Bildet inngår i albumet Bhaarata -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde24mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger588
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114351} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Tom A. T.
Vet ikke hvorfor, men stemningen i bildet får tankene mine over til våre gamle guder. Og så funderer jeg på hvorfor du har kuttet bena på den nærmeste. At man ''tvinges'' til å bruke de små grå syntes jeg er positivt for opplevelsen av bildet. Alltid sunt med litt hjernetrim ;o).. Ikke minst for sin egen utviklings skyld.
mvh Tom T
Rune T.
Hei Line og velkommen tilbake i god behold!

Umiddelbart liker jeg bildet. Det er annerledes og synes damene skaper to ulike historier. De har ulike positurer og ser hver sin vei. Den ene står og venter, ser etter noen mens den andre er på vei mot noe - dualitet.
TEknisk er det noe å hente, men det ser jeg bort i fra. Også et pluss for fargene i bildet!
God helg! Håper det gir seg en anledning til treff en eller annen gang.

Mvh
Rune
Christian P.
Liker menneskene i bildet ditt. Har, som Tom sier, litt gudepreg over seg. Syntes fargene i sjøen og på himmelen mangler det lille ekstra. det blir litt for blast og kornete. (Men det er kanskje meningen).

Takk for komentar til bildet mitt forresten, hvis du sender versjonen du lagde til meg på mail, så legger jeg den ut.

Hilsen Christian
Avsluttet .
stilig! liker posituren til høyre. forteller velig mye..... men støyen i bilde er ikke pent..... tips: trekk ned hue og legg på farge gjennom color balanse i ps. fargene blir da ikke riktg, men mye penere da du slipper all støyen. hans
Arne S.
Personene har en veldig fin bevegelse. At de orienterer seg i hver sin retning gir bildet større rom for tolkning og tankeflukt. Jeg liker også den mørke presentasjonen. Men kornene forstyrrer. Normalt er jeg glad i korn, men dette oppleves som ''støy'' og griper unødig inn i den vare stemningen du skisserer. Kutting av bena er helt greit.

:)
Steinulf L.
Jo, spenning i bildeflaten. Kornene sjenerer ikke, men jeg reagerer på manglende føtter på damen nærmest.
Et bilde som engasjerer.
Line Kristin W.
Hei og tusen takk alle sammen :-)

Først katastrofeområdet, det tekniske!
Sterkt undereksponert på 800ISO. Stativløs i tusmørket var alternativet ikkeno' bilde i det hele tatt :-(
Jeg har forsøkt å ''jevne ut'' støyen ved å tillegge småkornet struktur i L- og B-kanalene (eller var det R?). At det ikke var nevneverdig vellykket er jeg førstemann til ikke å blånekte det minste for ;-)

At jeg likevel valgte å legge ut bildet skyldes både en sterk følelse for innholdet OG at jeg ønsker gode råd om bedre metoder for ''støybekjemping''.

Tom og Steinulf; Det er ikke alltid enkelt å sette ord på hvorfor jeg lager et bilde ''sånn eller slik'', - spørsmålene om avkappede ben utfordrer meg og det er bra! :-)
Å ta med bena ville vært altfor enkelt, for opplagt om en vil. Innholdet hadde blitt mer låst i ett perspektiv og dermed gitt mindre rom til å fantasere. Jeg vil ikke at bildet skal være helt ferdig drøvtygd, om dere skjønner.
Ble dere noe klokere?

Forresten interessant at du får assosiasjoner til mytologien Tom, jeg ser at Christian deler dine tanker :-)

Rune; Mange slags takk! Like hel, men ganske fortapt :-)
Hyggelig at du opplever dualiteten, det er nettopp noe av det som fascinerer meg ved bildet. Og fargene, ja.
Takk i lige måde Rune, - til begge deler! :-)

Christian; Tusen takk for positiv kommentar og for at du setter pris på min :-)
Neeei, støy & blasshet sto nok ikke øverst på ønskelisten...
Skal sende deg full-fart-forslaget mitt. Du bør imidlertid prøve deg frem på (en ubehandlet kopi av) originalen, - USM osv. på et allerede komprimert bilde gir langt i fra optimalt resultat :-)

Hans Fredrik; All verdens takk, jeg er kjempeglad for tipset ditt vedr. hue/color balance (ref. litt lenger opp i kommentaren min) og spent på å se resultatet! :-)

Arne; Tusen takk for fin og utfyllende kommentar :-)
''Kornene'' du så snilt omtaler det som er den støyen du opplever det å være. Effekten av dem er vi forøvrig helt enige om ;-)

Steinulf; Hjertelig takk til deg og :-)
Mysteriet med de forsvunnede føttene finner du løsningen på litt høyere opp ;-)

Hans Fredrik's tips får bli lørdagskos, kommer jeg noen vei ser jeg ikke bort fra at resultatet kommer i en ny versjon.

En riktig god natt til dere alle!

- Line :-)
Ketil K.
ISO 800 i tusmørke er en av mine favoritter også! Støy blir det, men den kan utnyttes i bildet slik du har gjort her, - og den vil synes best i halvlyse partier. I motsetning til de andre synes jeg støyen her tilfører skyene liv og tekstur, og ikke er spesielt sjenerende. Men et annet alternativ enn fargereduksjon med hue, og økning av farge manuelt etterpå, som fort vil kunne virke kunstig, vil jeg anbefale bruk av NeatImage - hvis du da først skal forsøke å fjerne støyen. Ellers er vel det meste sagt, silhuettene har fine bevegelser og står i et interessant forhold til hverandre i bildet.
Øistein T.
Bra bilde, følelse av dybde pga perspektivet og plasseringen av menneskene her. De ser hver sin vei ut av bildet, noe som gjør det litt mer ''spennende''. Tror nok helt klart at dette bildet kunne hatt bra potensialet som i SH da dette vil gi mer fokus på elementene i bildet og mindre fokus på stemningen forårsaket av fargen på himmelen (såfremt konverteringen gjøres vellykket..).

Øistein
Tom E. F.
Hei, Line!
Spesielt bilde - aner turbulens på himmelen og divergens vedr. hodeplagg.
Teknisk: Enig med Ø.T. Tror faktisk gråtoner passer her.
mvh Tom E. F.
Line Kristin W.
Tusen takk til Ketil, Øistein og Tom også! :-)

Ketil; Da lærer jeg mer enn gjerne av dine erfaringer med D-100's ''nattestøy'' :-) Jeg blir grønn av misunnelse når jeg ser hvor støyfrie enkelte andre kameraer er på høy ISO!
Må innrømme at en stor mengde (mer eller mindre) ''ihjel-neatede'' bilder på Dotten ikke akkurat har fristet til å forsøke, men anbefaler du Neat Image skjønner jeg at det kan være et godt og nyttig verktøy det er vel verdt å prøve :-)

Hans-Fredrik's forslag funket ikke, - ''grumset'' blir jeg ikke kvitt. Heller ikke med noe annet PS-verktøy jeg har forsøkt, - tror jeg har dekket de fleste nå. Det er ikke først og fremst kornene (som jeg jo også delvis har lagt til selv) jeg ønsker å fjerne, men store sirkler med ''grums'' i de mørke(ste) partiene. Antar jeg ganske enkelt har forsøkt å presse kameraet forbi hva det er i stand til.

S/H-ideen falt jeg ikke så veldig for (men setter ikke desto mindre pris på deres synspunkter og forslag). Det har vel sammenheng med at jeg fremdeles ser for meg skjellplukkerkonene i den magiske, utrolig vakre indiske solnedgangen :-)

- Line :-)
Thorfinn B.
Line da...en solnedgang..

huff...

gjesp...

Zzzzz

Ok, faktisk en av de bedre solnedganger jeg har sett da. Kvinnene som ser hver sin veg lager jo litt mystikk i bildet og gir egentlig rom for tolkninger

Grynt!

:-)))
Line Kristin W.
Hehe, ja litt får'n tåle, Thorfinn ;-)

Nøff nøff takk! :-)
Thorfinn B.
hmm, nei holder meg til et grynt her :-))
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu