Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • XF100-400mmF4.5-5.6 R LM OIS WR
  • Brennvidde400.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt, ISO 1600.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger116
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1150182} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Agnar H.
Er ikke så bevandret i fugleverdenen; kan det være en hunnspurv? Det tekniske er lite å utsette på. Krevende med håndholdt og 400mm, men fungerer fint her. 1/1250s hjelper selvsagt på. Ellers er det lite bakgrunnstøy selv med 1600 ISO. DOF fungerer også fint. Ble suksess dette :-)
Arild T.
Takk for rask respons, Agnar! Dette er en pilfink, fort å forveksle med en spurv da de er ganske like.

Arild
Per L.
Full pott på alle parametere! Mvh Per
Knut N.
Detta kan du Arild, toppers bilde!
Oddmund K.
Bra men ikke sylskarp fugl, men fine farger og dus fin bakgrunn.
Bruker du punkt eller evaluerende lysmåling og singelpunkts autofokus?
Mvh Oddmund
Arild T.
Takk også til Per, Knut og Oddmund for kommentarer!
Oddmund: Om ikke fuglen er sylskarp, vet jeg ikke. Du har sikkert rett. Personlig er jeg fornøyd med skarpheten.
Jeg bruker singelpunkt autofokus og for det meste evaluerende lysmåling. Spent å høre hva du bruker.

Arild
Geir F.
Bra, men ikke optimal skarphet. Sitter fokus litt foran pilfinken? Øyet har bra skarphet, men fjærdrakten rundt øyet er mindre skarp enn fjærdrakten øverst på brystet. Du har sikkert selektivt skarpet opp øyet, og det synes jeg er fornuftig. Fine farger og god bakgrunn. Sannsynligvis selektiv støyreduksjon av bakgrunnen hvilket gir en litt unaturlig avslutning på fjærdrakten øverst på hodet (ville lagt støyreduksjonen ørlite utenfor hodeomkretsen). Liker godt miljøet, men vanligvis ikke glad i midtstilte motiv som gir mindre dynamikk. Hadde kanskje blir enda bedre med litt mindre cropping. Dette er en "disseksjon" av bildet, men det er vel meningen med bildekritikk. Alt i alt et bra bilde. Jeg er som vanlig ikke enig med "innertiergruppen" der alt er perfekt og bildekritikken fraværende.
G
Mustafa C.
Love it!
Evelyn S.
Til Arild: Lekker bakgrunn, fin komposisjon! Aner at noe kunne vært skarpere, men har ikke teknisk gode nok kunnskaper til å bidra med mer kritikk der. Til Geir Folvik: Jeg leser kritikken din og tenker her er en som kan mye, så det er flott at du bidrar. Men sparket til innertiergruppen som du kaller det, gjør at jeg mister all lyst til å kommentere på bilder. Du er dyktig, og vi kan nyte godt av det du bidrar med, men synd at du samtidig skal tråkke andre ned. Helt unødvendig.
Oddmund K.
Hei igjen, på fugler og dyr bruker jeg alltid singelpunkt autofokus af-c og spot lysmåling, syns at da får jeg fuglen/dyret riktig eksponert og så får en prøve å justere omgivelsene så bra som mulig. Jeg har prøvd alt som er av autofokusvarianter men syns at på de jeg bruker funker singelpunkt best. På landskap bruker jeg evaluerende lysmåling og gjerne auto-area fokus.
Mvh Oddmund
Gunnar F.
Her ble det "tyst som i graven" - godt det finnes realister som tør å fortelle sannheten - dette hevdes jo på forumet i det uendelige. Ellers ser jeg at spot lysmåling er nevnt - mye å lære av bare å lese exif!
Mvh Gunnar
Arild T.
Takk til alle for for ærlige og konstruktiv kritikker og innspill. Det setter jeg umåtelig pris på! Dette er Bildekritikken på sitt beste!

Et lite tillegg:
På generell basis må det være plass til alle å kommentere andres bilder uansett hvilke erfaringer og fototeknisk kompetanse vedkommende måtte ha!


Hilsen Arild
Rune J.
Til "avsluttet konto"; hvis du synes Geir Folviks kommentar er "å tråkke andre ned", synes jeg krenkehysteriet har nådd nye høyder. Såpass må vi vel tåle? Men kanskje dette forklarer hvorfor mange trekker seg tilbake; de tar alt så altfor personlig? Som du selv skriver kommer jo Geir med en svært så grundig og konstruktiv tilbakemelding, supplert med et harmløst og lettere humoristisk stikk til de som kanskje ikke har studert bildet så godt. Dette er en feil vi alle kan gjøre, uten at det er så farlig; at vi gir for positive tilbakemeldinger for raskt, før vi egentlig har sett grundig nok på bildet.
Roar K.
Skarp og nusselig.
Fint utsnitt og komp.

Roar
Øyvind B.
Bildet fikk mye oppmerksomhet i alle fall.
Støtter Geir og Oddmunds kommentarer.
Bildet er ikke optimalt teknisk men ok.
Evelyn er en god kommentator som ofte ser utenom det tekniske og mer fokus på innhold.
Hatt stor glede av Evelyns kommentarer og ditto bilder så ønsker hun tilbake om enn jeg er mye fraværende her inne.
Følte meg ikke krenket hverken av Geir F, Oddmund og viktigst Evelyns sin kommentar.
Ytringsfrihet må til i alle retninger. Og her inne.
Mvh Øyvind
Arild T.
Takk til de siste her med meningsytringer og kommentarer.

Jeg hadde et innspill, ytring angående kommentarer her inne på BK. Overrasket at ingen har kommentert dette, og da får man tolke det som "Den som tier, den samtykker"! Og godt er det!


Hilsen Arild
Gunnar F.
En selvfølgelighet som Øyvind var innom og helt unødvendig å nevne synes jeg, en glad fotoamatør med godt utviklet kritisk sans både til egne og andres ferdigheter. Vi er jo ferdig med barneskolen forlengst, blir kanskje litt for provoserende og ironisk noen ganger , men er ellers snill tror jeg :-)
Mvh Gunnar
Jorunn V.
Nydelig fuglebilde - flotte farger!
egil l.
Flott dette. Ser på helheten.. rent og fint uten noen forstyrrelser i bildet..skjønner ikke hvorfor det pirkes på skarphet her. Bildet er skarpt (nok) og fint over hele fremre del med kvisten, mosen samt fuglen...et forfriskende og flott bilde dette!

Mh. Egil
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu