2021-340-Olympus E-M1
Vinterlys 22/30. - Noen minutter før soloppgang.
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Olympus OM-D E-M1
  • Olympus Zuiko DG 2.8-4/12-60 mm ED SWD
  • Brennvidde12.0mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/15s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 100.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1142131} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Walter S.
Meget bra vinterbilde med alle ingredienser som gjør at man husker denne scenen. Ikke minst lyset (tidlig om morningen?), dernes fargene som er så fin avstemt og laget et flott farge-forløp på himmelen, fra horisonten opp til toppen. Rimen fremhever detaljene i vegatsjonen, og det store treet dominerer og "gjør" bildet, slik jeg ser det.
Artige detaljer å få med seg er kjøkkenlampa i vinduet i huset til venstre og utelampa på gamle meieriet langt der borte ...
Mesterlig vinterbilde hvor m4/3-formatet gjør seg!

Mvh,
Walter
Emil C.
Malerisk og flott vinter bilde med fin fin diagonal innover i bildet av veien i bildet
Keshav N.
Vakker vinterstemning.
mvh Keshav
Olav Bjarte K.
Tusen takk!
vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu