-Colorful-
Lilac breasted roller.
Zanzibar 2022.
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF600mm F11 IS STM
  • Brennvidde600.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger72
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1148011} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jostein S.
Hei
Du verden for en vakker fugl!
Særdeles flott profilert
Kan fort bli en sekser på terningen det der Geir!
kaare F.
et lekkert bilde fin skarphet bra
Keshav N.
Helt enig med Jostein.
mvh Keshav
Arild T.
En vakker fugl og fint presentert.
Mangler detaljer i de blå områdene i fjærdrakten, synes jeg.
At du bruker 1/4000 s, lukker er mye. Dette er vel en relativt "stillesittende" fugl, så ville heller gått ned på en langsommere lukker og dermed fått lavere ISO.
Personlig bruker jeg ofte mye mindre lukkerhastighet, men tar seriefotografering. Da blir som oftest minst en i serien skarp.

Arild
Geir F.
Takk for kommentarer. Bildet er er croppet en god del da det er tatt på noe avstand, og derav noe manglende detaljer i fjærdrakten. Jeg er nok ikke enig med deg, Arild, om bruk av lukkertid. Ved fuglefotografering der en sniker seg inn på fuglen i åpent lende vil en ofte oppleve at fuglen beveger seg og letter, og da vil selv små bevegelser redusere skarpheten. Dette er nok ingen "stillesittende" fugl og den lettet rett etter at jeg eksponerte dette bildet selv om jeg var på litt avstand. Har tatt tusenvis av fuglebilder uten bruk av skjul eller åte som er en helt annen ( og enklere) måte å fotografere på og da kan en redusere en del på lukkertiden, men lukkertiden blir sjelden kort nok! Seriefotografering kan en bruke, men jeg er ikke enig at en nødvendigvis får en optimal eksponering selv om en sannsynligvis får en eller flere brukbare eksponeringer.
G
Roar K.
Etter mine erfaringer er jeg enig med Geir her.
Har selv denne fra Kenya, men ikke på langt nær så bra som dette.
Derimot har jeg fetter'n dens, Indian roller fra Goa i India i en bra serie som er presentert her en gang i fortid.

Roar
jon b.
Fantastisk fugl. Nydelig fremstilt gjennom ditt kamera.
Jon
Geir F.
Takk til Roar og Jon. Ja, Indian roller er ikke ulik; -en flott fugl! Fikk noen bilder av den da jeg var i Vellore.
G
Jóhann Á.
En fargerik fugl, som det må være artig å ha bilde av!
Men lurer også litt på hva du har gjort deg for noen erfaringer med det objektivet? Ser jo knall ut på bildet her! Men ser også at du må opp på 2000 iso for å få bra lukkertid på en solrik dag (ser det ut som) ved blender 11. Så er nok neppe noe for skumringstimen...
Geir F.
Hei Johann
RF 600 mm F11 er et imponerende objektiv prisen tatt i betraktning (kr. 8.300,-). Det tar skarpe bilder og veier kun 930 gram, og er derfor lett å ta med seg og bruke håndholdt. Ulempen er som du anfører at blenderåpningen er svært liten hvilket gjør objektivet mindre egnet under dårlige lysforhold og under dårlige kontrastforhold. Også noe lang nærgrense på 4,5 meter. Dersom du bruker det i godt lys er det et godt objektiv. Jeg fotograferer praktisk aldri i skjul eller på åte og er derfor avhengig av at objektivet ikke er for tungt. Fotograferer dessuten nesten alltid håndholdt. Av og til klarer jeg med forsiktighet å komme svært tett inn på motivet, og for meg er derfor kortere nærgrense og zoom mer optimalt. Jeg har derfor investert i Canon RF 100-500/4.5-7.1 L IS USM som har zoomfunksjon, kort nærgrense og veier kun 1365 g uten fot. Dette objektivet fokuserer lydløst. Ulempen er selvfølgelig prisen (kr. 36.500,-). Ingen stor risiko å kjøpe RF 600 mm F11. Hvis du ser på bildene mine for 2022 vil du finne flere eksponeringer med RF 600 mm F11. Mange av bildene er ikke nedskalert før opplasting hvilket reduserer skarpheten noe på foto.no.
G
egil l.
Flott dette da!.. av den fargerike fuglen! Fin skarphet over det hele her. Ser at denne 600mm ( f.11 ) fungerer i godt lys. Har sett du har tatt mange fine fuglebilder med dett objektivet. Som du nevner er det ikke spesielt lyssterkt så en er avhengig av gode lysfohold ellers blir det mye iso og ev. noe kornete bilder.

Mvh. Egil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu