Romsdalsfjella - testing, testing
Jada, et motiv jeg har delt mange ganger før. Denne gang med test av nytt objektiv. Skaffet et Z DX 50-250mm til Nikon Z50. Avstand hjemmefra til disse fjelltoppene er ca 7 mil. Brennvidde her er 120 mm.

Dette er et forholdsvis rimelig KIT-objektiv, men er imponert over skarphet. Har mange bilder av samme motiv tatt med Nikon 80-200mm 2.8, et objektiv som koster flere ganger så mye. Vil nesten påstå at skarphet på dette Z-objektivet er bedre. Versjon 3 er 165mm. Foto tatt håndholdt.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-02-07 17:20:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2023-02-07 17:21:18
    Versjon #3
Utstyr
  • NIKON Z 50
  • NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR
  • Brennvidde120.0mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger54
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1155193} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Åge M.
Storslått og mektig! Morsomt at Z50'n sammen med nye objektivet gjør det så bra (ingenting er så skuffende som ikke-tilfredsstillende fotoutstyr).
Per L.
Dei gamle fjell i syningom er alltid eins å sjå, heter det i en kjent sang. Det er vel en sannhet med modifikasjoner. Avhengig av årstid og værforhold - og ikke minst utstyr - vil bildene bli svært så ulike. Ingen ting å utsette på ditt nye objektiv. Serien ble veldig fin, særlig V3! Mvh Per
Arne S.
Misunner deg den utsikten der Agnar, den er flott.
Liker best de to farge versjonene. Får ikke helt bestemt meg hvem av dem jeg liker best. Liker veldig godt det fine lyset i vannet på orginalen. Det mangler litt på v3, men til gjengjeld er det mange fine detaljer i den. Vakkert er det uansett.
Mvh Arne
Agnar H.
Takk til Åge, Per og Arne for storslåtte kommentarer til dei gamle fjell i syningom.

Lurer litt på den tekniske kvaliteten på bilder som vises her på Bildekritikken. Detaljer og skarphet er vesentlig bedre når en viser bildefilene direkte på skjerm. Blir en forringelse i overføringen til denne nettsiden. Et av disse bildene la jeg også ut på en side på Facebook; der fremstår det faktisk skarpere og mer detaljert enn her på foto.no
Hmm...
Geir B.
Hei Agnar,
Flott bildeserie av kjente og kjære fjell med Hornet og Store Trolltind etc.
Bilder som er sylskarpe på skjermen hjemme i Lightroom eller Photoshop blir til "grøt" når man laster dem opp til BK. Det hadde vært toppers om foto.no kunne akseptere høyere oppløsning, f.eks. opp til 4K eller 5K, i og med at mange har slike skjermer nå. Da ville kanskje flere laste opp bilder. Det er litt skuffende at bilder man beundrer på skjermen hjemme blir kraftig nedgradert ved opplasting til BK.

MVH

Geir
SveinM M.
Fine bilder fra "nærområdet! Din nye Z-kombo funker fint, ser jeg! :)
Agnar H.
Takk til Geir og SveinM for kommentarer fra nærområdet.

Interessant det Geir er inne på med den tekniske plattformen til foto.no, tror utviklingen der har stått stille en god stund.

Som jeg nevnte har jeg samme bilde på en dediktert Facebookside for Z50. Min subjektive oppfatning er at bildet der fremstår mer detaljert og skarpere.

Dette er noe redaksjonen i foto.no bør ta tak i om de fortsatt ønsker aktivitet her inne...
Arne S.
Etter som jeg skjønner blir store bildefiler automatisk redusert til sidens ønske om størrelse.
Tror nesten det er bedre og redusere størrelse selv for så å skarpe opp igjen. Det er ikke alltid sånne automatiske nedskaleringer fungerer så bra.
Mvh Arne
Agnar H.
Mulig du er inne på noe Arne. Hvor stor skal evt fila være da for å få dette optimalt?

Har også stilt redaktør Erik Faarlund spørsmål rundt det tekniske på foto.no under en tråd forum. Får se om han kommer opp med noe gode forslag.
Arne S.
Det var noe jeg fant da jeg begynte her som jeg ikke finner igjen når jeg leter nå. Men jeg mener at maks filstørrelse ikke skulle overskride 1.024mb.
Mvh Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu