Fjelltopp i Geiranger
En av mange bilder som ble tatt på biltur i Norge i 2021. Redigert i Lightroom og Photoshop.
Bildet inngår i albumet Natur -
 • Versjoner:
 • Versjon #1
  Original
 • Lagt inn: 2023-07-18 19:32:58
  Versjon #2
Utstyr
 • Nikon D810
 • Nikkor 70.0-200.0 mm f/2.8
 • Brennvidde135mm
 • Blenderf/11
 • Lukker1/50s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1159467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Bjørn J.
Du er inne på noe her, fint landskapsbilde. Det er noe med massive fjell. Jeg jeg synes det heller litt mot venstre. Halve bilde er himmel og så fin er den ikke at den utgjør halve komposisjonen. Det er en fin tonalitet i bildet fra det aller mørkeste og til det hvite. Har du satt svart og hvitpunkt? Det aner meg at enkelt partier er utbrent. Veldig bra forsøk.
Torbjørn W.
Takk for god og konstruktiv tilbakemelding Bjørn! Når det gjelder komposeringen og balansen mellom sky og fjell, så ser jeg at det ikke helt følger normen her. Personlig liker jeg det slik i akkurat dette bildet, særlig i printet versjon hvor man kan se bildet litt på avstand, men ser helt klart hva du mener. Det skal ikke være noe klipping i de svarte og hvite partiene, da jeg alltid kontrollerer dette både i PS og Lightroom ved å bruke histrogram og "show shadow/white"-clipping funksjonen. Men tror enkelte partier er svært nære, da jeg ofte presser grensene slik at det akkurat er under for å få mest mulig ut av spekteret. Dette bildet er også i etterkant softproofet for print, og da har jeg fått til noe mer kontrast i bildet også (men lastet ikke opp softproofet versjon her).
Arne S.
I motsetning til Bjørn syntes jeg skya over fjellet var kjempefin. Så noen ganger syntes jeg det er greit å bryte litt med komposisjonsregler. Føler vel også at bilde heller litt mot venstre. Liker veldig godt gråtonene og kontrasten i bilde.
Mvh Arne
Oddvar S.
Nydelig s/hv-bilde av Eidshornet i Geiranger. Jeg er litt enig med Bjørn om kutting i toppen. Den mest dramatiske himmelen er den nedre mørke delen. Denne delen sammen med halvparten av den lyse delen synes jeg hadde vært perfekt.
Jan-Erik S.
Flott bilde av storslagen norsk natur. Tror jeg også ville kuttet ned til den store lyse skyen. Kan du ikke lage en v2? ;)
Gunnar L.
Usedvanlig flott bilde av fjellet og skyen...
Man kan som nevnt føle at noe heller til den ene siden, men naturen har et iboende tendens til ikke å alltid være i vater :-). En dyktig gjennomført sv/hv konvertering tilfører masse dramatikk. Veldig bra dette...
Med vennlig hilsen
Torbjørn W.
Takk for alle gode tilbakemeldinger! Iht. kommentarene så har jeg laget en versjon til som er croppet i 16:9 og på den måten fjerner en del av skyen for å få mer fokus på fjellet. I tillegg har jeg justert midtpunktet noe for å motvirke at det heller mot den ene siden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu