"Morning mood in Tarangire, Tanzania"
Kom SVÆRT nær denne flotte leoparden i Tarangire Nasjonalpark i Tanzania. Fotografert i vakkert morgenlys. Originalbildet er betydelig skarpere; - filen på 40 MB er ikke nedskalert før opplasting.
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger100
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1152548} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Arild T.
Et svært bilde av tigereren i flott posistur!
Noe pirk som du kanskje har oversett i redigeringa: 3 svarte prikker over hodet på tigeren, samt ett "rusk" rett bak skulderpartiet som du lett kloner bort.


Arild
Roar B.
Tiger, Arild..? Antar 'prikker og rusk' er fluer (av et eller anna slag ) som naturlig nok hører hjemme i en slik sammenheng. Og av den grunn beholder jeg de.
Ikke mange firbeinte som matcher arbeidsantrekket til denne karen. Fasinerende å studere farger og mønstre.
Geir F.
Takk for kommentar, Arild. Jeg kom hjem fra Afrika i går, og har fri par dager.
Jeg har bevisst ikke klonet bort "ruskene". Det er insekter som svever rundt leoparden. De er noe uskarpe her siden de i fotoøyeblikket ikke var i samme plan som leoparden, men jeg synes de hører med.
Jeg har sikret meg over 100 bilder av denne leopardfamilien som bestod av mor og 2 unger. Moren hadde felt en svær antilope som den umiddelbart ikke klarte å dra opp i et tre. Dagen etter hadde den delt antilopen i to deler og dratt antilopen opp i et treet. Det var litt avstand til denne seansen, men jeg har brukbare bilder også fra dette scenariet. Dagen etter var vi svært heldige og jeg fikk blant annet dette bildet. Vi dro ut tidlig om morgenen, og det var da ingen andre på "game drive". Moren og den ene ungen var ved byttet. Vi satt i bilen og ventet på hva som ville skje siden den andre ungen ikke var tilstede; -tenkte det var en mulighet for at moren skulle hente den andre ungen, og plutselig kom leoparden rett imot oss og passerte åpent rett foran oss på 5-10 meter. Overraskende gikk den rundt bilen og opp på termitt tuen, og stilte seg i positur. Der ble den på vakt i flere minutter for å passe på at også ungen kunne passere. Insektene svevde rundt dyrene hele tiden. Kommer nok til å legge ut flere bilder av familien etter hvert. Dette var en fantastisk safari etter avsluttet oppdrag (utdanner helsepersonell) på Zanzibar for denne gang. Vi reiser nok tilbake til Zanzibar og Etiopia neste år. Tarangire er en fantastisk flott Nasjonalpark, og mye mindre "travel" en Ngorongoro, Serengeti og Masai Mara som jeg tidligere også har besøkt. Tok vel en ca. 7-800 bilder på 2 dager.
G
Geir F.
Takk for kommentar, Roar. Du kom til etter min utfyllende kommentar. Ser du er enig med meg i at en skal "holde på naturens elementer".
G
Oddmund K.
Tøft og flott bilde av den i fint lys, fluene er skarpe nok til å se hva det er og hører med. Må ha vært en fantastisk opplevelse.
Mvh Oddmund
Arild T.
Takk Geir for informativ tilbakemelding om bildet og turen din! Selvsagr er det en leopard.
Uansett støtteerklæring om ikke å klone bort fluene, så ville jeg ha gjort det, om det var mitt bilde. Smak og behag, selvsagt.

Hilsen Arild
Roar K.
Lekkert.
Hat jo sjøl hatt gleden av å komme tett på leopard et par ganger hvilket ikke er hverdagskost.

Roar
Hans Rich. A.
Sier bare, solid bilde.
Mvh Hans Richard
Geir F.
Takk for nye kommentarer. Kjekt at dere likte bildet. For meg var dette tidenes møte med leopard selv om jeg også kom tett på i Serengeti i 2019.
G
Jorunn V.
Flott bilde av et nydelig dyr!
SveinM M.
Nydelig bilde av denne flotte leoparden! :)
kaare F.
vakkert ja vakkert bilde
Geir F.
Takk for kommentarer, Jorunn, Svein og Kaare. Kjekt at bildet falt i smak.
G
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu