-Storlom-
En utrolig flott, men svært sky fugl.
Ikke enkelt å komme tett på disse sky fuglene da jeg ikke benytter meg av skjul eller kamuflasje. Også vanskelig å eksponere i sterkt lys med skygger og mye snø i bakgrunnen. Svart og hvit fjærdrakt er alltid en utfordring i vanskelig lys.
Her har jeg redigert bildet i en nesten high-key lignende versjon. Bevisst ikke lysnet den mørke fjærdrakten da det frembringer forstyrrende støy. Foto er tatt på litt avstand.
Utstyr
  • Canon EOS R5
  • RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM
  • Brennvidde500.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/2500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger65
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1163367} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Olaf M.
Flott dokumentert. Spennende fototeknisk utførelse.
Mvh Olaf
Hans Rich. A.
Flott foto av denne fine fuglen.
Det er vel mer et high key foto?
Mvh Hans Richard
Åge M.
Syns du har fått til redigeringen bra. Og spesielt speilingen i vannet foran fuglen, og også det blå bak, gjør at bildet ikke blir flatt. Severdig og 'dekorativt'.
Geir F.
Takk for kommentarer. Du har selvfølgelig helt rett, Hans Rich. Jeg hadde noen en liten "absence" da jeg la inn utfyllende tekst. Skal korrigere teksten.
G
Mats L.
Fin bild på storlomen men jag saknar miljön som den vistas i. Ex sjö, stränder är sånt som lyfter fågelbilder.
Geir F.
Takk for det, Mats. Jeg er helt enig i din innvending, men av og til lager jeg et annerledes bilde.
G
Arne S.
Jeg syntes du har fått veldig mye ut av situasjonen du forklarer. Liker godt den high key aktige resultatet. God etterbehandling. Man kunne alltid ønske å komme noe nærmere, men syntes likevel du har kommet bra nær til ikke å buke noe skjul.
Bra jobbet!
Mvh Arne
Geir F.
Takk for det, Arne. Ja, jeg skulle gjerne vært nærmere, men storlomen er svært sky, i hvert fall i Jotunheimen. Jeg nærmet meg forsiktig og brukte i hvert fall over 2 timer på å komme så nær som mulig.
G
Arild T.
Gjorde seg fint i high-key mot mørk bakgrunn! Flott fugl.
Skarpheten best på fremre del av fuglen, men avtar gradvis bakover. Personlig synes jeg at hele fuglen bør være skarp, men det har har blitt skapt et "dogme" innen fuglefoto at "skarpt der det skal være skarpt", altså hoderegionen. Hver sin smak. I tillegg synes jeg at de mørke feltene på fuglene burde vært lysnet opp slik at flere detaljer kom frem. Ut fra exif-dataene ser jeg at du har tatt bildet med lav ISO 500, og da skulle ISO-støy ikke være noe problem hvis du lysnet disse felta. Med det kamera som du benytter, skulle det ikke være noe å frykte angående støy opp til ISO 3200.


Arild
Geir F.
Takk for kommentar, Arild. Fokuserer alltid på øyet, og her kunne jeg ikke vente på "full tverrstilling" da storlomen var på vei vekk fra meg. Vanskelig eksponeringsforhold som anført i tillegg til relativt lang avstand. Bildet er ganske "hardt" etterbehandlet med bl.a. oppskarping og kontrast, og de versjonene jeg har med lysere fjærdrakt frembringer ufordelaktig støy, ikke minst pga oppskarpingen. ISO er ikke problemet her. Kjekt at du så inn i bildet/ eksponeringen.
G.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu