"Karl Johan"
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2022-11-20 08:48:09
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2022-11-20 09:37:26
    Versjon #3
Utstyr
  • Panasonic DMC-GM1
  • -
  • Brennvidde15.0mm
  • Blender-
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger90
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1152802} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Geir F.
Et svært viktig budskap, Gunnar. Takk for det. Noe vi alle passerer stille forbi "i tåke", og bryr oss lite om. Tragisk at "Matsentralen" i dag sliter med å skaffe tilstrekkelige leveranser; -"Matsentralen" burde vært overflødig i vårt rike samfunn. Noe er fullstendig galt med vårt samfunn der mange "ikke får nok" og grådigheten florerer, mens andre lever på et minimum Her skaper sløringen en fin "distanse" til kjernen i budskapet( -som nok "passerer mange").
Jeg vil også berømme deg for vel iakttagelse av personvernet som ikke eksisterer i blant andre fotografer, bl.a. fra sør-øst Norge ( -merkelig at Foto.no ikke reagerer på dette!).
G
Hans Rich. A.
Ikke vanskelig å henge meg på Geir sin betraktning.
Mvh Hans Richard
Geir F.
Takk fort din støtte, Hans R. Viktig at folk engasjerer seg!
G
Andreas K.
Hva er det viktige budskap her?
Bruk stativ for skarpere bilder?
Unngå dårlig komposisjon der en uskarp forgrunn dominerer bildet?


Geir F.
Ikke uventet at enkelte ikke forstår bildets innhold/ motiv. Et bilde behøver ikke å være teknisk optimalt dersom det er en historie/ et budskap som skal formidles.
G
Andreas K.
Jeg tipper at Geir refererer til min kommentar.
Litt rart at han mener at jeg ikke forstår bildets mål og mening.
Bildet er ikke av dårlig kvalitet, det er av elendig kvalitet hva angår teknikk og formiddling av budskap.
Når det gjelder budskap, så forteller hverken titelen eller beskrivelsen hva som er meningen med bildet.
Tenker at man skal synes synd på tiggere på gata, men jeg ser ikke om dette handler om et norsk narkovrak eller om en fattig østeuropeisk person som blir tvunget til tigging.
Her er det for åpen for tolkning og et evnt. budskap drukner i uskarphet og dårlig komposisjon.
Geir F.
Til Knoop; -tror du Gunnar (som åpenbart har fotografisk kunnskap) bevisst har lagt ut et bilde med teknisk "dårlig" kvalitet uten en mening? Å ta bilder av en sopp eller to er kanskje ikke den største utfordringen? Selv prøver jeg på begge stilarter, sikkert uten å lykkes, både med teknisk gode bilder og bilder av "elendig" kvalitet. Kommer ikke til å kommentere dine kommentarer ytterligere, men i mitt yrke er anonymisering alfa og omega!
G
Alf Håvard N.
Flott formidlet Gunnar, med bruk av bevisste virkemidler! Ensom på den store flata i forgrunnen, de andre passerer og vender ryggen til....Symboliserer også den raskt økende forskjellen vi ikke bør bekjent av. Støtter Geir også jeg her...
Gunnar F.
Takk for kommentarer med ros og ris fra vår paradegate - her et forsøk på å formidle en tragisk historie - selv blir jeg følelsesmessig påvirket av å passere noen som sitter på gata og ber om almisser uansett hva årsaken er!
Mvh Gunnar
Roar B.
Tilhører vel også disse som gjerne liker bilder som 'flyter' i kantene, visker ut grenser og tar uttrykket mot mer abstrakt form.
Fordi: Sansene skjerpes. Fasit byttes med undring. Og gir fortellinger som lever. Og engasjerer. Ja, ofte lengre enn rene ( sylskarpe) avbildninger. My opinion.
Gunnar F.
Takk Roar!
Som enkel amatørfotograf er jeg litt mer mangfoldig, men alt til sin tid for min del. Med slike bilder er jeg litt ubekvem og anonymitet for alle parter er viktig i dette "skutt fra hofta" med lite speilløst - legger ved originalbildet i et større format for å vise min holdning da dette ble gjenstand for ulike meninger - jeg husker jo en uttalelse fra en kjendisfotograf om vår paradegate.
Denne tiggeren har sin faste plass ved lyktestolpen - har passert han mange ganger uten å bidra i dette kontantløse samfunnet - ingen aggressiv tigger dette, kun med en liten kopp som jeg har skjerpet litt - har til og med observert han på et bilde fra annen fotograf her inne, som du har kommentert.
Jeg har ingen problemer med å vise vår paradegate på denne måten - sånn er livet for mange - litt rotete dette på en søndags morgen :-)
Mvh Gunnar
Roar B.
Likte også V3, symbolikken, tiggeren sittende på den strake linja mellom landets to høyborger..
Gunnar F.
Takk igjen!
Mvh Gunnar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu