Linjer
Spor 4 Nationaltheatret stasjon
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2023-08-22 17:25:01
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2023-08-22 18:43:35
    Versjon #3
Utstyr
  • Apple iPhone 7
  • iPhone 7 back camera 3.99mm f/1.8
  • Brennvidde4.0mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1/7s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1160732} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Mikael T.
Velkomponert bilde! Passer veldig fint med sort-hvitt konvertering. Liker spesielt godt at du har tatt bildet akkurat når toget er perfekt plassert i enden av linjene.
Øyvind B.
Linjelekkert fra national. Tok inn oppe ned til sporskiltet høyre med toget klemt oppe i høyre hjørne. Et mulig alternativ?
Mvh Øyvind
Jostein S.
Hei
Utrolig flott linjeføring
Enorm dybdefølelse innover her
Skikkelig god lysbehandling synes jeg
Mange fine detaljer kommer frem
Både stil og klasse over dette Øyvind
Øyvind H.
Takker for meget hyggelig tilbakemelding Mikael. I tillegg står det en person helt der oppe på enden av perrongen, men det er nok ikke så helt lett å se på tross av all dybdeskarpheten. Takker også for linjelekker kommentar Øyvind og tipset om et kutt over sporskiltet ser umiddelbart ut til å skape mer dynamikk, om jeg må få si det selv. Skal se på saken!
Øyvind H.
Hei Jostein! Det var hyggelig med en så fin kommentar og her var det viktig å holde seg utenfor markeringsstripe nummer to eller så ville det blitt et svare leven. Skjønner jo det, for folk nært sporet er neppe hyggelig for togfører.
Arne S.
Linjer som leder øyet innover i bilde liker jeg godt. Dette er ikke noe unntak :-) Fine gråtoner og en god komposisjon. Syntes bilde er fint som det er, men ser også at linjene i bilde inviterer til flere forskjellige utrykk på dette bilde. :-)
Mvh Arne
Øyvind H.
Hei Arne! Takker for meget fin bildekommentar og ser at det å beskjære og legge direkte ut går helt klart på bildeoppløsningen løs. Kan kanskje være en bedre løsning å nedskalere bildet før publisering, så en da kan teste ut litt ulike formater innenfor det spillerommet man måtte ha. Mvh Øyvind
Olaf M.
Spennende linjer og bra dybdeskarphet. Foretrekker originalen
Mvh Olaf
Evelyn S.
Stilig bilde med mange linjer å følge. Jeg så ikke toget med det første, men leste i kommentarene. Originalen må det være, muligens med et kutt øverst slik at øverste lys forsvinner.
Øyvind B.
Liker V2 godt. Litt minimalistisk i formen med store tomme flater som motsats mot liv person/ tog som overraskende dukker opp trengt oppe i høyre hjørne.
Slik jeg husker Nationaltheatret stasjon fra mange år med pendling.
Ugjestmild-kald. Blir V2 på meg. Nedskalere alltid før utlegg dotten. Og på croppede versjoner. Da har man full kontroll. Synes ikke kvaliteten forringes mye uansett her V2.
Øyvind H.
Takker til Olaf og Evelyn for hyggelige tilbakemeldinger og har også lagt ut en versjon, hvor det øverste og litt blendende taklyset er fjernet. Mvh Øyvind
Ingvald Bright N.
V 2. Det er som med edderkopper. De gjemmer seg i et hjørne der vi ser først . Jeg tror ikke du taper på det. Godt foto mvh Ingvald
Øyvind H.
Setter virkelig pris på innspill Øyvind og det var dette med dynamikken i V2. Det blir to forskjellige bilder i arkivet ut av dette, minst og er derfor en nyttig øvelse. Nedskalering er det også viktig å være bevisst på. Har nok valgt enkleste løsning, så langt ved publisering og skal skjerpe inn rutinene. Bra at versjon to er akseptabel på skjermen og da lar jeg det være med det. Som sagt er det fint med innspill, da det helt sikkert blir mer fotografering nede i Oslo sentrum og på National, der miljøet har en helt spesiell atmosfære, dypt der nede ved sporene.
.
Arne S.
Ja du har helt rett i at det går på bekostning av bildeoppløsningen. :-)
Mvh Arne
Øyvind H.
Fint med litt forskjellige oppfatninger Ingvald og det er lærerikt å få innspill, som kan bearbeides videre til senere fotografering. Kan jo se ut som en stor edderkopp innerst inne i hjørnet, dit linjene automatisk fører blikket. Takker for hyggelig respons!
Øyvind H.
Hei igjen Arne! Ja, bildene skaleres tydeligvis opp automatisk her på forumet, så løsningen er nok som min navnebror Øyvind sier å nedskalere før publisering, spesielt ved beskjæring av originalen!
Jan-Erik S.
Herlig bilder fra spennende vinkel. Likte godt V3 da den kanskje utfordret meg mest som iakttager. ;-)
Jostein S.
Hei igjen Øyvind!
Går for versjon 3 her
Ble så stilrent i formen
Dessuten ble helheten enda bedre
Et bilde å være fornøyd med
Åge M.
Stilig ettpunkts perspektiv.
Øyvind H.
Etter at Jan-Erik kom med innspillet om at versjon 3, opprinnelig Evelyn sitt forslag, utfordrer mest og Jostein mener denne versjonen er mer stilren og helhetlig, ser jeg at dette er gode argumenter opp mot originalen. Åge sitt glimrende ettpunktsperspektiv summerer jo opp det hele, nettopp der linjene samles. Takker for en fin dugnad alle sammen, som har gitt meg flere alternativer og uttrykk å velge mellom og ingenting er vel bedre det. Dette var skikkelig bra!
Roar K.
Flotte diagonaler i skrå kameravinkel på alle versjoner her.

Roar
Fredrik N.
Enig med Roar K. Flotte alle sammen og en lekker linjeføring. Gjorde seg i mono også.
Øyvind H.
Takker til Roar og Fredrik for flotte tilbakemeldinger. Med hilsen fra Øyvind
Ulf S.
Her nok det meste sakt så jeg henger meg på til ett godt bilde.
mvh
ulf
Øyvind H.
Takker for meget hyggelig melding tilbake Ulf! Med hilsen fra Øyvind
Pål M. S.
Knallbra linjeføring. Her har du hatt et godt blikk for motiv.
Øyvind H.
Takker for fin tilbakemelding Pål og det er ekstra hyggelig med respons fra en med din kapasitet og erfaring innen fotomiljøet. Setter stor pris på det! Mvh Øyvind
Knut T.
Tøft bilde med dybde. Nok eit bevis for at svart/kvitt gir eit eige utrykk .
Øyvind H.
Takker for fin tilbakemelding Knut. Tok litt tid før jeg oppdaget bildekritikken din. Har satt på epostvarsling, men den har virket dårlig i det siste. Helt enig, svarthvitt kan gi et absolutt eget uttrykk og ekstra hyggelig at noen finner mening i bildene mine! Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu