Kråkesølv
Hus i dragestil på Sunde i Sunnhordland.

 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2023-02-02 20:20:25
  Versjon #2
Utstyr
 • Nikon D300
 • 300 mm
 • Blender-
 • Nei
 • AnnetHåndholdt bilde | Collage.
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriDiverse
 • Lastet opp
 • Visninger82
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1155013} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Øyvind B.
Usikker på hvordan du har fått til dette men det ble interresant filmatisk-dramatisk absolutt.
Mvh Øyvind
Jostein S.
Hei
Det lyser jo dramatikk ut av dette bildet
Åge M.
Lyser drama og undergang av dette.
Vanskelig å få tak på alt her, men ser ut som fotografen heldigvis befinner seg innendørs og har tatt bildet gjennom vindusruta. Bra forsøk!
Oddmund K.
Tviler på om kråka overlevde.
Godt fanget bilde av lynet, eller har du "lånt" det?
Uansett et tøft uværs-bilde :)
Mvh Oddmund

Per L.
Dramatisk motiv - godt laget! Mvh Per
Roar K.
Lynene kombinert med den mørke fuglen ville kanskje i fjern fortid blitt tatt som varsel om at noe farlig eller ondt kom til å skje.
Komposisjonsmessig ville jeg kutt a ørlite i høyresiden så lynet i hjørnet nede forsvant og bare de tynne kommer inn fra ramma.
Jeg ville også halvert luft over fuglen.
Bare forslag til utprøving dette.

Roar
Arild T.
Et bilde å undres over, assosiativt i sin fremtoning.


Arild
Ingvald Bright N.
Ja, dette var definitivt høgtent. Men ei kråke tåler såpas : ) Ingvald
Vidar S.
Hei, tusen hjertelig takk for kommentarer til alle:-)
Øyvind, Jostein, Åge, Oddmund, Per, Roar, Arild og Ingvald. Veldig hyggelig at dere bruker tid på å analysere dette. Skal kommentere bildet selv etterhvert:-)

Mvh
Vidar
Arne S.
Se her ja Vidar! Det var da en flott kreasjon.
Mvh Arne
Vidar S.
Tusen takk for det Arne:-)
Må jo bruke bildene til noe:-)

Mvh
Vidar
Vidar S.
Hei, lovte å komme med en kommentar!

Dette huset er her direktøren for den gamle Sildefabrikken bodde, nå er fabrikken revet, men huset er i god stand og et virkelig fint hus. Det bor folk i det nå. Ligger nokså høyt til på et berg. Derfor vinkelen. Jeg har alltid likt dette spiret veldig godt. Husker det fra barndommen, når vi var på turer forbi her. Jeg har båten min på Sunde så er her ofte.

Jeg var som sagt på Sunde i går og tok noen bilder. Her fanget jeg en kråke på spiret, den stod å kvesset nebbet sitt antakelig vis:-) Bildet er skutt håndholdt og ikke det beste bildet, derfor ble det brukt mer som en kulisse til et verk. Tanken var å skape noe dramatisk, og vise at det ikke alltid er lurt å pirke for mye på ting:-)

Teknisk forklaring:
Lyn, torden og vann på glass, er lagt på i etterkant. Vannet som skal forestille en rute eller et vindu, er bare vann på en glassplate. Lyn som dette genereres i After Effects og tilpasses huset. Masse tunge skyer, lager jeg av bilder og i PS. Har mye liggende:-) Kategori Diverse.

Mvh
Vidar
Viggo Strand K.
Regner med at dette er en bilde på bilde montasje.... men tøft er det. At kråka ser ned forsterker bilde mye. Den har liksom ikke respondert enda og lurer på hva som skjer under føttene.

Viggo
Vidar S.
Ja, takk for kommentar Viggo:-)
Veldig kjekt å få noe analysert av deg:-)

Kråken stod på spiret, og er med på originalbildet.
Ellers er det laget effekter på det, ja!

Mvh
Vidar
Eirik B.
Utrolig hva man kan få til med et bilde hvis man har interessen og legger litt arbeid ned i det. Her er det bare fantasien som setter grenser, og du har skapt et helt eget , eventyrlig univers. Elementenes kraft og energi er sterkt tilstedeværende. Fascinerende!

Jeg vet jo ikke sikkert, men antar kanskje at dette er skapt i Photoshop eller lignende. Jeg husker det var en tid da jeg selv hadde stor glede av å sitte i timesvis med et bilde og se hva jeg kunne klare å skape. Nå blir det dessverre ikke like mye tid til slikt, men jeg finner stor glede i å se på slikt som dette. Vet ikke om du har sett noe til arbeidene fra Erik Johansson, men dette fikk meg til å tenke på ham, fordi du, som ham, formidler en slags fantasiverden. Kan være verdt å ta en titt:-)
Vidar S.
Hei Eirik! Tusen hjertelig takk for kommentar, og ikke minst tips om Erik Johansson som jeg ikke hadde fått med meg. Veldig inspirerende! Steike for noen kreasjoner:-)

Vi snakkes!

Mvh
Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu