Arktisk lys i kulden
Egentlig var æ bare ute en raskt tur for å ta bilde av månen ilag med den nye opplyste luftskipsmata våres, men da dukket nordlyset opp.... Var jo selvsagt glad for det. Håper det faller i smak...

MVH Kay:-)
Bildet inngår i albumet Nordlys - Sterkt nordlys e noe som kjennetegner finnmark. Prøver å vise frem det Arktiske lyset gjennom mine bilder.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-11-22 18:44:25
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • 20D
  • Tamron 28-75 XR DI F/2.8
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker15s
  • Nei
  • Annet- Stativ
    - ISO200
    - Utløser
    - Manuell fokus
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger1655
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115739} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (62)
Avsluttet .
fint! Men de der vita kornen, vad er det? ser lite ut som stöv och er stöande på bilden. Annars en vällyckad bild..)

Sofi
Amund Blix A.
Sofi, det kalles stjerner! :-)

Stemningsfullt bilde, skulle ønske vi hadde mer nordlys her i Oslo....
Roger K.
Hei hei Kay,
Stjernehimmel og nordlys er flott. Veldig bra diagonal som starter nesten fra bunn og helt opp i høre hjørne av nordlyset. Fine elementer i bunn som skaper fin balanse i bilde. Kjempelekkert dette.

Ha en fin søndagskveld

Mvh RK
Johan K.
Meget fint nordlysbilde. Flott med det elementet nede til høyre som gir bildet perspektiv. Ser ganske så mektig ut dette nordlyset.

Kjempeflott dette.

Johan
monica p.
Hallo Kay
Kjempeflott nordlys du har funnet deg her, liker den masta også, men synes den lysstripa som går bortover ødelegger litt, ellers kjempeflott.
Mvh Monica:o)
Kay R.
Hei.. Takker for kommentarer...

Sofi: he,he.. joda Amund har nok rett.. Det e faktisk stjerner og æ kan nok ikke fjerne dæm fra et slikt bilde. Slikt hører hjemme vet du...

Før var det bare lys helt øvert i masta (det røde lyset), men det har akkurat blitt montert lyskastere langs hele... Dette e virkelig flott å se på nu i mørketiden. Hær va æ faktisk så heldig at frostrøyken og nordlyset kom inn å skapte en fin komposisjon for mæ...

Monica: Sjøl likte æ meget godt lysstripen i bakgrunnen. Trafikken var med å bryte linjer i bilde. Æ liker sånt.. Har faktisk ''nesten'' samme bilde uten trafikk. Ble litt kjedeligere i mine øyne... men.. smaken vet du..he,he..

Flott at bildet falt i smak..
Ha en fin søndagskveld..

MVH Kay:-)
Fred S.
Nei, jeg bryr meg i alle fall ikke...( sikter til kommentaren din på bildet mitt, Kay..) Ellers innbiller jeg meg at du hører til ''puristene''/puritanerne som helst legger ut bilder så uberørt av PS som mulig; men selv tror nok jeg ville ha ''jukset ''litt her også . Stripen av vei i nederste venstre billedkant ville jeg definitivt ha fjernet, ville ha også vurdert å fjerne den lange lysstripen som går over hele bildet ( bil/biler går jeg ut fra). Synes begge deler gir bildet en svak helling mot høyre.
Ellers er bildet vakkert det, som de fleste nordlysbilder er, og jeg liker at det er så få elementer her. Når du (og andre) har en hel by/tettsted glitrende i bakgrunnen, kan de bli for mye glitter og stas, men her faller jeg for enkelheten som det enslige tårnet og den bållignende saken lenger bak utgjør. Rent og pent !

vh fred
Hege J.
Hei Kay!

Flott bilde av et nydelig nordlys! :) Velkomponert, som alltid fra deg. Nyyyter det... Skulle ønske vi hadde nordlys her i Stavangerområdet også! ...men nå har det iallefall kommet litt snø her, så vi skal ikke klage.
Ha en flott søndagskveld!

Mvh Hege
Tone B.
Heisann Kay,

Ikke værst det å få nordlyset med på kjøpet når meningen var å ta bildet av månen :-) Får en følelse av at bildet heller mot høyre, men den opplyste masten virker da rett ? Ville vurdert å fjernet / dempet lysstripen som jeg synes virker noe forstyrrende. Liker komposisjonen med nordlyset som går i en fin diagonal og minimalt med andre elementer. Flott og skarpt - flott himmel!
Bra levert dette Kay!

Ønsker deg en fin søndagskveld!

mvh Tone
Stine J.
Nydelig nordlysbilde! Slenger meg på alle gode ord ovenfor. :-)
mvh Stine
Marius F.
Flott bilde, Kay! Synes det hever bildet at du har fått med både masta og billysene. Ellers fine farger og pent eksponert.

Mvh, MF
Jonny E.
God kveld Kay

Eg synes det her e et kjempelaaangt skritt i riktig retning i
forhold til ditt forrige nordlysbilde, her sitter det nesten helt.
Eg villa prøvd med en veldig liten kontrastøkning i curves...
det kan jo være det her med forskjellige skjerma,
men eg har no prøvd to forskjellige, det e svært lite som ska til,
en liten kontrastøkning lager litt mer dybde, synes no eg da.
I tillegg til klare stjernan, masta og andre lyskilda
bakover liker eg skyan godt,
billysan e jo som du sier en smakssak,
interessant og sett bildet uten for en sammenligning...

Ha en riktig god kveld

. JonnyE
Vegard L.
Hei, dette var meget severdig. Skriver meg inn i gratulasjonsprotokollen.
Flott.
Mvh Vegard
Nils B.
Mektig og med en flott og meget severdig komposisjon. Blir litt forvirra av den skarpe stripen (lys i bevegelse). Når det gjelder kontrastøkning synes jeg så absolutt at du IKKe burde gjøre det. Med høyerer kontrast får du råerer overganger noe som enkelte ganger kan være skjemmende for bildet. Liker bildet ditt.
mvh Nils
Bjarne B.
Likte godt dette, flott nordlys, fine detaljer i bilde og velbalansert eksponering.

Mvh Bjarne.
Marius F.
Ja ja, nok et solid bilde fra deg Kay.

Er det noe du kan så er det å fange Nordlyset på en urtrolig fin måte. Nok en gang blir jeg mektig imponert over bildene dine. Perfekt eksponert og meget bra komponert. Jeg syntes du virkelig har fått frem flotte farger i hele bildet. Lysmasten nederst i bildet syntes jeg også gjorde seg godt.

Marius
Arild S.
Fin komp med tårnet og 'bålet' i forgrunnen.. som gjør mye av bildet.. og som skiller det litt ut..
De andre detaljene i forgrunnen som er nevnt kan gjerne være der for meg. Føler ikke at de forstyrrer.

Høyst severdig.
Steinulf L.
Flott nordlysbilde. Fint med den opplyste masten, ikke så begeistret for lysstripen
Einar Y.
Hei Kay!
Flott levert,men heller bildet litt mot høyre? Vet jo at masta er nogenlunde i vater,kanskje den lille veistubben vi ser nederst til venstre burde vært fjernet?Ellers fornøyd med både 20D og Tamron-objektiv? Hadde selv et Tamron-objektiv for noen år siden,det var ikke bra...
Ellers enig i at det muligens hadde gjort seg med en ørliten justering av curves eller levels for å øke kontrasten enda ett hakk...
E.
Anya K.
KJempe flott nordlys du har fått fanget!! Jeg har ikke gleden av å skue slikt på nattehimmelen her hvor jeg bor jeg så..men får et godt inntrykk av hvordan det er ved å se dine bilder.
Christian P.
Nordlyset er flott, men jeg syntes at stjernene er prikken over i'en i dette bildet. De er meget fine. Også lyspunktene på bakken er bra.
Odd Tore S.
Hei, Kay!
Nordlyset spiller på lag denne gangen, og bidrar positivt til kompen samtidig med at det er sterkt nok til at stjernene ser ut som stjerner og ikke streker. Masta gjør seg godt som forgrunn, flott!
Angående rett bilde: I en kommentar til et av mine bilder sa Bjørn Halfdansen at det beste var det som ga en som ikke hadde sett virkeligheten følelsen av at bildet var rett og ikke heller. Ikke helt greit her med kombinasjonen av vei med lys og mast.
Angående 20D vs. 300D:
På mine langtidseksponeringer med stjerner med 300D ser stjernene ofte ut som hakeparanteser, dvs. striper med liten dipp i minst en ende. Jeg frykter at det er speilvibrasjoner i starten av bildet, bruker støtt stativ og elektronisk fjernutløser. Har du erfart lignende med 300D? På 20D er det speillås, så der kan det ikke være et problem.
Odd Tore
Janne L.
Som vanligt et fint bilde, Kay. Spennende spørsmål Odd Tore stiller deg. Jeg kikker innom i morgen for å se svaret. Har aldri tenkt på at speilet kunne viberere.
Janne
Odd Arild E.
Flott nordlysbilde - og mange interessante kommentarer. Er mer usikker med hensyn til vegen.
Odd A
Kay R.
Halla folkens...

Til dæm som lurer på om bilde heller kan æ si at det ikke gjør det. Mange detaljer lurer nok øyan hær (inklusivt undertegnede). Tror det e veien og vannkanten nede til høyre som gjør dette. Den horisontale linje e stort sett bein. Veien e tilhørig i bilde mitt og personlig liker æ den godt. Ser jo at det kan virke forstyrrende på noen, men æ bruker ikke klone vekk så store deler av et bilde. Kloner bare bort støv og rusk som har kommet på brikken. På orginalen e faktisk veien nesten 2000pixl. lang... he,he... mye kloning..
E veldig glad for at bilde falt i smak. Likte det godt sjøl også..

Einar: 20D funker godt i lag med Tamron XR linsa. E meget fornøyd. Tamron leverer både kvalitet og dritt.... Denne linsa e av de klart bedre og har vunnet Eiza-prisen. Skarpe klare bilder og høy blenderverdi e snacks i lag. Ja, du ser nu av bildet over. Kan vel ikke klage på ka den leverer?

Odd Tore: E litt trøtt nu så æ skal svare dæ litt mer detaljer på e-posten du sendte mæ. Gjør det i morra... Det æ kan si hær og nu e at speillåsen ikke hjelper dæ med det problemet. Selv om speilet skulle vibrere litt i starten (veldig lite), så betyr ikke det noe over slike lange eksponeringer. Speillåsen har nok mye mer nytte når du benytter tele objektiver som e mye mer følsom for vibrasjoner. Lukkertiden må i hvertfall være vesentlig raskere for at slikt skal spille inn... (har testet dette masse. Også med min 300D som faktisk hadde speillås via hackwire. Kan sende dæ link via e-post i morra).
Hadde alldri det problemet du beskriver med min 300D. Se av dette bildet: bilde nr. 131607 . Kanskje ikke så mange stjerner men dæm du ser e vel ganske grei eller? Har ikke brukt speillås på det bildet.
Kan for ordens skyld også nevne at bilde ovenfor ikke e tatt med speillåsen slått på....

Igjen: takker så masse for innspill..
Ha en fin natt...

MVH Kay:-)
Odd Tore S.
Hei igjen!
Jeg har merket dette problemet med korte brennvidder, f.eks. EF 20-35 USM, 20 mm brennvidde, eksponerings tid 2 - 3 minutter. Det er en liten, men helt tydelig dipp i starten av eksponeringen. På disse bildene er objektivet blendet ned slik at stjernene er helt skarpe striper. Det er bare godt synlig i format 1:1 pixel (actual pixels). Jeg vurderer om jeg skal legge ut et bilde som viser dette.
Jeg har ikke merket det samme med teleopptak.
Årsaken til det kan godt være at teleobjektivet er så mye tyngre at speilbevegelsen ikke er i stand til å eksitere massen av både kamera og objektiv, mens den mye lettere vidvinkelopptikken kan gi et system som slås an av speilet.
Det er ikke speilet som vibrerer, det er hele kameraet og stativet som et godt dempet svingesystem (tenk deg at du slår an en godt dempet stemmegaffel), og bare bitte litt er nok.
Om jeg holder i stativet, kjenner jeg at speilet slår opp (og ned). Ekstra masse opphengt i stativet demper dette, men jeg drar ikke rundt på snor og lodd om natta!
Odd Tore
Tore U.
Heisann,

Nok et bra nordlysbilde. Veldig bra komponert og godt valg av format. Den ensomme masta i bunnen gjør mye av bildet. Litt støy i himmelen kunne du kanskje gjordt noe med, ellers, veldig bra.

mvh
Tore
Jan-Eilert P.
Meget flott dette `Kay! Jeg skulle også ønske at bilen ikke kjørte forbi slik at du ikke hadde den hvite stripa, men det er mest snakk om smak og behag. Uansett et flott nordlysbilde.

Jan-Eilert
Inger Lene H.
Fint bilde...ville kanskje prøvd å kutte en cm av høyrekanten...? (bare for å se? ;)

-il
Kjetil S.
Hei Kay.

Flott nordlys og komponering. Billysene er nevnt og forstyrrer meg også. Bildet er jo rett ellers. Tror nok du hadde klart deg med kortere lukkertid her siden det ser ut som det er bra intensitet i aurora. Syns ikke det er merkbart støy og bildet er bra behandlet.
Ja da er vel du også hekta og fortsetter et liv med utelys av, stadig vandring til vinduene, masse merker på vinduene etter hender og nese, abstinens og andre småkoselige ting :)
Vedr. 300D så merket jeg ikke noe til ''speilslag''. En tror ofte at stativet er stødigere enn det er. En gang jeg var i ekstase over nordlyset og småhoppet...ja...say no more.
Liker spesielt blåtonene i himmelen og skyene som gir dette dybde.

Ha en fin dag.

K:-)
Inger-Lise S.
Hei Kay! Et flott nordlysbilde,med fin komposisjon og nok kontrast, etter min mening. Men lysstripa, syns jeg ødela litt.. Flott med tårnet.

mvh Inger-Lise
Odd Tore S.
Hei for tredje gang!
Jeg tror Kjetil ga svaret på speilslag.
Riktignok var det ikke noe nordlys å hoppe for, men bakken var bare delvis tæla, og da er det nok mulig at underlaget for et kameraben beveget seg litt da jeg gikk vekk etter fjernutløsning, og kom tilbake igjen for å slå av.
300D er gjerne uskyldig i denne sammenhengen, godt å vite!
Odd Tore
Bjørn H.
Halloen Kai ...

Bedre sent en aaaaaldri .............. :)

Nydelig nordlys bilde dette --

Eksponering og teknikk behersker du meget bra ... , og ikke minst på nattbilder -

Vedrørende denne hvite stripen, er jeg muligens litt usikker ...

Funker greit som det gjør, men, .... tror nok motivet hadde roet seg ned desto mer uten, muligens ...

Uansett, ................... flott er det ...

God ettermiddag -

Bjørn ;¤

Kristian S.
Dritkule farger. Lite å si... Litt skeivt?

KES
Inger Anne Maritsdotter V.
Stemning til tusen dette her Kay , likte utsnittet forøvrig;-))
mvh IAV
Kay R.
Hei...
Takk for kommentarer.

Har lagt ut et bilde 2. Ikke en ny versjon av samme bilde, men et bilde som e tatt 3 min. senere. Strukturen i nordlyset e en helt annen hær. E jo som de fleste vet mye bevegelse på kort tid i nordlys. Dette burde nok vært bilde æ la ut igår, men æ hadde ikke redigert det ferdig sånn som æ ville ha det.

Håper dette blir bedre for dæm som ikke likte lysene fra bilene på hovedveien...

MVH Kay:-)
Asbjørn M.
Hei Kay !
Nydelig bilde dette! Masta og utsnittet var med på å gjorde susen. ;-)

mvh Asbjørn
Kurt S.
Hei Kay.
Nydelige nordlysbilder dette. Masta løftet bildet og ble det lille ekstra som skulle til. Synes nok lysstripa i V1 konkurerer litt med nordlyset om oppmerksomheten. V2 blir derfor min favoritt.
Flotte greier -:)
mvh Kurt
Stig B.
Masse fine og velfortjente kommentarer.

Fint nordlys, flott himmel, bra komposisjon. Enig med BH i at det kunne kanskje vært fint uten den veien som er i bildet, men det hører kanskje til historien med fyret??

Mvh Stig
Kjetil S.
V2 er flott, Kay. Flust av spennende elementer sammen med nordlyset gjør dette til et virkelig bra nordlysbilde. her og hadde du også berget bildet med en kortere lukkertid. hmm.. noe må jeg jo ''kikke'' på :)

Ha en fin kveld.


K:-)
Tom R.
Hei Kay, her har du skikkelig fanget nattens dronning som danser flott over den fine natthimmelen. Likte kompen godt her, flott med den radiomasten eller hva det nu er. Det røde lyset i bakkgrunnen passer fint inn her. Vet ikke helt hvordan versjoner jeg liker best her. Vist du hadde vridd kameraet litt til v i v2, så hadde det hvert helt topp. På v1 så likte jeg ikke helt den kvite stripa, det er vel lysene fra en bil som kjører seg en tur.
Syntes dette var 2 flotte bilder.

Tom:)
Bjørn H.
Æ lik nå V2 , æ da :))

Nattings -

Bjørn ;¤
Avsluttet .
Hei Kay

Vanvittige bilder begge versoner. Slår helt pusten ut av brøstkassa mi her !!!

Jeg har ingen kommentarer utover: FANTASTISK
Odd Tore S.
Hei, for fjerde gang!
Her må en følge godt med for å henge med i utviklingen!
v2 for meg, synes at det ble roligere i forgrunnen.
Odd Tore
Jan R O.
V2 klart best. Billyset i V1 var ikke bra og det er dessuten mye bedre nordlys med mer liv i, i V2. Flotte greier!
Hilsen Jan
Trond O.
Hei Kay. Flott motiv,,,e sagt. Og mange superlativer har du fått hele ''veien''. Utrolig stor produksjon av bilder som kommer fra deg. Det e sikker mye bra som vi aldri får se,,,,med mindre du ikke viser dem til oss
På en utstilling snart. En foto-utstilling for eksempel. Det har æ ''luftet'' for dæ før. Få nu FINGERN ut !!!!! Du må ikke være besjeden.. du har masse å gi. Her i Varanger-område så e det langt mellom local-boys som har et sånt nivå av kvalitet. Æ trur mange her på dotten e enig med mæ. Svar ønskes.
Kristian S.
Oi. Versjon 2 er virkelig flott. Ser ikke så skeivt ut heller, kanskje på grunn av en annen struktur på nordlyset.

KES
Frank K.
Hei!

Her må jeg si at #2 var hakket vassere en den første. Ikke bare er billysene borte, men den disen/tåka/dampen som ligger over veien var med på å heve stemningen her. Likte også mastens ''funksjon'' i bildet. Mothership calling earth :) Var imidlertid litt synd med buen som snek seg utenfor.. Et tips med rammer: Lag disse i PS, så slipper du å få disse feilene om du velger forskjellige utsnitt på dotten, om du velger å bruke rammer på bildene dine her. deler av rammene som forsvinner som følge av en croppet versjon 2 skjemmer bildet veldig. Og så er det jo så utrolig enkelt å lage en passende ramme i PS da... :)

Når det gjelder diskusjonen dere hadde over om speillås, så er det en grei regel å alltid benytte denne ved eksponeringer på stativ (håndholdt, så tror jeg mye av slaget raskt blir absorbert i nevene og har dermed mindre å si). Riktignok mindre å si på lengere tider, men steike du kan se forskjell på kortere. Skal du ha optimalt ut av optikken og kameraets ytelse, så er det litt dumt å la vær å bruke kameraets botemidler mot vibrasjoner. Man kan si at det på vide vinkler ikke er kritisk med perfekt fokus, men det er klart vi alltid vil tilstrebe det. Om du har mer lyssterk optikk enn du har benytter her og vil benytte dennes ekstreme muligheter så vil det naturligvis bli av større betydning. På dette bildet er det benyttet 1 s. eksponering bilde nr. 145776 men også på lengere tider enn dette har det betydning. Har selv en C. D60 og ble overrasket over ''slaget'' N. D70 gir og har fått med meg at C. 20D smeller enda mer..
Geir K.
bare 1 ting å si Kay .... KANON eller ( Canon ) !
... så e jo bildet endatil fra paradis på jord ''Øya'' ...
.. du ruler kamerablokka!

Grei
Avsluttet .
Enig med de andre her, ikke annet å si om dette enn at det var meget bra.
Savner litt Nord-Norge når jeg får tilbake nordlysminnene...

-Svein Ove-
Hans Olav S.
Har bladd meg gjennom de nyeste bildene dine Kay, og ''oppdatert'' meg litt etter lite nettaktivitet den siste tida. Nok en gang må jeg bare gi meg over, kjempebilder!!! Ser du har skifta kamera og, misfornøyd me 300d`en?

Mvh Hans Olav
Kay R.
Takker for kommentarer...

Trond: He.... Vel, vet jo at du har lufta forslaget før, men æ e ikke helt klar for det enda... Mulig det kommer etterhvert... Har snakka med Geir Om en event. kalender, men det blir nok også for seint for 2005..hmm... Holder på å lage egen websiden nu så æ skal gi dæ beskjed når den e ferdig. Hær finnes en del som æ ikke legger ut på dotten også...

Geir: Øya, paradis...hmmm.. vel, var det iallefall når æ tok bilde..he,he..
Synes paradiset nåkkers ble kult når det ble lys i luftskipsmasta.
Glad for at du likte bildet. Storformat på veggen din??? Katti skal du forresten begynne å legge ut bilder? Ser jo at du har registret dæ, men profilen var tom....

Svein Ove: Klart du savner nord-norge...he...

Hans Olav: Absolutt ikke missfornøyd med min 300D men oppdatert kamera gir mæ flere muligheter. Var jo en del funksjoner æ savna med 300D som æ har fått nu, med mere til... Du har sikkert lest spes. på 20D så du vet nok ka æ tenker på... 300D e tross alt et meget bra kamera.

Takker alle for innspill på mitt bilde..

MVH Kay:-)
Jan-Eilert P.
Der ja fikk du bort bilen- mye bedre !

Jan-Eilert
Venche J.
Dette ble skikkelig flott Kai. :)

Akkurat nå er det et skikkelig hææslig drittvær i Alta. Håper det gir seg snart.

Wenche.
Line Kristin W.
Vakkert og mektig! :-)

Nordlyset's første versjon kombinert med din #2 (dvs. uten billyset).
Akk, om man hadde valget... ;-)
En enkel, god komposisjon i kledelig format, - men jeg ville kuttet ørlite av høyre side for ytterligere å fremheve nordlysets smale form.

Et par av ''stjernene'' (?) ligner mest på varme pixler, men det kan skyldes komprimeringen.

Tårnet er viktig for balansen. Det og tåken tilfører bildet ekstra spenning uten å virke forstyrrende på det vakre lysspillet. Fint! :-)

- Line :-)
Odd Eirik S.
Ikke så mye å tilføye. Dette var et nydelig nordlysbilde. Vanskelig å velge da jeg liker begge versjonene på sin måte. Synes det var ganske pent med lysstripen i v1. Ser ut som den har sitt utspring i tårnet.
Kompen sitter hakket bedre i v2. Men liker lyset best i v1.

mvh
OddES
John-Tore G.
Hva skal man si her. Nydelig bilde kort og godt.:-)
mvh John-Tore
Torbjørn S.
Wow! Fascinerende norlys og et flott komp - særlig #2 synest jeg ble bra, der kommer ikke bilen og forstyrret slik at nedre del er roligere. Synest også det er mer liv i nordlyset i den versjonen.

TS
Håvard M.
Hei Kay

Jeg synes at alle bildene dine er veldig fine, men spesielt dette bilde for det er tatt i det rette øyeblikk. Versjon 2 er like fint som versjon 1.

mvh Håvard :-)
Hans-Gunnar H.
Går for #1 her...selv om 'spillet' er mer flott på #2. utrolig flott bilde...

er litt til og fra selv om dagen...nettopp oppgradert på pc fronten....
...og bikkjetrening som tar endel tid på denne tiden av året...

MVH Hans-Gunnar
Avsluttet .
Et av de bedre bildene av luftskipsmasta!

Holder en knapp på V2.

Frostrøyken er en fin detalj. Synd det ikke var litt mer snø på marka.

Kay R.
Glad du likte det Knut-Sverre... Måtte jo gjøre som du sa.. Dro ut for å gjøre nye forsøk...!!! MVH Kay:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu