Bildet inngår i albumet Langs Nilen - Nilen, en av verdens viktigste vannveier; fascinerende, myteomspunnet og travel. Langs elva møtes alle slags mennesker, fra nubiske felukk-skippere via lokale klesvaskekoner, til turister på de mange flytende hotellene. Hektisk, men også i perioder et sted for stillhet og rekreasjon.
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF Nikkor 28-105mm 3.5-4.5D
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBarn
  • Lastet opp
  • Visninger335
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115366} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Bjørn H.
Hei Stig ...

Et helt greit dokumentar bilde dette ....

Litt hardt lys, og ellers kanskje litt vel mye snapshot feeling ...

Men OK det også ... :)

God Helg ..

Bjørn ;¤
Stig S.
Takk, Bjørn.

Joda, dette ER snapshot. Underveis på siste reise ville jeg prøve å ta en del bilder ''i farta'', uten planlegging, uten hele tiden å tenke ''fotofaglig''... Det ble noen ok bilder, men selvsagt også en del (flest...) misser ;-)

Mht de harde kontrastene, så har jeg her prøvd PS-plugin'en BW Workflow Pro for konvertering ti s/h. Første forsøk, trenger mer trening! Ok til sitt bruk, men erstatter ikke manuelle metoder...

Fint å få tilbakemelding på bilder som kanskje ikke er av de beste - derfor jeg er her, ihvertfall:-)))

--stig--
Rune N.
Har kikket på bildet ditt fler ganger, og hver gang fått følelsen av ''snapshot'', uten at det skal tolkes negativt!

Hver gang har jeg blitt sittende og studere bildet, så det må jo være noe med det. En slags miljøskildring, eller kikkhull inn i en annen verden. Det første som slo meg var hva de som bor der har å klare seg med, redskap og dyr som de sikkert bruker daglig for å skaffe seg selv det daglige brød. Og så tenkte jeg på at de likevel får til å kle opp barna sine og sende dem på skolen. Sunde, friske og blide ser de ut til å være også. Jeg tror de som bor her har det bra, jeg!

Det neste som slo meg var at dette var betraktet av en utenifra. Blant annet vinkelen der var tatt fra ga meg følelsen av at det var tatt fra en passerende bil eller buss. Av en på gjennomreise. Barnas blikkretning og vinkingen forsterket det inntrykket, jeg får inntrykk av at de ser noe som de oppfatter som fremmed, noe oppmerksomheten deres fanges av.

Snapshot eller ikke, et ''godt'' blide eller ikke (hva nå det er), det trenger ikke bety noe. Dette bildet inneholder noe likevel.

mvh
Rune
Stig S.
Takk for en fin kommentar, Rune!

''Kikkhull inn i en annen verden'' var et flott uttrykk som jeg skal legge meg på minne:-) Tror betraktningene dine mht. levemåte er ''spot on'', selv om selvsagt ikke alt er like rosenrødt. Jeg opplevde samtidig i rikt monn at ikke alle barn har det like bra, så disse er nok av de mer priviligerte, tross alt.

Og du har helt rett i at det er betraktet utenfra. Jeg ønsket, spesielt med de snapshot'ene som ble tatt, å formidle både nærhet og distanse; det siste fordi jeg uansett kun var en betrakter (eller kikker om du vil...), en forbipasserende. Og i noen situasjoner er det viktig å være oppmerksom på nettopp det.

Tror nok en dyktig fotograf kan formidle større nærhet hvis det er målet, men den virkelig nære formidlingen kan en vel bare oppnå ved å tilbringe atskillig tid i nærkontakt med menneskene en avbilder. Og det lå langt utenfor mine muligheter på denne turen.....

--stig--
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu