2021-361-Nikon Df
Bildet inngår i albumet " Herregårdslandskapet i Rygge " - En bildevandring i Norges mest storslagne og gjennomførte herregårdslandskap. Den 13. sept. 2013 ble, - i middelalderen som nabogårder, seinere sammenslått som gods, - gårdene Værne Kloster (Johannitterkloster - som etterhvert utover i middelalderen helt eller delvis eide 186 gårder, så krongods og deretter herregård) og Huseby (Middelalders maktsentrum) fredet av Kongen i Statsråd. I dette store landbrukspregede rommet ligger det også fire naturreservater og et stort antall fornminner. Noen steinkast syd for Værne ligger Evje Herregaard med sitt noe mer beskjedne uttrykk. Denne gården inngår ikke i landskapsvernområdet med unntak av to reservater; bøkelunden Kajalunden og Vardåsen.
Utstyr
  • Nikon Df
  • Ai-S Nikkor 1.4/35 mm.
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • AnnetRAW, ISO 200.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1143264} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Jostein S.
Hei
Veldig FLOTT virkning av disen som ligger over markene
God komp. med fin linjeføring
Roar K.
Ja, de store godsene i Østfold var gjerne eid av væpnere og annet adelsfolk - ofte med avstamninger fra Sverige.
Har sjøl funnet direkte aner bakover i slekta til familier som Ros av Ervalla, Fyrfota djur og Algotsønene helt tilbake til ellevehundretallet og snakker da om direkte aner bakover til god over 20 generasjoner.
Akkurat dette vet jeg ikke noe spesifikt om, men Borregård der Jon Roos af Hjelmseter (Halftorsson af Huseby og Borregaard 1312 - 1397 er min direkte ane 21 generasjoner og det fortsetter bakover til f.eks Haakon V Magnusson som er 23 generasjoner bakover og slik fortsetter det bakover generasjon for generasjon via Magnus Lagabøte etc. til det ender ved Kong Sverres foreldre 1129 til 1155 så kanskje ikke så rart at godsene i Østfold ble fredet av Kongen i Statsråd.

Roar
Jan-Erik S.
Flott jorde bilde. Gjør seg godt med litt tåke i dette fine landskapet.
Ragnar S.
Tåke på begge sider av fjorden nå, og fin tid for fotografering. Meget stemningsfullt bilde der du utnytter tåke/skygge/lys på en utmerket måte.

Mvh Ragnar
Olav Bjarte K.
Tusen takk for kommentarene!
vh.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu