T4_21_09_03 Frstd 50-140mm
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2021-10-12 11:40:13
  Versjon #2
 • Lagt inn: 2021-10-12 11:40:25
  Versjon #3
Fotograf
Utstyr
 • FUJIFILM X-T4
 • FujiFilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR
 • Brennvidde98.2mm
 • Blenderf/4
 • Lukker1/1700s
 • Nei
 • AnnetX-T4_21_09_03 Frstd 50-140mm
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1140809} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per L.
Fint, veleksponert bilde i tre utsnitt! Jeg liker hvordan du har fått personene og de gylne tretoppene og solstreifene! Det er ikke ofte jeg er uenig med deg, men her foretrekker jeg V3 med lengre dynamisk linje, større dybde og mer innhold! Mvh Per
Walter S.
For såvidt enig med deg, Per - V3 var også mitt utgangspunkt - men, med alle detaljer i bakgrunnen så klarte ikke jeg å feste blikket lenge av gangen på det som jeg mener er hovedmotivet - nemlig damen med barnevogna. Øyet mitt vandret stadig frem og tilbake ... men du skal ha tatt for dine tanker!
:o)
Mvh,
Walter
Lennart T.
Hej Jag röstar på bild 1 och 3. Komposition är mycket bra i båda bilderna. Av den här slags bilder får jag en bra uppfattning om hur norska städer ser ut. Norge råkar vara ett av de få länder i Europa som jag inte har besökt :-)
Hälsning Lennart
Keshav N.
Flott og velkomponert gatebilde med fine farger, velger V1 og V3 her.
Mvh Keshav
Olaf M.
Flott urbant høstmotiv. Foretrekker originalen da jeg synes utsnittet tar hånd om det som er interessant
Olaf
Agnar H.
Interessant dette med bildeformat. Er enig med deg at det klassiske breddeformatet (4:3 el. 16:9) er å foretrekke. Men det er en utvikling på SoMe der høydeformat, eller prtrettformat, blir mer og mer brukt. Blir mest "seervennlig" format det på mobilskjerm. De fleste bildedelinger er i dag på Facebook og Instagram. Og på mobil.

Ellers er dette et kvalitetsmessig veldig bra bymotiv. Kan det være en ørliten tanke for mye blåtone? Altså skru litt mer mot den varme siden? Og ja - breddeformatet fungerer best her. I alle fall når jeg ser det på en PC-skjerm.
Avsluttet .
Alle tre viser et trivelig by- og havnemiljø med meget gode detaljer og utmerket behandling av lys og farger.
Jeg er ikke så veldig glad i å velge mellom alternativer, men slik teksten under bildet er formet, synes det vanskelig å la det være. Jeg synes det vanlige breddeformatet her gir den beste, mest utførlige, fortellingen om byen og elven og den beste komposisjonen, og jeg ser ingen elementer her som trekker ned kvaliteten på bildet. Meget fint er de i alle fall. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takk til Lennart, Keshav, Olaf, Agnar og Kjell Øyvind!

@ Lennart: Da må du snart besøke ditt gamle "Grannlandet" for å se hvordan vi har det ...! ;o)

@ Agnar: Ja, du sier noe - bildebetrakning på en mobil vil tvinge frem flere portrettformat-bilder - men ikke fra meg! :o)

@ Kjell Øyvind: Har sagt det mange ganger før, men jeg setter ekstra stor pris på dine kommentarer, fordi de alltid er fylt med gode analyser av bildene og gode begrunnelser for hvorfor du kommenterere.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu