Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger917
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_116141} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Avsluttet .
Gillade den her bilden...fin, och skarp, och kvinnan har en sugande intensiv blick. Fin detalj med den lilla flickan i bakgrunden.

Sofi
Avsluttet .
Fint bilde. Kult proposjonert ansikt. Lurer på hvem hun er? Gjor seg også meg hun jenta i bakgrunnen.

Mvh CN
Bjørn H.
Hei Arne ...

Helt supert bilde dette -

Nydelig komposisjon, og et meget ''fotogent''ansikt med et intenst direkte blikk -

Mange flotte detaljer, ..rynkene i panna danner en fin liten vifteform, smykkene/perlene i nesa, det røde klede, og ikke minst, det lille flotte barneansiktet som skimtes savkt i bakgrunnen ...

Heilt topp serru :))

Bjørn ;¤



Even Andreas R.
Knallbra portrett!
veldig proft gjennomført, tenkte med en gang National Geographic...
Er nok litt usikker på kuttingen av hodet, ville kanskje prøvd et bildet uten å kutte det?

mvh.
Even Knudsen
Stig S.
Et sterkt portrett, og en flott formidling. Kuttingen av hodet funker, mye pga. barnet i bakgrunnen. Kontrasten mellom det åpne barneblikket, og det strenge (?) fokuserte blikket til hovedpersonen er med på å løfte bildet langt ut over det ordinære. Flott!

--stig--
Rune H.
Et meget godt portrett!

Jeg er også usikker mtp beskjæringen i øvre billedkant. Tenkte først at det hadde vært bedre å hatt med mer av hodet, men som Stig sier:''..hodet funker, mye pga. barnet i bakgrunnen.''

Dette er det fjerde bildet i serien din om ''India'' - ser fram til flere bilder. De første fire har vært svært gode!!!

Rune :)
flemming r.
Meget flot portrætbilled.
John G.
Et spennende portrett som er fint balanser med ansiktet i bakgrunnen.
John :-)
Jon-Petter T.
Blikket på personen er jo flott. Furene i ansiktet og minen som forteller mye.
Viktig for bildet er jenta oppe til venstre. Men, den effekten på bildet hun kunne hatt, ødelegges av komposisjonen du har valgt. Slik det er nå blir det for meg et alt for stort fokus på personen i forgrunnen, og det blir etter mitt skjønn ''for mye ører'' ;-)
Jeg foreslår at du beskjærer høyresiden av bildet til rett forbi øret slik at det blir et høydeformat.
Da mener jeg bildet ballanserer bedre, du bryter symetrien med ørene og jenta bak faller bedre sammen med hovedpersonens blikk.

MVH
J-P
Caroline M. S.
Kvinne? Dette må da være en mann. Ikke det at det betyr så mye da. Interessant ansikt hvor du har fått fram ''viften'' i pannen godt, men jeg la i likehet med Jon-Petter godt merke til ørene. :-) Pussing hvordan øvre halvdel av ansiktet ser eldre ut enn nedre halvdel, og øynene er spesielle (synes nesten det ser ut som vedkommende ikke ser så bra). Veldig bra med ungen oppe i hjørnet. Jeg liker fargene, men synes at halsen og skulderen (kanskje også haken) ser en tanke for svart-hvitt ut.
Carsten A.
I og for seg et bra portrett, men jeg har to innvendinger som jeg begge ser som vesentlige:

Når det gjelder toppen av hodet ville jeg hatt mer eller mindre, men ikke dette. Jeg skjønner poenget med betrakteren i bakgrunnen, og opplegget hadde på det punktet vært topp om dette kunne kombineres med en beskjæring ned til omtrent midt på pannen, eller eventuelt slik at hele hodet kom med.

Øynene har noen dominerende blå reflekser. For meg tar disse vesentlig for mye oppmerksomhet. Men dette er det enklere å rette på enn det foregående punktet.

Men som alt sagt, et bra portrett til tross for disse vesentlige innvendinger. Prikkfri teknisk gjengivelse med do. tone- og fargeskala.

MVH CA
Aslak T.
Synes det var vakkert trist på en måte. Flott portrett. Keep up the good work!
@ :-)
Thore A.
Flott portrett med god dybde pga barnefjeset i bakgrunnen. Et ansikt som forteller om et langt og hardt liv. Det blå glimtet i øyet er det som hever bildet - her ser man omgivelsene (himmelen?) - som viser at alt nok ikke bare er slitent og trist. Slik tolker ihvertfall jeg det..
Avsluttet .
Liker kontrasten mellom den lille jenta i bakgrunnen, ung og smilende, og den gamle dama. Hos henne er det tydeligvis lite å smile for... Ikke enig i innvendingene til c arnholm.
Håvard K.
For et blikk! Studier viser at det finnes et bestemt sett følelser som alle kulturer kjenner igjen ansiktsuttrykkene til (alle kjenner igjen og uttrykker tristhet, sinne, redsel, etc). Her ser det ut som begge personene på bildet opplever en viss skepsis, men de uttrykker det forskjellig. Morsomt.
Ketil K.
Flott portett, og hvor barneansiktet i bakgrunnen hever bildet og komposisjonen. Atmosfæren og settingen blir mer åpenbar. Jeg kan ikke nok om portretter til å bedømme utsnitt etc. for øvrig, men er enig i at refleksene i øynene ble litt dominerende og tar noe av oppmerksomheten bort fra uttrykket og ansiktet for øvrig. Det er også en refleks i den ene øyekroken som kunne senkes. Fine toner og detaljering ellers i bildet.
Daniel M.
Meget godt portrett med barneansiktet i bakgrunnen som prikken over i'en.

Må si at bildene dine fra India skiller seg godt ut ifra de fleste bildene jeg ihvertfall har sett derfra, så det skal bli meget spennende å følge den videre..

-Daniel-

Marit E.
Hei Arne!

GODT portrett, sier nå jeg!
Er ikke den store portretteksperten, men jeg liker det.

Jeg liker godt øyerefleksene, synes de gjør mye av bildet. Synes de og kulene i kjedet spilte fint på lag.
Så var det også 'fint' å følge linjene med nesepynten på hver side innover mot neseroten, for så å spre seg i vifteform. Mange fine linjer i dette ansiktet!
Liker godt beskjæringen, synes øynene helt oppe i venstre hjørne var fint plassert.
Har ikke noe negativt å komme med, jeg. Forresten, så likte jeg også rosafargen, den var utmerket til bruntonene i bildet.

Hilsen
Marit
Avsluttet .
Pen og ren fotokunst på sitt beste. Ingenting å pirke på bortsett fra at jeg ville likt det bedre i en s/h versjon. Da blir bildet ennå mer evigvarende aktuelt enn det allerde er.

med venlig hilsen

Øyvind T Bø
André M.
Nært, flott portrett. Synes farger gjør seg godt her. Det røde plagget er akkurat det ''lille ekstra'' og bidrar positivt til helheten. Blikket fint plassert i billedflaten. Refleksene i øynene gir godt liv til portrettet + den lille i bakgrunnen. Lekkert.
Arne S.
Takk for mange flotte innspill!

Jon-Petter; Jeg liker van Gogh-varianten din. Jeg foretrekker likevel to ører da det skapes en symmetri i ansiktet som understreker ”suget” i kvinnens blikk. (Ja Caroline, det er en kvinne :)

Carsten; Under normale omstendigheter (hvis de finnes) ville jeg beskåret pannen sterkere. I dette tilfelle mener jeg at øynene til piken i bakgrunnen tilfører motivet mer enn skalpen til kvinnen reduserer. Den blå fargen i øynene er allerede dempet noe i forhold til originalen. Jeg forstår at det kan være delte meninger om dette. Selv liker jeg den ''uroen'' som oppstår, jfr. tidligere meningsutvekslinger.

Håvard; Interessant teori som underbygger hvorfor det er spennende å ta bilde av mennesker.

Daniel; svært hyggelig at indiabildene verdsettes.

as
Dag J.
Et helt fantastisk flott bilde teknisk og ellers. Litt enig i CA's anmerkninger om å ta med mer eller mindre av panna, men ellers sjelden flott - spesielt teknisk.
Asbjørn M.
Flott portrett og et markert ansikt!
Personlig likte jeg dei markerte linjene og de spesielle blikket.
Skaper ekstra spenning i bildet med jenta som befinner seg
høyt oppe til venstre. Tøff beskjering. Likte de godt.

mvh Asbjørn
Nina S.
Jeg har ikke lest alle kommentarer her, det tar for mye tid, men registrerte innvendinger mot noen blå reflekser i øynene.
For meg var dette bildet intenst, nakent og vakkert, det intense blikket til kvinnen, de sterke, nesten glorete fargene i gullet og i den rosa sarien.
Vet ikke hvor dette bildet er tatt, men tror langt sør i landet, fargene oppleves og virker så annerledes der enn her hvor lyset og fargene har en mye kaldere skala.
Synes teknisk det er bra, veldig skarpt, fint med barnet bak, ser ut som de er pyntet til fest.
Mvh Nina
Hans-Einar O.
Ærlig og fint portrett av et spennende ansikt.
Tenkte også først på kutting på høyre side, men ser i etterkant at det blir helt feil. Utsnittet er veldig bra som det er.
Jenta i bakgrunnen hever absolutt bildets kvaliteter.

mvh Hans-E
Arne S.
Takk for nye, fine kommentarer!

Nina; Du har rett. Bildet er tatt syd for Chennai. Hvordan ser du at bildet er tatt sør i landet?

as
Ketil M.
Meget bra Arne!
Bjarne N.
Spennende ''dobbeltportrett'' dette Arne!! Enig med utsnittet du har valgt her, men jeg tror jeg ville ha lettet opp ansiktet i bakgrunnen, slik at det kom bedre frem, i tillegg til å ha dempet den lyse kjolen og det lyse feltet oppe i høyre hjørnet. Ble litt forstyrrende.
Terje M.
Hei . Skarpt blikk her På ''Damen '' Enig med Bjarne N. Den lyse kjolen /drakten Fører blikket mot venstre! Øynene stemmer!!! '' Gammel/ung'' M.H. TerjeMj.
Arne S.
Takk for synspunkt. Jeg er helt enig i at en mørkere kjole hadde vært bra for helheten. På den annen side kommer øret (med hullet) godt fram mot lys bakgrunn. Men noe mørkere bakrunn tåles. Fikser det neste gang.

:)

Toini B.
Synes i grunnen dette funker fint som det er. Gidder ihvertfall ikke pirke.
Interessant å studere rynkene i panna:)
Spennende dobbeltportrett!

toini:)
Nina S.
Hei. Jeg tenkte først og fremst på personens utseende, mørk og sterk hud, en tynn skikkelse, det er sånn mange ser ut sør i India.
Mvh Nina
Arne S.
Takk for svar, Nina! Takk også til deg, Toini, som jeg oppdaget først nå ;)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu