Testing, testing
Noen er mest opptatt av kamera, andre av fotografering og bildene. Og noen begge deler. Tror nok jeg tilhører sistnevnte kategori. Derfor blir det også en del kamerahus og optikk som går ut og inn av heimen. Sist innkjøpte var en Nikon Z50. Har et par Z-linser, men litt av tanken med kjøpet var å kunne benytte eksisterende Nikon F-optikk via FTZ adapter. (Canon har vel også en tilsvarende løsning med sine speilløse R-kamera)

Mest brukt blir den utmerkede og tilpassende Z-optikken, men i dag var det flott skylag over byen og da testet jeg en gammel Sigma 10-20mm med dette FTZ-adapteret (se versjon #2). Objektivet er kanskje ikke den skarpeste kniven i skuffen, men all automatikk og elektronikk fungerer som bare det. Kjekt med gjenbruk.:-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-04-11 15:35:40
    Versjon #2
Utstyr
  • NIKON Z 50
  • Sigma 10.0-20.0 mm f/4.0-5.6
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger37
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1157039} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Arild T.
Jeg spurte Kunstig intelligens om den kunne lage et dikt om himmelen til bildet ditt, og dette ble resultatet:)
Ble bom på siste verselinje da rimordet mangler.

Skyene som seiler, i alle sine former,
Fra fluffy bomull til truende stormer.
De maler bilder på himmelen med sin pensel av hvitt,
Skaper et landskap i konstant endring, et uendelig motiv.

Bildet var bedre enn diktet, synes jeg. Overrasket over hvor mye snø som er igjen i Molde, hvis ikke dette bildet er fra arkivet, da.


Arild
Agnar H.
Takk til Kunstig intelligens for et rørende dikt og til Arild for bildekommentar. Jo, er mer snø i dag enn for en måned siden. Og bildet er tatt i dag, spesielt brøytkantene er fortsatt høye. Nå bor vi 240 moh så en viss forskjell er det mot byens lavere møblerte strøk. Men det er uansett et mistenkelig vårdrag i lufta :-)
Arild T.
Enig, Agnar, det er et vårlig drag i lufta i dag. 11 grader i Vik i Sogn i dag, snøen forsvunnen på sjønivå og opp til 300 oh.

Arild
Åge M.
Boligstrøk, sjø og ville fjell. Morsom og spesiell kombinasjon.
Agnar H.
Takk til Åge for kommentar. Jo, i vårt boligfelt ser vi fjorder og fjell, holmer og skjær. Fra Nordmøre mot øst til Sunnmøre mot vest. Selve byen ligger i lavere strøk under knausene i forkant av bebyggelsen. Norges fineste utsikt?
Arne S.
Syntes det ser ut som om Sigma objektivet gjør en fin jobb sammen med fotografen her. Utsikten din er jo bare helt fenomenal. Kjøpte selv nylig et Sigma 20mm art objektiv som jeg håper å få testet ut snart. Flott med de hvite skyene mot den knall blå himmelen.
Mvh Arne
Agnar H.
Mange takk til Arne for kommentar. Denne Sigmaen kjøpte jeg brukt til en svært gunstig pris. Som jeg skrev neppe et optisk vidunder, men fungerer greit som solid vidvinkel. For bildedeling på Instagram, Facebook og her på foto.no har neppe den optiske kvaliteten noen betydning.
Arne S.
Helt klart enig med deg Agnar, man trenger ikke det beste utstyret for posting på nett. Også enig i at kjøp av brukt optikk er lurt.
Mvh Arne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu