Eller burde det vært kuttet i bunnen som i V2?
Bildet inngår i albumet Vestvågøy i Lofoten -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2022-12-14 11:08:07
    Versjon #2
Utstyr
  • SONY DSC-RX10M4
  • 24-600mm F2.4-4.0
  • Brennvidde26.4mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger81
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1153611} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Ingvald Bright N.
Jeg ser hvordan du tar med utsøkte elementer. Det er ingen tilfeldigheter. En liten låve, et tre. Slik er det hele veien "rundt". Godt arbeid. Ingvald
Ulf S.
Nordlendingen sitt naust, blant fjell og rolig hav i vinterland med høye fjell, med vinterens dunkle røde lys.
Ett fint bilde med god skildring av den Nordnorske fauna

Mvh
Ulf
Roar K.
Her er det kanskje hipp som happ om hvem som sa slipp og hvem som slapp.
Begge versjoner funker utmerket så her blir det nok øyet som ser?
Med den naturen du har rundt deg så blir du vel aldri tom for motiver.

Roar
Arne S.
Nydelig lys og vakre farger og en utrolig vakker natur. Jeg syntes orginalen fungerer utmerket som den er med litt mer steiner i forgrunnen. Men versjon to fungerer også fint.
Mvh Arne
Jorunn V.
Nydelig vinterbilde med flotte farger! Jeg liker begge versjonene.
Geir F.
Nydelig natur og fantastisk flott lys. Meget god skarphet og fine kontraster. Ikke 100% fortrolig med utsnittet; -kunne tenkt meg en mer naturlig avslutning på fjellrekken til venstre. Vet heller ikke om gjerdestolpene til høyre bidrar i opplevelsen.
G
Per L.
Et flott, veleksponert naturbilde med spennende lys og fine farger i mørketida! Begge utsnitt fungerer! Mvh Per
Gunnar L.
Det meste er sagt her. Meget godt bilde, der det meste stemmer. Prøvde å velge mellom versjonene, men fikk det ikke til...begge er glimrende....
Mvh
Åge M.
Her blir det originalen for min del.
Ellers, flott med rødfargen.
Hans Rich. A.
Mange takk alle sammen for kommentarene og innspill.
Geir: Antar at du mener at hele fjellrekken i venstresiden burde vært med. Men så vid er ikke mitt objektiv. Kunne nok ha strukket den litt mere, men likevel kommet til kort. Det andre som er med i bildet, strøm- og gjerdestolper, er nå slik motivet er. Vil helst ikke endre det originale for mye.
Mvh Hans Richard
Andreas K.
For meg V.2.
Dine bilder blir bedre og bedre for hver gang jeg ser dem.
Fin komposisjon og bildebehandling.
Vidar S.
Hei Hans Richard!
Nydelig bilde med vakre farger.

Ja, her kommer du selv med spørsmål, og det er en nøtt dette her, så jeg får vel prøve meg jeg også.

Komposisjon:
Jeg holder meg til originalbildet. Her har du funnet et naust eller et båthus. Det er noe vakkert over dette bygget, i seg selv et nydelig bygg med gode proporsjoner og helt fantastisk beliggenhet.

Dette kjemper en kamp om oppmerksomhet i bildet og det mot selve fjellet. Samme hvordan jeg ser på dette så flyttes øynene mine seg fra det ene til det andre. Hva kan gjøres i slike tilfeller? Jo, det er lett å svare når man sitter der med andres bilder å ser bare resultatet. Noe annet er det å få det til i virkeligheten selv, enten er det selve plassen man skal ta bilder på, man kommer gjerne ikke til akkurat der man vil, man har rett og slett ikke tilgang alltid. Men det er alltid noe man kan gjøre, bare ikke fullt så mye i ettertid:-)

Jeg tror at du i dette tilfellet kunne fokusert på båthuset, bestemt deg for det og gått for det.
Med den nydelige forgrunnen her, ville dette blitt et fantastisk bilde. Da måtte du plassert deg annerledes og vinklet det hele på en annen måte.

Nå skal ikke jeg fortelle deg Hans Richard som er en så dyktig fotograf hvordan du skal ta bildene dine. Men om det kan hjelpe så er det dette jeg har å si i slike tilfeller. Altså, bestemme seg for hva man skal velge. Problemet ditt kan ha vært at du fikk for mye å velge mellom her:-)?

Syntes det er så kjekt å følge deg å være så heldig å få se verkene dine, du formidler stedene der du kommer fra, på en fantastisk måte. Du er en inspirasjon for oss alle her på bildekritikken.

Det var nå bare det jeg ville si:-)

Mvh
Vidar
Hans Rich. A.
Mange takk til dere også Andreas og Vidar for kommentarene.
Vidar: En spesiell takk til deg som har gitt meg en så grundig analyse. Jeg forstår dine synspunkter, og ser at det her er muligheter for å tilnærme meg motivet på andre måter også.
Mvh Hans Richard
Mats L.
Funderade ett tag var det var för skillnad på bilderna. Jag ser elledningarna på bilden och tänker att dessa borde du ta bort. När jag sen tittar närmare på original så är ju ledningarna borta. Tycker då att originalet är bättre. Men originalet är väl egentligen bilden med elledningar, dvs oredigerad bild. Ang skärpan så krävs det skärpa på hela bilden vilket du lagt in här. Du skall absolut inte kotte i förgrunden. Föredrar färgerna i V2. Det du kallar original röstar jag på.
Hans Rich. A.
Mange takk til deg også Mats.
En glipp i V2 når det gjelder den kloningen.
Mvh Hans Richard
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu