Intentional Camera Movement/ICM, av vindmøller til sjøs. "Originalen" er jobbet litt med, ved at det er lagt til et ekstra lag, med "motion blurr" i fotoshop. Så V2 blir da den egentlige originalen. I tillegg til lang lukkertid har jeg beveget kamera rundt. Vet ikke om resultatet er av interesse, så her er jeg ute etter ærlig kritikk.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-02-25 20:12:50
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2023-02-25 20:21:30
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • Blenderf/36
  • Lukker1/6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger140
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1155765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Åge M.
Bra balanse i utsnittet, duse harmoniske farger som kler den diffuse framstillingen. Fint du har det sorte innslaget som piffer det opp litt. Interessant å se på, når en fordyper seg.
Lurte litt på om jeg skulle vurdere det som litt kjedelig (pga det duse/harmoniske), men nei. Men ville nok finne en krok/et sted på veggen der det passet bedre enn 'overalt'.
Jostein S.
Hei
Synes du fikk frem en spennende effekt med vindmøllene til havs
Her får vinden skikkelig tak. Det kan være en utfordring det
Det blir originalen helt klart
Arne S.
Jeg liker absolutt «Motion blur» versjonen best Evelyn. Vindmøllene ørlite lenger ut mot venstre?
I motsetning til Åge, syntes jeg de mørkeste feltene i sjøen ble litt for mørke i et ellers pastell farget landskap.
Ellers syntes jeg farger i himmel og sjø er veldig fine og rotasjonen du har gjort med kamera gir spennende og fine bevegelser i bilde.
Mvh Arne
Geir F.
Motivet fanger umiddelbart interesse, -på avstand nesten som en seilskute i havsnød. Fine farger og flott lys. Et LITE kutt på venstre side. Absolutt originalen, dvs. versjon 1. Versjon 3 "faller i gjennom"; -her er det filteret og ikke motivet som fanger oppmerksomheten. Likte som sagt uttrykket i versjon 1 godt.
G
Harald N.
Flott dette Evelyn, du har fått dreisen på ICM, moro å eksperimenterte med denne teknikken. Eg har prøvd det + brukt Motion blur ein god del.
Mvh Harald
Keshav N.
Enig med Jostein.
mvh Keshav
Terje J.
Velbalansert og behagelig å betrakte. Fine duse fargetoner. Meget Bra!
Mvh Terje
Willy E.
Jeg likte originalen best, blir fint på veggen .
Evelyn S.
Takker så mye for hyggelige og nyttige tilbakemeldinger! Nye versjoner kommer om litt.
Thorfinn B.
Bevegelse av kamera under opptak, eller ICM som det nå heter, er kjempeartig og lærerikt. For «bare» 10-20 år siden ble bilder der man hadde beveget kameraet under opptak ofte litt latterliggjort med «humoristiske» og gjerne litt nedlatende kommentarer.

Mye har endret seg på disse årene og nå har vel denne teknikken blitt nærmest stueren. Det hjalp bl.a. at teknikken fikk et mer seriøst navn enn «å svinge med kameraet». Verdt å nevne er selvsagt at få fotografer behersker ICM bedre enn Erik Malm som har tatt teknikken til helt nye nivåer. Han er et must å følge om man vi ha ICM-inspirasjon.

Vedrørende vindturbinene "dine" synes jeg v3 blir effektmakeri uten mening. Av v1 og v2 synes jeg den «ekte» versjonen (v2) er best, kanskje fordi den virker mer troverdig i strukturen.

Vindturbinene er passe abstrakte til å skape interesse og litt forundring. Samtidig trekkes dessverre blikket i stor grad mot «snurren» nedenfor vindmølla. Jeg antar du har rotert kameraet litt, noe som ofte fremkaller denne snurren.

Man får litt uværsfølelse, men samtidig får jeg en klar oppfatning av at været er fint. Jeg synes bildet fungerer OK, men at det kan oppnås bedre bilder om du prøver igjen. For øvrig tror jeg bildet har forbedringspotensial om du bruker den digitale saksa for å skape andre utsnitt.
Evelyn S.
Takker så mye for både hyggelig og nyttig kommentar Thorfinn! Erik Malm kjenner jeg ikke til, men dette skal jeg undersøke, takk for tips. En fin og utfyllende tilbakemelding, takker så mye. Og kan si meg enig med alle dine synspunkter, og tar det med meg videre.
Roar K.
Velger meg V1 her og ville forsøkt å se den snudd vannrett også med bevegelse fra venstre mot høyre for se om det funket like bra?

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu