Drøbak kirke
Det er desember i Drøbak og solen er i ferd med å synke ned bak Hurumåsen på andre siden av fjorden. Jeg passerer kirken og oppdager at skyggene kryper oppover kirkespiret og snart er det bare det forgylte korset som nyter solens siste stråler for i dag. Heldigvis har jeg kameraet klart og rekker noen bilder før skyggen også fanger korset. Jeg står helt inntil endeveggen på kirken og derfor blir dette fra en veldig lav vinkel.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-04-14 12:46:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 5D Mark II
  • EF50mm f/1.4 USM
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriManipulasjon
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1157137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Odd S.
Et godt bilde etter mitt syn. Jeg er usikker på beskjæringen og ville eksperimentert. Kanskje kortet inn den horisontale delen av taket til venstre for spiret.

Bildet minner meg på at det er på tide å lese boken "Se her" av Rudi Hass (herved anbefalt).
Øyvind H.
Hei Viggo! Dette var spennende og setter i gang tanker på mange plan. Så enkelt, elegant og allikevel komplisert. Et slikt bilde må få tid til å synke inn. Interessante tanker fra Odd om komposisjon og ikke minst boktips. Flott bilde! Mvh Øyvind
Viggo Strand K.
Hei Odd... jeg prøvde meg med en variant hvor jeg croppet bort halvparten av det horisontale taket, men jeg tenkte at korset da havnet for langt ut til venstre. Så... jeg tenkte jeg skulle se hvordan dere der ute tenker og det var akkurat som jeg. Artig... så da kommer jeg med en v2.

Viggo
Roar K.
For de som har troa i behold er det jo positivt at korset er i lyset selv om formen etter arkeologenes utsagn er historisk feil. Korset var en X og de ble korsfestet med fronten mot korset ifølge hvordan naglen be plassert gjennom hælbeinet.

Roar
Åge M.
V2.
Fint bilde med symbolikk og lys.
Odd S.
Jeg tror #2 passer meg best av de to, men jeg lurer på om jeg savner et slags innbyrdes forhold mellom de to horisontale stykkene omtrent som mellom de to trekanentene. Lest fra venstre: lite tak, liten trekant, mer tak, mer trekant, men sannelig om jeg vet. Kanskje andre har noen tanker her.
Øyvind B.
Bra nakent med få elementer i en kulisse jeg kjenner meget godt men ikke helt. Uansett flott gjennomført om enn manipulert.
Hva er manipulert?
Mvh Øyvind
Øyvind H.
Hei igjen Viggo! Tror jeg går for originalen, da beskjæringen fjerner noe av himmelen, som jeg synes er viktig for helheten. Versjon 2 virker noe trang og endrer dynamikken i bildet. Mvh Øyvind
Viggo Strand K.
Hei Øyvind B
Jeg har lagt på ny himmel og derfor ligger den i
"manipulasjon "
Agnar H.
Mye symbolik i dette. Renskåret motiv med få men sterke effekter. Fine begge, men velger versjon 2.

Ser Roar er inne på formen på korset. Er mange korsformer, men om en snakker om Jesu kors er vel de fleste forskere og historikere på linje med at det trolig hadde en form noenlunde slik som på bildet her.

Mange historikere mener apostelen Andreas ble korsfestet på et X-formet kors. Peter ble etter tradisjonen korsfestet med hodet ned da han ikke følte seg verdig til å dø på samme måte som Jesus.
Per L.
Flott symbolsk bilde med det lysende korset i en sentral rolle! Den innsatte himmelen harmonerer godt med hovedelementet! Originalen på meg! Mvh Per
Harald N.
Flott, ryddige og stramme former med korset på rett plass.
Mvh Harald
Geir K.
Et spennende bilde dette. Går for versjon 2

Geir
Viggo Strand K.
Jeg var jo i utgangspunktet litt spent på deres reaksjon på utsnitt og komp her og det var vel ikke noen selvfølge at dette skulle være et kirkebygg.

Tusen takk for forslag og kommentarer.

Viggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu