Valberg, Lofoten
Speiling i en liten innsjø, Trolldalstjønna i Valberg. Fjellet Bakjordtinden nærmest.
Litt usikker. Dette er et bilde fra 2014. Har vært opptatt av refleksjoner i mange år, men det kan bli litt flatt og 2-dimensjonalt også. Noen som har synspunkter?
Utstyr
  • Nikon D600
  • 16.0-35.0 mm f/4.0
  • Brennvidde35.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/50s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1145094} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Vidar Magnus J.
Fine, mektige fjell som speiler seg godt i vannet. Jeg synes ikke bildet virker direkte flatt, men savner litt skygge fra fjellet på enkelte steder. Men der er ikke alltid tid til å vente på slike forhold heller. Jeg synes bildet tar seg godt ut slik det er med gode farger og skarphet.
John B.
Flott bilde som oser av ro og harmoni! Meget bra bilde dette!
Keshav N.
Enig med Vidar Magnus.
mvh Keshav
Emil C.
Nydelig speiling av fjellen i havflata .Godt og riktig eksponert
Arne Knut R.
Postkort.

Og det er ikke negativt ment - man har rett og slett gjort en god jobb her. Så hvis man vil ta det negativt, kan man anføre "noe statisk", og det jeg undres på, er hvilke lysretninger som er mulig på det stedet, på den tid av året.

En liten forklaring: Hvis man tar ansiktsportrett av en person der lyskilden er nær fotografen, vil ansiktet virke forholdsvis flatt; flytt lyskilden til et punkt hvor lyset faller nærmest sidelengs inn på ansiktet,og man vil få evt. ujevnheter (som f.eks rynker) fremhevet på en helt annen måte. Det samme gjelder for f.eks fjellsider: Får man det rette sidelyset på de, kan de bli svært annerledes i forhold til om de er belyst fra bak fotografens skulder...

Komposisjonsmessig kan man evt. også vurdere å beskjære i underkant, slik at man får refleksjonen nær nedre kant, og dermed en mindre statisk plassering av tingene...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu