En by i nordlys
Var god nordlys aktivitet igår. Klarte å fange lyset ved en par anledninger. Hær kan vi se lyset sløre over Vadsø.
Mulig den lille åsen i forgrunnen ødela litt.
Håper bildet faller i smak..

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Nordlys - Sterkt nordlys e noe som kjennetegner finnmark. Prøver å vise frem det Arktiske lyset gjennom mine bilder.
Fotograf
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Tamron 28-75mm XR DI F/2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blender-
  • Lukker15s
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - Utløser
    - ISO 400
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1045
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114140} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (38)
Venche J.
Slett ikke dumt dette Kay. :) Du har fått noen fine nåler, men jeg savner litt mer skarphet i begyggelsen.

Wenche.
Frank K.
Hadde det bare vært skyfritt her også!!!!

Fin komposisjon du har her, med Nordlyset fint plassert i det resterende.. SEr ut til at du har valgt for lang eksponeringstid på ISO 400. Noe overeksponert, men skikkelig fint med ''nålene'' i Nordlyset. Tok bildet inn i PS og dro mellomtonene litt ned i Levels. Det fjernet ''disen'' i bildet tilfredstillende.
Kay R.
Takk for raske fine kommentarer...

Wenche: Enig i at det mangler litt på skarphet på selve byen. Min manuelle fokus var ikke 100%. Synes ikke det gjør så mye for bildet sjøl.

Frank: Mulig æ kunne dratt han litt ned. Nordlyset kom å gikk på noen få minutter, så æ hadde dårlig med tid til å eksperimentere. Tok et raskt valg som ble ganske bra. Kunne nok blitt enda bedre ja...
Igår var nordlyset mye mer blått en grønt. Har prøvd å justere fargene der etter. Lyset var middels kraftig...
Flott at bildet falt i smak..

MVH Kay:-)
Kurt S.
Hei.
Med små tekniske justeringer, som Frank nevner, vil dette bli kjempeflott.
Likte utsnittet med den høye, fine himmelen.
Heller bildet en liten tanke mot høyre?
mvh Kurt
Rune L.
Veldig tøft nordlys og god farge på himmelen. Lysene på bakken flyter ikke særlig utover, de ser ut til og være så lite utbrent som det lar seg gjøre. Ser ikke noe korn eller annen støy i bildet. Dette tyder på at bildet er så godt som korrekt eksponert. Siden dette er tatt med blender f 2.8 og bare 15 sekunders eksponering, tipper jeg at nordlyset har vært svært synlig denne kvelden. Da tendensen til korn gjerne øker jo mer man øker lysstyrken i ettertid. At bildet er tatt med kameraet innstilt på ISO 400 gjør jo selvsagt at det er lettere og få slike bilder korrekt eksponert. Overasker meg at det ikke er mer kornete på ISO 400.

Synes komposisjonen er bra. Ellers, så ser horisonten ser ut til og helle litt mot høyre.

Mvh
Rune
Roger K.
Hei hei Kay,
Meget bra dette. Komposisjon og snitt er virkelig bra her. Likte forgrunnen godt mot den opplyste byen. Dette falt godt i smak som de fleste bildene din.

Ha en fin kveld

Mvh RK
Inger Lene H.
Åsen i forgrunnen og byen i bakgrunne skaper en god dybde i bildet. Flott himmel, bra komposisjon! Flott bilde! ;)

-il
Avsluttet .
Dette, Kay, er et av dei beste nordlysbilda her på ei tid. Hadde eg vore deg, ville eg sendt det inn til TV2-været, der er dagstema Nordlys... Du har muligheter til å vinna med dette.

-Kjetil-
Vegard L.
Flott dette Kay. Fint nordlys og fin komp. Håper selv å få tatt et nordlysbilde, men her er det sparsomt med slikt. Jeg må nok klare meg med å se på dine og andre sine nordlysbilder. Håper det kommer flere.
Mvh Vegard
Hege J.
Hei Kay!

Må innrømme at jeg aldri har sett nordlys ''live'' før, men dette bildet synes jeg var en god dokumentasjon på hvor flott det kan være. Håper å få anledning til å oppleve det en gang... At horisonten heller litt er nevnt, utover det er komposisjonen med bebyggelse i underkant av den mektige himmelen og åsen i forkant helt suveren etter min smak. Flott dette, Kay! :)

Mvh Hege
Stine J.
Fint nordlysbilde. Bra komponert med åsen i forgrunnen og byen i bakgrunnen. Liker dette. :-)
mvh Stine
Stig B.
Flott nordlysbilde. Flott fangede ''streker''. Bra utsnitt. Komposisjonen er fin, helt ok med åsen i forgrunnen.

Fikk varsel i går om at her skulle være nordlys, men fikk dessverre ikke anledning til å fange noe. Har nok ikke samme mulighetene her ;-(

Mvh Stig
Kristian S.
Wow. Flotte saker. Pen eksponering på nordlyset. Med litt Ps kan det bli enda bedre.
Regner med at du har fikset litt på lysene fra byen, enten på pcn eller når bildet ble tatt? Det kunne nok vært litt mindre lys...

KES
Avsluttet .
Bra dette Kay! Nordlys er et meget fasinerende fenomen som nesten gjør at man blir religiøs..... Jeg var i Bodø i fjor høst med jobben, hvor Aurora viste seg.............. helt ubeskrivelig å se dette naturfenomenet.

Håper selv å få tatt nordlysbilder neste gang jeg skal nordover. Fint utsnitt forresten.

MvhJRH
Tore U.
Kanonbilde! Mange nordlysbilder på dotten men sjelden så bra. Teknisk og komposisjonsmessig ikke noe å utsette på dette. Braaa!

mvh
Tore
Rune S.
Hei Kay!

Dette var bare supert! Nydelige farger, og for meg spiller det liten rolle at byen er litt uskarp. Åsen i forgrunnen er også med på å gjøre dette til noe særdeles severdig for min del!

mvh Rune :-)
Einar Y.
Hei Kay!
Tyder på at D20`n får kjørt seg for tida?
Tror rett og slett at jeg ville prøvd med f.eks.blender mellom 4-7 et sted,og så undereksponert ca.2-2,5 trinn,kanskje så mye som kameraet ditt tillater? Ville etter all sannsynlighet fått mindre forstyrrende lys fra byen,men allikevel nok lys fra himmelen (etter litt spaketrekking i PS...)
Ellers kult bilde,går og venter på oppholds her også,det regner...
E.
Avsluttet .
Altfor slappe kontraster her, og nokså kjedelig form på nordlyset (selv om det er tendenser til noen fine vertikale strukturer).

Kritikerne ovenfor er jevnt over altfor snille! Ikke la deg lure til å hvile på laurbærene her. Dra heller ut og gjør det mye bedre neste gang!

Kay R.
Hei alle sammen.
Takker for kommentarer...

Har prøvd litt i etterkant å ser at bilde tar seg bedre ut etter justert levels og kontrast. Må si mæ enig med kritikerne dær ja...
Knut-Sverre: Får vel ikke gjordt så veldig mye med formen på nordlyset. Igår var det meste æ så av nordlys vertikalt med høy føring, noe som gjorde det litt vanskelig. Hadde ikke vært mæ imot å fått kraftig horisontalbuet nordlys i spennende former... Ville seg bare ikke igår. Hviler nok ikke på laurbærene uansett kor snill kritikken blir..he,he... Elsker å ta bilder og har ikke tenkt til å slutte å utvikle mæ.. Takker for innspill..

Ha en fin kveld alle sammen...

MVH Kay:-)
Jan-Eilert P.
Hei Kay!

Jeg syns ''for- snille'' kommentarer er helt ok så lenge folk sier sin ærlige mening. Man må alltid tolke kvaliteten på kritikken man får her på dotten ut fra hvem man får dem av uansett. Knut-Sverre Horn hører blant mine favoritt-kommentatorer (om jeg kan si det slik) fordi han alltid kommer med sine meninger rett-fram uten snikk-snakk og oftest med høy kvalitet, slik at jeg kan lære noe. Kanskje se noe jeg ikke så. Av meg får du ingenting annet denne gangen enn min ærlige mening. Jeg syns det blei et ganske så smakfullt nordlysbilde. Slettes ikke kjedelig etter min smak, men som tidligere kommentert litt overeksponert med utbrendte lys nede til venstre.

helsing fra

Jan-Eilert
PS: Så er dere jo litt bortskjemte i Vadsø hva gode nordlysbilder angår.
Janne L.
Nydeligt bilde nok en gang. Det blir nok en snill kommentar fra meg i dag. Vi har også kunne skimmte nordlyset fra bergen i dag. Men det såg ikke akkurat slik ut som det gjør på ditt bilde. For da er jo hele himmelen lyst opp av nordlys.
Janne
Avsluttet .
Nok et flott bilde fra deg Kay, men er enig i at kontrastene kunne vært økt noe ..

-Geir-
Inger-Lise S.
Hei Kay! Her har du fanget et fint nordlys. Vet ikke om jeg noen gang har sett det så loddrett. Det tekniske er nevnt,( ja,jeg har aldri fotografert nordlys,desverre..Og så mange år som jeg bodde nordpå,attpåtil...Da bare knipset jeg..) men bildet er absolutt fint. Et liite område er utbrent.
Syns ikke man skal være FOR opptatt av det tekniske, når motivet er severdig...
Fine farger.Herlig høy himmel.

Enig med Jan-Eilert her.Fint med direkte kommentarer, så lenge man ikke er ufin, men holder seg til bildet. Og godt å lese at man må vurdere kommentaren ut fra hvem som gir den. Vi har ikke alle like mye kunnskaper..
Det var en digresjon....

Jeg liker bildet ditt godt.

Ha en fin dag!

Mvh Inger-Lise
Hans-Einar O.
Så antydninger i går kveld her på Nordmøre også, men ikke i nærheten av noe slikt.
Et veldig vakkert skue, men litt trekk for ørlite skjev horisont og så ville jeg hatt litt mere ''smell'' i bildet.
Pent var det ;-)

mvh Hans-E
Kjetil S.
Hei Kay.

Et godt nordlysbilde og en fin komposisjon fra den hittil største nordlysaktiviteten siden oktober i fjor. En på den lange stolpene at det er mye aktivitet på gang. Solstormen kom inn i atmosfæren kvelden den 07.11 og det har ikke vært så lett å være meg all den tid skyene har pakket seg ned rundt ørene mine. Ikke har jeg hatt tid til å kjøre inn i landet heller.

Det forundrer meg at du ikke har fått flere og større utbrente felter i bylysene med disse instillingene dine og at enkelte lys tyder på mindre blenderåpning??
Fokusen er ikke lett i mørket. Her har du nok kunne brukt autofokus mot byen.

Du er fortsatt fornøyd med det nye leketøyet ditt? *s*
Er dette tatt i JPEG format?

Ha en fin dag.

K
Trond H.
Det er slett ikkje ille, men kunne kanskje vært bedre. Bildet blir på en måte litt for statisk for at eg tar helt av...

Har skjønt det slik at RAW er et must når man tar nordlysbilder, du spsifiserer ikkje kva du har nytta sjølv?

Men, helt ok dette her, du når bare ikkje helt opp denne gang (tror det kommer flere spennende ting fra deg )

MVH TH
Odd Arild E.
Fint nordlysbilde. Er litt usikker på åsen til høyre - den gjør kanskje for mye ut av seg. Ellers er både bildet og kommentarene lærerikt.
Odd A
Inger Anne Maritsdotter V.
Dere er heldige der nord som får oppleve slikt ;-)

Et flott formidlet nordlys dette , fint med lysa fra byen , litt mørkt på odden der , men alt i alt et godt bilde,-)

Mvh Inger Anne
Bjørn H.
Hei Kay .....

Har ikke store erfaringen med nordlys som bygutt vet du:) så det jeg ser er vakkert i massevis -

Men, ..må vel samtidig kunne si at jeg savner litt mer på skarphet på husene og generelt litt mer kontrast, trur eg ??

Ha en flott ettermiddag -

Bjørn ;¤
Bjarne B.
Hei Kay.
Det må være et flott syn å få oppleve dette på nært hold og i tillegg få ta bilder av det. Mye er sagt om bilde så noen råd får du ikke av meg, det meste er jo allerede sagt.
Ha ein fin fotokveld.

Mvh Bjarne.
Marius F.
Flott nordlys med delikate farger. Når det kommer til åsen i forgrunnen er jeg litt delt. Det gjør ingenting at det blir litt mindre bybelysning, men synes kanskje åsen blir noe fremtredende. Ellers ser det for meg ut som bildet heller en smule mot høyre. Flott fanget!

Mvh, MF
Asbjørn M.
Hei Kay.
Liker godt høykantbilda dine.Fantastisk lys.Bra komp med linjeføring
i forgrunn pararellt med avslutning av nordlys.
Byen virker litt uskarp men ellers et nydeleg bilde.
mvh Asbjørn
Anniken S.
Blir alltid like fasinert av slike nordlys bilder. Trolig fordi jeg neppe noen gang kommer til å kunne fange et slikt motiv noen gang. Her på østlandet er det svært sjeldent vi ser slike forekomster...
Åsen i forgrunnen syntes jeg ble en behagelig innledning på bildeflaten.
Stilige farger som gløder opp himmelen.
Jonas L.
Flott skue for en søring, og ikke noe dårlig bilde heller.
Men jeg er også enig med Knut-Sverre Horn i hans kommentar. Lista bør legges høyt når det presenteres så mange flotte bilder av nordlys, også her på dotten.

mvh JL
Kristian S.
Siden jeg er en som er en av ''de snille ovenfor'', som KSH kaller det vil jeg bare forsvare meg:
''Snill'' kritikk kan også være et resultat av hvor langt evnene til de som gir kritikken strekker seg.
Jeg er forresten ikke snill i det hele tatt. Det er bare noen som tolker kommentarer feil.

mvh. KES
Tom R.
Hei Kay, igjen et flott bilde fra deg.Men syntes det er et par ting her som jeg ikke syntes noe om. Lysene fra byen tar for mye av oppmerksomheten fra det fine Nordlyset. Bakken i forgrunnen er litt i veien, vet ikke om du hadde mulighet til å gå lenger frem på kante. Men da hadde det vel blitt enda mere kunstlys. Ja nu blei det mye negativt, men alt i alt så er det et godt bilde. Blir spenende å se flere Nordlysbilde fra din nye 10d.

Tom:)
Tom R.
Sorry Kay, mente selfølgelig 20d;)

Tom:)
Jonny E.
Hei igjen Kay

Uten og ha lest nokken av kommentaran over synes eg dette blei
litt grått og ''flatt'', eg har aldri tatt et nordlysbilde og kan ikke
komme med tips med hensyn til kordan du tok bildet, men eg trur det e nokka og hente der i forhold til den tekniske utførelsen.
Når det gjelder komposisjonen synes eg den e grei, men eg villa nok
foretrukket og sett litt mindre av forgrunnen og litt mer av byen om det hadde vært mulig, eg tenker da på et annet kamerastandpunkt.

Ha en fortsatt god kveld

. JonnyE
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu