Soloppgang i Romsdalen
En del forbedringspotensiale, men liker stemningen. Liker myrull som blir opplyst i forgrunnen, men skulle gjerne vært flere. Himmelen er ganske overeksponert, så burde ha brukt exposure bracketting. Fjellene er ikke i fokus så da burde jeg ha brukt focus stacking.
Fotograf
Utstyr
  • SONY ILCE-7M4
  • FE 24mm F1.4 GM
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/1.4
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1152370} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Øyvind B.
Hei. Dette likte jeg meget godt.
En utradisjonell vinkling landskaps foto ved bruk av blender 1.4 gir en helt spesiell opplevelse.
Fokus ligger på det viktige. Vannet og det rundt.
Ville faktisk dypdykket enda mer i den diffuse stemningen front og lyst det opp litt.
Bare en tanke. Kjenner lukten av lyng og varme. Fin stemning.
Mvh Øyvind
Roar F.
Fokus er oppskrytt :-) Godt og særegent bilde. Er det en varde eller person som drar blikket mitt, der midt i bildet omtrent?
Anette A.
Dette var fantastisk fint. Fikk en indre ro bare av å titte på det =) Så vakkert lys og fint eksponert. Kunne ønske meg et bittelite kutt i bunnen av bildet, bare for å fjerne noe av det svarte :)
Vidar S.
Hei Julie!
Du kunne sikkert valgt en annen Blender, annet fokuspunkt osv. Men her har du skapt noe, dette er kreativt og vakkert, nydelig format til dette motivet. Sitter å koser meg med dette bildet:-)

Sony E 16-55mm f/2,8 G

Mvh
Vidar

Julie G.
Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. Er enig Anette at bunnen kunne vært croppet, kanskje også litt av himmelen. Øyvind, hvordan skulle jeg fått det mer diffust? Større område utenfor fokus, større brennvidde? Roar, det er en liten varde.

Tror mye av grunnen til at jeg har fokusert mye på naturbilder tatt med stor blender er på grunn av hva man ofte ser på sosiale medier. Det har lenge vært populært med vidvinkelbilder med en sterk forgrunn hvor alt er i fokus. Det er jo bilder som fanger oppmerksomhet, men jeg syntes man mister litt følelse av dybde i bildet i tillegg til at det er urealistisk.
Vidar S.
Hei Julie og Anette!
Husk dette med kanter og beskjæring. Ingenting er bedre enn å tenke på dette før man knipser av.
En god regel er alltid å holde seg til formatet.

Det er ikke lurt å beskjære et bilde ut av proporsjon.
Har du skutt i 4:3 eller 16:9 eller hva du nå har, så hold deg til dette. Det er det viktigste.
Planlegg kantene før du skyter, først da har du tatt et godt bilde:-)

Om det sorte feltet er alt du har av materiale i dette tilfellet, så kan du lysne det litt, ikke kutt dette bare fordi man kan. Se hva man kan gjøre med det i alle fall først.

Vidar
Julie G.
Deler nok ikke helt de sammen meningene når det gjelder beskjæring. Jeg beskjærer ikke til hvilken som helst ratio, men holder meg til 3:2, 4:3, 5:4 eller det som blir riktig ift evt print. Jeg liker å inkludere litt mer enn jeg ønsker når jeg tar bilde slik at jeg kan beskjære etterpå. Da risikerer jeg ikke å få et for tight bilde som jeg ikke kan fikse på i etterkant. Og kameraet mitt tar bilder i 3:2, men de fleste av mine vertikale bilder er i 4:3. Hadde jeg ikke endret format, ville bildet inneholdt for tomrom og følt for smalt. Beskjæring er et fint verktøy jeg bruker hele tiden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu